Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí utopenci

Utopenci jsou asi nejoblíbenější chuťovkou k pivu a neodmyslitelně patří na jídelní lístek každé české hospody. Receptů existuje nespočet a každý hostinec má ten svůj. Tajemství chuti spočívá v dobrém nálevu a velkém množství cibule.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min bez doby chladnutí nálevu a uležení utopenců

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava, bez doby chladnutí nálevu a uležení utopenců)

24. 3. 2010 23:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie18 789 kJ / 4 491 kcal
Bílkoviny217,42 g
Tuky312,20 g
Vláknina39,60 g
Cholesterol 750 mg
Sodík 18,36 g
Sůl45,00 g
Sacharidy191,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janatka janatka

27. 11. 2010 22:28

U nás se vždy po nich pěkně rychle zapráší.Taky můžeme tuto dobrůtku.Také tak děláme a manžel ten do toho nakrájí ještě hlavkové zelí.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 11. 2010 18:16

Přidávám foto, ale "svého" receptu. Nechci vkládat nový recept, tenhle je nejvíce podobný mému. Nepřidávám cukr!!! Śpekáčky nakrojím, opepřím a vložím cibuli. Ocet, sůl, vodu a koření nechám varem projít a hned zalévám. Po 3 dnech lze konzumovat.;-)

katty

25. 3. 2010 10:32

Všechny suroviny určené na nálev svaříš - tak 5 min.? Ať se cukr, sůl rozpustí, voda projde varem - koření budeš dávat do láhve i s nálevem, tak pustí tam - je to jako u okurek. Já třeba dávám nálev teplý - dobře chytá víčko.

terysha.mathey terysha.mathey

25. 3. 2010 08:44

Fajné, akorát já třeba z toho nepochopím, jak vyrobím ten nálev, který mám pak zchladit?! Povařím všechno dohromady a jak dlouho? Nebo ... jak?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: utopenci recept nálev na utopence utopenci utopenci nálev recept na utopence top recepty utopenci recept utopenci nálev na utopence recept domaci utopenec utopenci recepty jak udelat utopence výroba domácích utopenců utopence recepty na utopence utopenec recept výroba utopencu nálev utopenci utopenci top recepty jak si udělat utopence recepty na utopence z buřtů

Suroviny: špekáček, cibule, feferonka, ocet, voda, sůl, cukr, olej, bobkový list, koření nové koření, pepř celý

TopRecepty.cz

Domácí utopenci

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2KK