Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky

Kdo by neznal tohle vanilkou vonící cukroví plné ořechů? Vanilkové rohlíčky patří k nejoblíbenějším druhům vánočního cukroví a na svátečním stole nikdy nesmí chybět. Vzít si jen jeden nestačí, na jazyku se rohlíčky opravdu jen rozplývají.

Hodnocení receptu je 5,0 (119×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 92 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 12 min Doba přípravy bez doby odležení těsta.

92 min (80 min příprava + 12 min tepelná úprava, Doba přípravy bez doby odležení těsta.)

4. 3. 2008 20:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie23 432 kJ / 5 600 kcal
Bílkoviny76,28 g
Tuky391,20 g
Vláknina22,20 g
Cholesterol 867 mg
Sodík 411 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy432,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Terry

23. 12. 2011 09:28

maris:Děkuju za pomoc, já tam teda dám lískové ořechy. A díky za recept, vyzkouším:-K:-8:-p

maris maris

22. 12. 2011 18:22

Terry: já dělám jen z lískových, záleží právě na té chuti, ale nám chutnají víc než z vlašských, jeden rok jsem jem zkusila, ale vrátila jsem se k lískovým;-):-)
Tady je můj recept, můžeš porovnat
http://www.toprecepty.cz/recept/3206-vanilkove-roh...

Terry

22. 12. 2011 18:02

Prosím vás, je možné použít místo vlašáků liškové ořechy ??? Nepokází to třeba tu chuť?:-p;-)

Iva

22. 12. 2011 13:04

Diky za recept, skvely:yes:, mohu delat i v Anglii, vsechny ingredience jsou k dostani!!! Jen misto vlasskych orisku mam pecan nuts, tak uvidime, jak se povedou. Testo uz odpociva v lednici, zitra dopoledne si s nimi budu hrat :-p

Petra

19. 12. 2011 19:40

vyzkoušela jsem a výborné.Lze i vykrajovat.Doporučuji:yes:

:DDD

16. 12. 2011 15:54

Jujky to vipadá krásně

mkubis

12. 12. 2011 22:16

Ahoj,musím uznat ,že jsou opravdu světové.Já jsem spíše na cukroví za studena , ale tyto rohlíčky jsou moc mňamkové.Martin

jirholu jirholu

11. 12. 2011 16:43

Výborné :-p ;-) +20:yes:

milka011

10. 12. 2011 18:38

jsou opravdu výborný:-* dávám max. bodů :yes:děkuju za receptík:-K

PaprsekAdriana PaprsekAdriana

10. 12. 2011 12:23

Jsou vynikající,nejlepší,co jsem kdy dělala ,moc děkuji za receptík:-K

Johuma

10. 12. 2011 01:00

Jsou vynikající.Díky:-)

Martina

9. 12. 2011 21:55

Myslíte,že by se těsto na vanil.rohlíčky rozválet a vykrájet?

miki

9. 12. 2011 10:36

Iveta: lískáče 100%, mandle si nejsem jistá, to jsem nezkoušela..;-)

miki

9. 12. 2011 10:35

honauer.dana@seznam.cz: přidat kousek másla, pořádně propracovat a bylo by po drobení

Marus

8. 12. 2011 20:08

Ahoj, prosim, myslite si, ze je dobry napad po upeceni, obaleni a vychladnuti dat rohlicky do mrazaku? Jsem cetla, ze pry jsou pak rychleji krehke...dekuji

1 4 5 6 7 8 9

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: cukroví recepty na úžasné cukroví vánoční rohlíčky vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů cukroví recepty vanocni cukrovi recepty s fotkou vanocni cukrovi video cukroví vánoční cukroví videa rohlíčky ořechové rohlíčky karolína rohlíčky recept vánoční cukroví video recepty vanocni cukrovi recepty video rohlíčky vánoční recept na vanocní cukrovi recepty na vánoční cukroví video nejlepší vanilkové rohlíčky na světě kdy začít péct cukroví nejlepší vanilkové rohlíčky bez ořechů video recepty cukrovi

Suroviny: máslo, cukr moučkový, mouka hladká, ořechy vlašské, sůl, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/07K