Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 163 kJ / 4 819 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,07 g |
Tuky | 222,24 g |
Vláknina | 31,00 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 0,99 g |
Sacharidy | 606,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny a pak přidáme ostatní suroviny, těsto má být řidší, proto možno zředit mlékem. Nalijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme.
Krok 2: Na vychladlý naneseme čokoládovou polevu (vše necháme nad párou rozpustit a pečlivě vymícháme dohladka). Zdobíme pusinkami z pařížské šlehačky a kokoskou přilepenou džemem.
Krok 3: Pařížská šlehačka: do studené smetany zamícháme kakao s cukrem a zahřejeme k bodu varu, stáhneme ze sporáku a necháme vychladit do druhého dne.
Krok 4: Pak ušleháme klasickým způsobem. Pokud chceme mít šlehačku dvoubarevnou, můžeme obarvit kakaem pouze polovinu dávky.
Zveřejněno 11. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perník Paříž
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8J9
Moje poznámka
Perník Paříž
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8J9
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 18 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 21 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 7 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 10 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 10 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 12 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 13 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 13 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 14 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 15 hodinami
Tématické fráze:
perník ze šlehačky,
perník se šlehačkou,
perník že slehackou,
kupovaná pařížská šlehačka,
perník recept,
recept s kupovanymi perníčky,
recept perníková louka,
perník jako kupovaný,
kupované perníky,
perník šlehačka,
pařížská šlehačka kupovaná,
recepty z kupovaného perníku,
perník,
perníčky ze šlehačky,
perník pařížská šlehačka,
recept perník ze šlehačky,
výtvory z perníku,
vareni pařížský perník,
perník, olej, voda recept,
perník z dýně hokaido
Suroviny:
vejce,
voda,
olej,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do perníku,
skořice,
ořechy mleté,
smetana 33%,
cukr,
kakao,
cukr vanilkový,
čokoláda na vaření,
tuk 100%,
máslo,
kokosky
Komentáře (11)