Sekaný steak

Fantom Kuchař: Fantom

1 porce Mleté maso 17 názorů

Suroviny

maso z kýty čisté bez tuku a blan - 150 g
sůl
pepř černý mletý
slanina plátky - 20 g
máslo - 20 g (1 plátek)
čerstvá petrželka
hladká mouka - 1PL
olej - na potření pánve
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dokonale očištěné maso osolíme a opepříme, semeleme, přidáme opranou a natrhanou petrželku a promícháme.

  2. Vytvarujeme si kulatý biftek a necháme hodinku odpočinou.

  3. Aby měl steak pravidelný tvar tak můžete zatěžkat maso na hodinku do formy (já použil víčko od 1kilokgramové dózy od koření, do které dáme folii a pak mleté maso, buď zatěžkáme a nebo můžeme použít vakuovačku a zavaříme i s víčkem do sáčku, maso si po odležení udrží při pečení tvar).

  4. Po hodině maso obalíme v hladké mouce a pečeme na středně předehřáté pánvi s trochou oleje tak 2 minuty a otočíme, pečeme zhruba další 2 minuty, poté přidáme pár plátků slaniny, kterou necháme rozpustit a lehce opéct.

  5. Maso otočíme, sundáme ze zdroje tepla, položíme na něj plátek másla, navrstvíme opečenou slaninu a přikryjeme pokličkou cca na 5 minut.
    Po 5 minutách můžeme podávat :-)

Poznámka

Na fotkách je použité maso z amerického bizona (bison bison) ale dá se použít i zubr evropský, telecí nebo dobré mladé hovězí. Maso musí být čerstvé a velmi kvalitní.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Sekaný steak

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tak ja si skočím do našej ZOO, máme tam veľké stádo zubra európskeho :-D:-D:-Dhttp://zookosice.sk/?zookosice=zviera&id=62

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Koukla jsem na jejich nabídku .Díky za info.:-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    jinak pokud někdo má chuť na nějaké exotické maso tak v Řiťce u Prahy je firma ASPIUS a jsou tam velmi ochotní, vím že prodávali i přes ulici:-) a mají v nabídce i Bizona.:yes:

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    Indián nejsem, jsem čech jak poleno a žiju na šumavě a máme tady tři farmy které se chovem bizoního masa živí:yes:, s tím kde maso sehnat si nejsem dost jistý jestli vám poradim, já měl objednané maso půl roku a jde to dost na dračku takže jsem byl rád že majitel farmy byl tak hodný a tu 35kg kýtu mi prodal menší množství nechtěl:-) měl na to dalších 10 kupců. Příští týden jedu do německa poblíž Neukieritzschu a pokud bude možnost dodávek tam odtud dám vědět:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Fantome a kde to maso,prosím, seženem?Ty asi nejsi v Čechách nebo mimo Prahu,že?Když bych šla k nám k řezníkovi a chtěla maso z bizona,tak pošle pro kazajku.:-8:-D:-D Jinak ,ale věřím,že to bizonní maso musí být suprové.Že jsi indián,viď?Přiznej se.;-):-))

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    koukal jsem že tady nemáte z Bizona žádný recept, nebo jsem ho nenašel a přitom to je úžasný maso :yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Bizon?:-O Zubr? :-O Tady jsou hotové lovy bezezbraní.Ale receptík z hovězího je bezva připravený a fotka povedená.:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc krásně nafoceno;-):-p+5:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Steaky vypadají naprosto dokonale :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Fantom - díky za vysvětlení:-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    jen pro úplnost
    zubr evropský je bison bonasus
    zubr americký je bison bison
    oba jsou bizoni a jen odborník je od sebe pozná;-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom(autor receptu)

    v německu je farma na zubra evropského čítající několik 1000 kusů a maso je fakt skvělé neobsahuje cholesterol a má 5x méně tuku než hovězí, naopak obsahuje zdraví prospěšné kyseliny a velmi úspěšně se prosazuje na evropský trh nejen díky tomu jak je zdravé ale i kvůli své jedinečné chuti, kdo někdy ochutnal bizona jak amerického tak toho evropského ví o čem píšu. Osobně bych doporučil hlavně pro děti abychom jim neničili zdraví jen slepičkami;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    V Čechách je snaha založit rezervaci pro zubra evropského v Ralsku.
    Myslím, že snazší bude to telecí ;-);-):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Posledného voľne žijúceho zubra na Slovensku vraj ulovil Matej Korvín (1449-1490), dnes sa zopár kusov chová v obore v Topoľčiankach a v Národnom parku Poloniny.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: maso z bizona bizon recepty telecí steak recept steak z bizona mleté maso recepty recepty z bizona sekany biftek sekaný hovězí steak bizoní steak bizon recept hovězí sekaný steak recepty na bizona recepty bizon telecí steak steaky recepty recepty kvalitní telecí steak bizoní maso recepty steak ze sekaného masa steak z mletého masa bizonní maso