Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný tunel

Ovocný tunel zaujme nejen chutí, ale i vzhledem. Jemný piškot, lehký krém a vrstvy ovoce se ukrývají v elegantním dezertu, který nabízí překvapení v každém řezu. Stačí nakrájet a sledovat, jak mizí jeden plátek za druhým.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zdenka1

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby tuhnutí

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 kus

forma na srnčí hřbet o délce 30 cm

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 618 kJ /
3 494 kcal
Bílkoviny63,33 g
Tuky198,70 g
Vláknina2,85 g
Cholesterol 1,79 g
Sodík 602 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy361,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V robotu vyšleháme bílky do pevné pěny, postupně přisypeme cukr a šleháme dál, dokud nevznikne lesklý sníh. Krok 2: Poté postupně zašleháme žloutky a nakonec opatrně vmícháme mouku. Krok 3: Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ho v předehřáté troubě na 180 °C asi 10–15 minut. Dáme pozor, abychom ho nevysušili, musí zůstat pružné a vláčné. Krok 4: Po upečení překlopíme na utěrku a papír opatrně stáhneme. Krok 5: Ze 400 g másla a 400 g mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustou kaši. Necháme ji zchladnout, aby se dobře spojila s ostatními surovinami. Krok 6: 150 g másla vyšleháme se 150 g cukru do světlé pěny a po částech do ní zašleháme vychladlou kaši. Krok 7: Piškot potřeme oblíbenou marmeládou, asi dvě třetiny opatrně ukrojíme a vložíme do připravené formy tak, aby vytvořily základ tunelu. Krok 8: Potřeme připraveným krémem a podle chuti navrstvíme ovoce, další vrstvu krému a případně piškoty namočené v ovocné šťávě. Krok 9: Nakonec přiklopíme zbylou částí těsta. Krok 10: Dáme ztuhnout do lednice.

TIP: Srnčí hřbet sladký i slaný

Zveřejněno 1. 5. 2010

Poznámka autorky Zdenka1

Já používám formu, kterou mi udělal klempíř, ale lze udělat i ve formě na biskupský chlebíček

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eq3N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný tunel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Eq3N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Rebi, doufám, že se pochlubíš i fotečkou:-)

a heleme se;-)to je krása:yes::-Kdostala jsem od dobré dušinky "spešl"formu;-)takže co nejdřív vyzkoušíme;-):yes::-K:-K

+1 vypadá moc hezky, někdy dělám krém z hrubé mouky - má trošku jinou chuť a je také moc dobrý! :-K

Nestačím se divit co sem začlo chodit za nechutné lidi :-((
vulgarismům se už meze nekladou :no: :no:

Zdenko hezký moučník +5:-)

to vypadá krásně:-KSkusím:-p:-p

:yes::yes::-K:-p:-O....3

Super!:yes:+2

Tématické fráze:
tunel recept, recept na tunel, ovocný chlebíček, moučník tunel, recepty tunel, piskotovy tunel, recept tunel, tunel s ovocem, tunely recepty, recept na piškotovy tunel, recepty ovoce, recepty na tunel, jahodový tunel, recepty tunely, piškotový chlebíček, tunel, moučník ovocný tunel, recept na piškotový chlebíček, recept na dusinky, plněný tunel

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, máslo, mouka hladká, mléko, máslo, cukr krupice, rum, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu