Božský reveňový koláč (jako dortík)
Když začne sezóna rebarbory, tak je ideální čas si udělat třeba tenhle koláč. Chuť sladká, vanilková, s jemnou kyselostí je v tomhle koláči prostě a jednoduše dokonalá a zcela jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 404 kJ / 4 638 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,43 g |
| Tuky | 140,11 g |
| Vláknina | 39,78 g |
| Cholesterol | 1,42 g |
| Sodík | 625 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 737,84 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 22. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Božský reveňový koláč (jako dortík)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M2r
Moje poznámka
Božský reveňový koláč (jako dortík)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8M2r
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 7 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 11 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 13 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 2 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 2 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 2 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 2 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 3 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 5 hodinami
Tématické fráze:
reveňový koláč s tvarohem,
rebarborový koláč se zakysanou smetanou,
reveňový koláč s jahodami,
revenový moučník,
rychly revenovy kolac,
reveňový koláč s pudinkem,
reveňové řezy,
reveňový závin,
dorty od markéty fotogalerie,
kolač s reveni,
reveňová bublanina,
výborný revenový koláč,
revenovykolac,
reveňové moučníky,
božské dorty od markéty recepty na krém,
kynutý reveňový koláč,
božský rebarborový koláč,
reveňový koláč kynutý,
revenový koláčky,
koláč s rebarborou a tvarohem
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
mouka hladká,
cukr,
žloutek,
kypřící prášek do pečiva,
reveň,
cukr,
pudink vanilkový,
smetana,
tuk,
vejce
Komentáře (30)
Právě jsem vytáhla z touby plech s tímto pokladem a hned jsem kousek musela dát na okno vychladnout. Neskutečně krásně to voní a láká....
Přídomek "božský" má tento koláč opravdu oprávněně. Budu jej šířít dál, protože dobro se má množit.
Letos jsem ho nemohla udělat, protože mi rebarboru ožrali ti hnusní slimáci
chtěla jsem přidat foto,ale nějak se mi to nepodařilo,možná příště