Pravé italské tiramisu

happy.lenulka Kuchařka: happy.lenulka

Doba přípravy: 20 minut 6 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Nepečené a mražené 45 názorů

Suroviny

5 polévkových lžic cukru krupice
5 vajec (bílky, žloutky zvlášť)
2 kelímky Mascarpone (á 0,25 kg)
2x malý panák Amaretto
espresso doppio
1 pytlík cukrářských piškotů nebo italských "piškotů" Savoiardi
kvalitní kakao (např. holandského typu)
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mascarpone vyděláme z ledničky, aby nabylo pokojovou teplotu. Žloutky oddělíme od bílků. Do žloutků přidáme cukru a ušleháme do pěny.

  2. Poté si z bílků připravíme sníh. Mascarpone přimícháme do žloutkové pěny a poté opatrně přimícháme sníh z bílků.

  3. Připravíme si espresso doppio z kvalitní kávy (doppio = dvojité presso --> cca 60 ml kávy). Do kávy přilejeme panáky Amaretta. Piškoty namáčíme do kávy a skládáme do misky. Vrstva piškotů, vrstva krému, vrstva piškotů,... Poslední je vrstva krému, kterou poprášíme hojně kakaem.

  4. Připravujeme předem. Nejlépe večer a podáváme druhý den.

Poznámka

Recept mám od italského kamaráda. A k tomu kakau, u nich sypou kakao na moučník hned, ono trochu zvlhne a má jinou chuť než, když kakao nasypeme až před podáváním. Ale prý se to liší vesnice od vesnice. Někdo dává kakao hned, někdo potom.

Já dělám 6 pudingových mističek - 6 porcí. Přijde mi to praktičtější, každý dostane svou mističku a pak má smůlu :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 898 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pravé italské tiramisu

  • jahoda jahoda

  • mneneznas mneneznas

    :-)):yes::yes: super, holky krásné fotky bodík

    Odpovědět

  • aviaris aviaris

    Delam uplne to same (take mam recept od Italskeho kamarada) jediny rozdil je ze sleham zloutky s cukrem nad parou - to zaruci 100% uspech a je to i pro sterilizaci. Pridavam i par fotek.:yes:

    Odpovědět

  • Valina Valina(neregistrovaná)

    Vynikající! Vřele doporučuji!

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Dělávám také tak - kdysi podle televize :-) a vím, že žloutky musí být opravdu vyšlehané, husté až dobíla. Šlehám je tak vždycky, ale tady je to obzvlášť důležité kvůli hustotě krému. A sníh samozřejmě také úplně tuhý. A opatrně vmíchávám, ne vešlehat. Jedině toto mě napadlo, pokud jsi měla krém řídký. Jinak dávám bodík :yes::-)

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka(autorka receptu)

    azaretka: Tak mi posím zkus napsat přesně jak jsi to dělala, třeba a to přijdeme :-) Nedala jsi třeba to amareto do masxarpone místo do kávy? Jak dlouho jsi to ecala tuhnout? Vyšlehala jsi sníh?
    Fakt nechápu, mě se to fakt vždy povede... Jak stará jsi měla vajíčka a jak velká? Možná byly moc velký vajíčka. Já použila velikost M.

    Odpovědět

  • azeretka azeretka

    to happy.enulka: mela jsem primo todle;-(

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka(autorka receptu)

    to azeretka: a jakou konzistenci mělo mascrpone? já měla úplně tuhý, takže jsem to měla hustý jako tuhý puding... To je jediné co mě napadá. já kupuju toto a vždy se to povedlo
    http://www.italat.cz/italat/files/uploaded/UserFiles/Image/vyrobky/Mascarpone2%281%29.jpg

    Odpovědět

  • azeretka azeretka

    bohužel, vůbec se mi dle tvého receptu nepodařilo... krém nebyl jako krém, ale jako tekutá smetana na šlehání... potup i ingredience sedely, tak nevím...:-O

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Mně se více líbí a chutná tzv. České Tiramisu = šlehačka, obyčejné pomazánkové máslo od Alberta (18,-Kč) a české, dětské piškoty.:-))

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • cardanka cardanka

    Leni:-Kprima receptík:-p, ukládám si:yes: a posílám 4.tý bodík;-)

    Odpovědět

  • happy.lenulka happy.lenulka(autorka receptu)

    to Hanka R. - já kupuji v Tescu Italské mascarpone 46 Kč / 250 g... Jednou za čas se to dá... Není nad to si dát jídlo tak jak má být... :-)

    Odpovědět

  • janek78 janek78

    Leni, to je prostě skvost:-K, k odpolední kávičce jak stvořené a bodík pro tebe;-)

    Odpovědět

  • Hanka R. Hanka R.(neregistrovaný)

    Mascarpone orig. italské IGOR 250 g.....165 Kč / 1kg

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: tiramisu podle emanuela ridiho pravé tiramisu z mascarpone italské tiramisu z mascarpone tiramisu emanuel ridi tiramisu podle ridiho tiramisu recept emanuel ridi s italem v kuchyni recepty tiramisu italské tiramisu recept mascarpone tiramisa italské moučníky tiramisu s italem v kuchyni česká tiramisa tiramisu recept s italem v kuchyni tiramisu emanuel ridi tiramisu tiramisu recept tiramisu podle emanuela tiramisu z mascarpone podle emanuela ridi tiramisu od ridiho tiramisu podle itala

Zapomněl/a jsem heslo