Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový beránek

Minimálně jednou za rok pečeme klasického velikonočního beránka. Někdo sází na piškotového či třeného, my přinášíme recept na beránka ze šlehačky. Těsto je vláčné, voňavé a krásně světlé. Po upečení stačí jen pocukrovat.

Hodnocení receptu je 4,9 (64×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

1. 4. 2010 17:19

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 048 kJ / 2 402 kcal
Bílkoviny64,72 g
Tuky33,24 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 524 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy456,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doba pečení je uvedena pro dvoudílnou hrubší keramickou formu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bleknin

20. 2. 2018 12:54

Beránka pečeme ořechového v kamenné formě (z roku 1952). Formu před vlitím těsta vymažeme rozpuštěným sádlem (zvláště pečlivě uši a čenich) a vysypeme hrubou moukou. Po uplynutí doby pečení vytáhneme formu z trouby (klasické elektrické), na horní díl (bez čenichu) položíme utěrku namočenou v silně studené vodě a chvíli ji necháme na formě ležet. Pak horní díl lehce sundáme, špejlí vyzkoušíme, zda je upečeno (suchá špejle). Pokud je, tak horní díl vrátíme na místo, otočíme formu spodním dílem nahoru a opět na něj položíme utěrku namočenou ve studené vodě a po chvíli spodní díl sundáme. A je hotovo.

aksvo

16. 4. 2017 15:53

Tak můj první beranek je na světě díky za recept:yes: zkusím přidat foto již nazdobeného ............... nejde mi to ;-(

Jarka2222

14. 4. 2017 19:30

Výborný. My máme rádi kakao, tak jsem ho přidala i s trochou mléka e výsledek nemá chybu. Díky za recept.:yes:

Marcela

13. 4. 2017 21:42

Vynikající těsto!!!! Jen jsem ubrala skoro polovinu cukru a přidala mleté ořechy ;-) Vše jsem podle návodu naházela do robota a těsto je lehoučké a opravdu moc dobré! Jiné těsto už dělat nebudu posílám 1*1*1*1* :yes::yes::yes::yes::yes: :-p

zizala zizala (moderátorka)

5. 4. 2015 09:48

1206Luccy: Ano, odklopit zadní stranu, zkusit špejlí, zda je propečený a pak opatrně vyklopit ze spodní části. Nejlépe na mřížku.

1206Luccy

5. 4. 2015 08:33

Jdu na nej.Jen se chci zeptat-mam taky dvoudilnou keramickou formu,jak beranka vyklopit?Nejprve odkryt zadni stranu? :)

Renáta Dostálová

3. 4. 2015 15:30

Já do něj strouhám ještě margotku..

Ivana79 Ivana79

2. 4. 2015 15:50

Pridala som hrozienka a pomarančovú kôru a šťavu a je fenomenálny :-*:-*:-*:yes: Aspoň teda takýto čerstvý sa rozplýva na jazyku :-p Pridávam fotky a bod:yes:

zizala zizala (moderátorka)

2. 4. 2015 13:02

kolibřík: Taky peču v keramické dvojdílné formě. Těsto se lije jen do přední části, druhou půlkou formy se přiklopí. Nebojte, nabyde ;-)

kolibřík

2. 4. 2015 12:55

Prosím mám dotaz,jelikož budu péci beránka prvně a ve výpujčené keramické dvojdílné formě,nevím,zdali těsto rozdělit do každé poloviny formy a pak upečené teprve spojit,nebo těsto nalít jen do přední části beránka a přikrýt zadní část a čekat,jestli to nabyde i do vrchu??? Prosím o radu,děkuji ;-)

Nejkulinka

18. 4. 2014 13:56

Zatím nejlepší beránek co jsem kdy dělala. :-)):yes:

olahok

1. 4. 2013 18:05

V podání "isindy" bezesporu "beránek letošních Velikonoc". Ten nápad, ta realizace, ten výsledek - to nemá chybu, je to boží beránek:yes::yes::yes::-K:-K

isindy isindy

1. 4. 2013 15:22

verushkam, jitkas: díky, jen jsem si hrála, ten beránek je opravdu výborný, nemám ráda suché třené piškotové těsto;-)

isindy isindy

1. 4. 2013 15:21

maris: děkuji :-) znáš mě, vždycky musím dělat věci jinak než je zvykem :-D

verushka verushka

1. 4. 2013 11:06

Jsem moc ráda, že se vám všem recept líbí, našla jsem ho kdysi v máminém sešítku s recepty :-p
Isindy, ten tvůj beránek je prostě dokonalý :yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: šlehačkový velikonoční beránek recept na beránka v keramické formě velikonoční beránek ze šlehačky velikonoční beránek šlehačkový recept na velikonočního beránka ze šlehačky velikonoční beránek se šlehačkou recept na šlehačkového beránka velikonoční beránek keramická forma recept velikonoční beránek šlehačkový recepty jednoduchy recept na beranka recept na beránka ze šlehačky šlehaný velikonoční beránek recept velikonoční beránek šlehačkový recept jak dlouho péct beránka v keramické formě beránek v keramické formě recept jednoduchý velikonoční beránek jednoduchý beránek velikonoční slehackovy beranek recepty rychlý beránek pečení beránka v keramické formě recept

Suroviny: mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, vejce, smetana ke šlehání, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Šlehačkový beránek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J8RK