Kandované květy

Hella Kuchařka:

Zdobení 10 názorů

Kandované kytičky
511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

kytičky - musíte si natrhat
cukr moučka
1 bílek
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílek lehce vidličkou prošleháme, abychom porušili jeho strukturu, ale moc ho nenapěnili. Čerstvě natrhané kytičky nebo lístky potřeme bílkem a asi 3x pocukrujeme. Odložíme na cukrem posypaný pečící papír nebo alobal, tvar květu upravíme - nejlépe to jde párátkem - a při pokojové teplotě necháme uschnout. Pozor, při teplotě nad 50 °C ztrácí květy svou barvu a vůni! Hotové uschováme v teple a suchu.

  2. Zatím testuji, jak dlouho vydrží, mám je víc než 14 dní a jsou pořád stejné.

    Na kandování můžeme použít všechny nejedovaté květy, nejlépe se hodí fialky, sedmikrásky, květy ovocných stromů a léčivých bylin, dále pak petrklíče, macešky, řeřicha, kopretiny, černý bez, blatouchy, jetel, měsíček lékařský.

    Pokud budete kandovat velké květy, jako např. růže, je lepší jí nejdříve rozebrat na jednolivé lístky a pak třeba na dortu jí znovu složit.

Poznámka

Narychlo jsem vyfotila takto, protože teď na jaře roste nejvíce drobných kvítků, které se pro kandování hodí. Tady jsem použila blatouch, petrklíč a fialky.

Vyzkoušela jsem i jiné recepty, např. namáčení do různých cukrových sirupů, ale lístečky kvítků se slepí a velmi těžko se s nimi pracuje. Takto si alespoň částečně zanechávají svůj tvar.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kandované květy

  • baleryna baleryna(neregistrovaná)

    je to sice pěkné, ale na jednu důležitou věc se zapomnělo a to, že se veškeré rostlinky a jejich části musí umýt. Já to dělám léta letoucí a toto je fakt důležitá fáze. Nevím jestli to víte, ale z ovzduší se usazují všeljaké usazeniny a to poté jíte :-):-))

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Jana: Děkuji za připomínku, píšu tam blatouch, ale ve skutečnosti na obrázku je mochna husí...nevím, na co jsem myslela, když jsem to tehdy psala...

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    :-!Jen připomínám, že blatouch i ostatní pryskyřníkovité rostliny jsou více či méně jedovaté. :-!

    Odpovědět

  • J!rka J!rka(neregistrovaná)

    Je to vážně pěkný, jednoduchý, chutný..;)) :yes: jen mam dotaz, jak dlouho se to ma minimalne nechat do konzumace..?? :)):-)
    Kdyžtak mail- Jirkasss94@email.cz Díky ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    toto na mne vykouklo z náhodných a je to super,to se dá teď na jaře vyzkoušet a hlavně použít k Velikonocím.;-)nádhera +1 :yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-K..krásné..

    Odpovědět

  • hafikov hafikov

    Díky za nápad-neznám.Tak hned ukládám.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Heli, krááása, jako vždy!:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo