Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandované květy

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie60 kJ /
14 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy0,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílek lehce vidličkou prošleháme, abychom porušili jeho strukturu, ale moc ho nenapěnili. Čerstvě natrhané kytičky nebo lístky potřeme bílkem a asi 3x pocukrujeme. Odložíme na cukrem posypaný pečící papír nebo alobal, tvar květu upravíme - nejlépe to jde párátkem - a při pokojové teplotě necháme uschnout. Pozor, při teplotě nad 50 °C ztrácí květy svou barvu a vůni! Hotové uschováme v teple a suchu. Krok 2: Zatím testuji, jak dlouho vydrží, mám je víc než 14 dní a jsou pořád stejné.

Na kandování můžeme použít všechny nejedovaté květy, nejlépe se hodí fialky, sedmikrásky, květy ovocných stromů a léčivých bylin, dále pak petrklíče, macešky, řeřicha, kopretiny, černý bez, jetel, měsíček lékařský.

Pokud budete kandovat velké květy, jako např. růže, je lepší jí nejdříve rozebrat na jednolivé lístky a pak třeba na dortu jí znovu složit.

Zveřejněno 4. 5. 2010

Poznámka autorky Hella

Narychlo jsem vyfotila takto, protože teď na jaře roste nejvíce drobných kvítků, které se pro kandování hodí. Tady jsem použila petrklíč a fialky.

Vyzkoušela jsem i jiné recepty, např. namáčení do různých cukrových sirupů, ale lístečky kvítků se slepí a velmi těžko se s nimi pracuje. Takto si alespoň částečně zanechávají svůj tvar.

O jedlých květech více zde: https://nejzdravejsi.cz/jedle-kvety/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandované květy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRBJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandované květy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRBJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

je to sice pěkné, ale na jednu důležitou věc se zapomnělo a to, že se veškeré rostlinky a jejich části musí umýt. Já to dělám léta letoucí a toto je fakt důležitá fáze. Nevím jestli to víte, ale z ovzduší se usazují všeljaké usazeniny a to poté jíte :-):-))

Jana: Děkuji za připomínku, píšu tam blatouch, ale ve skutečnosti na obrázku je mochna husí...nevím, na co jsem myslela, když jsem to tehdy psala...

:-!Jen připomínám, že blatouch i ostatní pryskyřníkovité rostliny jsou více či méně jedovaté. :-!

Je to vážně pěkný, jednoduchý, chutný..;)) :yes: jen mam dotaz, jak dlouho se to ma minimalne nechat do konzumace..?? :)):-)
Kdyžtak mail- Jirkasss94@email.cz Díky ;-)

toto na mne vykouklo z náhodných a je to super,to se dá teď na jaře vyzkoušet a hlavně použít k Velikonocím.;-)nádhera +1 :yes:

:yes::-K..krásné..

Díky za nápad-neznám.Tak hned ukládám.:yes::yes::yes:

:-O:-O:-O:yes::yes:+5

Heli, krááása, jako vždy!:yes:

:-O:-O :yes::yes:

Tématické fráze:
kandované fialky, kandovaný ibišek, kandování fialek, kandované fialky recept, kandování, kandování květin, kandované růže, květy v cukru, jak kandovat fialky, kandovane kvetiny, ibišek kandovany, fialky kandované v cukru, kandované macešky, kandovaný ibišek recept, kandovana ruze, cukroví macešky, fialky v cukru, květ ibišku v cukrovém sirupu, jak kandovat ibišek, kandování ibišku

Suroviny:
cukr moučkový, bílek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu