Kandované jedlé květy: šeřík
Chcete překvapit slavnostním moučníkem s netradičními ozdobami? Zkuste v předstihu uchystat jedle květy. Nejsnadněji vyzkoušíte tuto tvorbu na běžných květech šeříku. Uvidíte jak krásné budou na dortu nebo cupcakes.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 120 kJ / 29 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,60 g |
Tuky | 0,07 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 132 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 0,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky dejte do hrnečku a prošlehejte je vidličkou, aby byly tekutější. Šeříkové kvítky oberte z větvičky.
Krok 2: Vezměte velký tác a pořádně ho posypejte vrstvou moučkového cukru (aby se vám na něj hotové kvítky nepřilepily).
Krok 3: Na malý talířek nasypejte hromádku krupicového nebo moučkového cukru - podle toho, v čem budete kvítky obalovat. Krupicový cuk vytvoří krystalické tvary, ale i hladké z cukru moučka vypadají hezky.
Krok 4: Každý kvítek ze všech stran pomocí štětečku natřete bílkem a potom ho důkladně obalte v cukru.
Krok 5: Nakonec položte šeřík stopkou nahoru na posypaný tác.
Krok 6: Tác uložte na suché místo bez větru, kde nechte šeřík několik dnů vyschnout. Podle počasí i 4 dny.
Krok 7: Po vyschnutí šeřík zavřete do skleničky s víčkem a brzy použijte na zdobení cupcakes, dortů nebo jinak podle vlastní fantazie.
Zveřejněno 15. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kandované jedlé květy: šeřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kPZ5
Moje poznámka
Kandované jedlé květy: šeřík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kPZ5
Nejnovější recepty
Pompův Bělehrad
Přidáno před 13 hodinami
Řezy s meruňkami s dvojbarevným piškotem
Přidáno před 15 hodinami
Linecký jablíčkový koláč s piškoty
Přidáno před 16 hodinami
Kokosové řezy s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou
Přidáno před 16 hodinami
Piškot s meruňkovým pudinkem
Přidáno před 16 hodinami
Makový bochánek
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na kyselý a kořeněný nálev na utopence? Využijte různé druhy octů, sáhněte i po voňavém koření
Pět nejlepších vložek do polévky: Vývar oživí celestýnské nudle, svítek nebo jemné sýrové knedlíčky
Ladislav Špaček popsal, jak vypadají novoroční obědy prezidenta s premiérem: Našly se i velmi trapné momenty, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květákový dhál
houba před 17 minutami
Tarhoňa v krémové dýňové omáčce s opečenými žampiony
Glapet před 25 minutami
Rizoto s máslovou dýní
Glapet před 25 minutami
Fit salát z pekingského zeli
Kaill před 1 hodinou
Hovězí na divoko pro pamětníky
Helena13 před 1 hodinou
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
kimlo před 2 hodinami
Mleté maso v listovém těstíčku
Moanka před 3 hodinami
Koláč z kyšky a tvarohu
milkymilkyway před 10 hodinami
Ovarová polévka s kroupami
Kajkajak před 11 hodinami
Široké nudle se sýrovou kari omáčkou a žampiony
jitmila před 12 hodinami
Tématické fráze:
serik recepty,
šeříková marmeláda,
šeřík recept,
český šeřík,
recepty ze šeříku,
marmeláda z šeříku,
jedlé květy v cukru,
marmeláda ze šeřiku,
kandovane sedmikrasky,
jedlé květy na dort,
kandovane květiny,
kandovaná máta,
jedlé fialky,
recepty na serik,
květy v cukru,
šerik v cukru,
recepty z šeříku,
kandované květy,
šeřík,
jedlé květiny na dort
Suroviny:
cukr krupice,
bílek,
Komentáře (1)