Šlehačkový beránek
Minimálně jednou za rok pečeme klasického velikonočního beránka. Někdo sází na piškotového či třeného, my přinášíme recept na beránka ze šlehačky. Těsto je vláčné, voňavé a krásně světlé. Po upečení stačí jen pocukrovat.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 10 048 kJ / 2 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,72 g |
Tuky | 33,24 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 524 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 456,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Doba pečení je uvedena pro dvoudílnou hrubší keramickou formu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 4. 2011 17:11
Díky - zítra se na něj chystám ;)
15. 4. 2011 09:23
3. 4. 2010 19:57
3. 4. 2010 09:21
2. 4. 2010 19:32
2. 4. 2010 09:43
Hezké velikonoce
2. 4. 2010 06:27
1. 4. 2010 22:32
1. 4. 2010 19:54
1. 4. 2010 19:37
1. 4. 2010 19:32
1. 4. 2010 17:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Maková náplň nastavená
Přidáno před 29 minutami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 3 minutami
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 1 hodinou
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 2 hodinami
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 2 hodinami
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 3 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 4 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jakého pečete beránka? Dáváte přednost piškotovému nebo třenému těstu? Upéct jej můžete i bez formy
Svatý neboli Pašijový týden začíná. Jak se říká jednotlivým dnům a jaké se s nimi pojí zvyky a tradice?
Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky
Další recepty
Tématické fráze: šlehačkový velikonoční beránek recept na beránka v keramické formě velikonoční beránek ze šlehačky velikonoční beránek šlehačkový recept na velikonočního beránka ze šlehačky velikonoční beránek se šlehačkou recept na šlehačkového beránka velikonoční beránek keramická forma recept velikonoční beránek šlehačkový recepty jednoduchy recept na beranka recept na beránka ze šlehačky šlehaný velikonoční beránek recept velikonoční beránek šlehačkový recept jak dlouho péct beránka v keramické formě beránek v keramické formě recept jednoduchý velikonoční beránek jednoduchý beránek velikonoční slehackovy beranek recepty rychlý beránek pečení beránka v keramické formě recept
Suroviny: mouka polohrubá, cukr, cukr vanilkový, vejce, smetana ke šlehání, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá
Šlehačkový beránek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8RK
72 názorů