Mátový "Mojito" sirup
Sirupy jsou skvělým osvěžením během celého roku. Zejména v létě pak na míchání limonád či drinků využijeme širokou škálu jejich příchutí. V tomto receptu tak najdete postup na přípravu mátového sirupu s limetkou.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 220 kJ / 2 921 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,09 g |
| Tuky | 0,17 g |
| Vláknina | 23,09 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 717,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si buď velké sklenice nebo nějaký větší hrnec, do kterého se všechno vejde. Samozřejmě podle toho, z kolika dávek budete připravovat.
Krok 2: Mátu omyjte a zbavte případných starých listů a breberek.
Krok 3: Vodu převařte, třeba v rychlovarné konvici, nalijte do sklenic nebo hrnce a vmíchejte cukr s kyselinou citronovou. Promíchejte, až se všechno rozpustí.
Krok 4: Nechte trochu zchladnout, tak na 80 °C a přidejte nať máty a na kolečka nakrájené, důkladně omyté limetky. A pak už jenom nechejte dva dny doma louhovat. Občas můžete promíchat.
Krok 5: Pak přecedíme přes plátýnko nebo gázu a slijeme do vymytých láhví, otřeme hrdla do čista a uzavřeme.
Zveřejněno 29. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátový "Mojito" sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r69w
Moje poznámka
Mátový "Mojito" sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r69w
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 18 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 19 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 21 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 35 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 3 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Tématické fráze:
mátový sirup s kyselinou citronovou,
mátový sirup s citronem,
mátový sirup,
mátový sirup mochito,
mátový sirup s limetkou,
mochito sirup,
matovy sirup recept,
sirup na mochito,
domácí mojito sirup,
mátový mochito sirup,
bezinkovo mátový sirup recept,
sirup mochito,
mátový sirup top recepty,
mátový mochito,
mátovy mochito sirup recept,
sirup z maty a limetek,
mátový sirup recepty,
mátový sirup na mochito,
mátový sirup kyselina citronova,
domácí mátový sirup s limetkou
Suroviny:
máta,
voda,
cukr,
limetka,
kyselina citronová
Komentáře (21)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jen jsem zvyklá sirupy dávat horké do lahví a otočit, takže jsem ho před plněním ještě zahřála, tak nevím, jestli je to chyba. Neotevřený by měl ve špajzu asi vydržet, ale po otevření dát radši do lednice?