Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborovo-bananový džem

Rebarbora je skvělá zdravá zelenina se zajímavou kyselkavou chutí. Můžeme z ní připravit například marmeládu, ve které ji zkombinujeme s kousky banánu. Tato marmeláda se skvěle hodí na palačinky nebo třeba na ochucení jogurtu.

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 599 kJ /
1 338 kcal
Bílkoviny9,36 g
Tuky1,42 g
Vláknina29,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy308,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru očistíme a pokrájíme na malé kousíčky. Pokrájenou rebarboru vsypeme do hrnce, přidáme cukr a vodu. Krok 2: Na mírném ohni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Krok 3: Pak zvýšíme plamen, přidáme nadrobno pokrájené banány a za občasného míchání vaříme 15-25 minut. Čím déle marmeládu vaříme, tím je hustší. Krok 4: Hotovou marmeládou plníme čisté sklenice s uzávěrem, otřeme hrdla, zavíčkujeme a otočíme vzhůru nohama. Necháme zcela vychladnout a pak uskladňujeme v lednici.

TIP: Jak poznat správně uvařenou marmeládu

Zveřejněno 5. 4. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Hodí se skvěle k palačinkám, lívancům nebo můžeme přidat do bílého jogurtu.

http://www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-bananový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOBv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborovo-bananový džem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NOBv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Iva Dvořáková 31. 5. 2017 10:55
Dámy nejsem žádný troškař. Já dělala z 1,5kg rebarbory a 1,5kg banány. Asi 1kg cukru, a 1 1/2 sáčku Gelfixu 2ku1. Postup obdobný. Díky za radu rozinky jsem dala-bomba. Zkusila jsem i mletou skořici, ale to už je moc přechucené, rozhodně bez skořice. Mějte se Iva

Tak jsem dnes vyzkoušela a docela mi chutná:-). Díky za recept.

babička Růženka 16. 6. 2013 19:00
zkuste přidat ještě rozinky - mňam

Džem jsem před chvílí dala do sklenic, je vynikající. Trocha mi zbyla a jen ochutnávám... Do marmelády jsem dala při přepočtu na tento poměr o 1 banán víc, měla jsem strach, aby to nebyla jen rebarbora. Je to s ním moc dobré, ale určitě ty 2 na 500 g rebarbory by mohly být. Díky za výborný receptík. Zdravím. Ivana

Urcite vyzkousej. Delala jsem pred 3 tydny a uz neni, takze budu muset delat dalsi varku :-D

Tééda, tak to bych chtěla vyzkoušet:-p

Tématické fráze:
rebarborový džem s banánem, rebarborovo banánová marmeláda, rebarborovobanánová marmeláda, rebarborový džem, marmeláda z rebarbory a banánu, rebarborová marmeláda s banánem, banánový džem, rebarborový džem s s banánem, marmeláda rebarbora s banánem, marmeláda z rebarbory, džem z rebarbory s banánem, rebarborová marmeláda s banány, rebarbora s banánem, rebarborovo-ananasová marmeláda, rebarborovo-bananova marmelada, sterilovana rebarbora, rebarborovy dzem s bansnem, marmeláda z rebarbory s banány, rebarborový džem s banánem recept, rebarbora s banánem jam

Suroviny:
rebarbora, banán, cukr želírovací, voda

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu