Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice se smetanou

Mami, uvaříš oranžovou omáčku? Každá maminka tuto větu již někdy slyšela. Řeč není o ničem jiném, než o jemném kuřeti na paprice. Maso se smetanovou omáčkou a sladkou paprikou vařily už naše babičky a zůstává stálicí i dnes.

Hodnocení receptu je 4,7 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

4. 6. 2010 14:17

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 553 kJ / 610 kcal
Bílkoviny12,95 g
Tuky42,34 g
Vláknina9,23 g
Cholesterol 123 mg
Sodík 500 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy42,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Karla

8. 10. 2015 17:50

:-pdobrota

dadinkamaminka

26. 1. 2015 20:15

Bylo to moc dobrý:) Samozřejmě že jsem si recept upravila podle svého:) každopádně omáčky dělám vždy na 2dny takže dělám celou pánev:) Dělám to tak,že taky vše dávám od oka a pak si to dochutim:) neumim vařit podle gramáží,přijde mi to jako nesmysl,každý si udělá množství jaké chce:)):-p:-p:-p

annveros

11. 7. 2014 21:15

kuřecí díly - 1 tácek, Paprika sladká - asi čtvrt sáčku, asi 2 dcl vody a 3 lžíce mouky. Asi 4 litry vody, ale nikdy jsem to neměřila :-// Vařím od oka. Samozřejmě dochutit si to musí každý tak jak to má rád :-8 Nebo stačí mouku rozkvedlad ve smetaně a nemusí se dávat záklechtka z vody. Snad je to aspoň trochu k pochopení:-8. Jak říkám vařím od oka ;)

jarda Kadic jarda Kadic

11. 7. 2014 20:20

chiswick: Zkus se mrknout na recept,který je tu veden jako “podobný“, Kuřátko na paprice.Tam je uvedena i gramáž.Ale , stejně si to každý potom dochuti.Já osobně , když něco vařím,tak ochutnávám a přidávám,co uznám za vhodné.Ale to už je praxe a jak správně uvádíš, přibližná gramáž by u receptu být měla.;-) A protože vařím podle oka,nic nevážím a neměřím, tudíž tu žádný recept nezveřejňuji:-))

chiswick

11. 7. 2014 17:47

Aha, diky za upozorneni. Ale me slo stejne jen o to za kdyz uz se tu nekdo rozhodne publikovat svuj recept tak by mel byt trochu presneji napsany, tak aby si ho mohl vyzkouset kazdy, I laik ve vareni. ;-)

maris maris

11. 7. 2014 15:36

chiswick: Mirka není autorka, přidala jen fotku;-):-)

chiswick

11. 7. 2014 15:29

Ahoj Mirko, recept vypada krasne skoda ze je jen pro ty co uz to varit umi. Dve cibule vidim, alekolik papriky, bude mi stacit stejne mnozstvi jako cibule nebo radeji vice? A kolik vody, 5 litru bude stacit? A co kure, staci kilo nebo radeji dve kila? pripada mi to jako kdyz by jsi se ptala na cestu pres Prahu a nekdo ti poradil ze v Praze musis odbocit do leva a pak uz jen stale rovne. Jirka. :-)

annveros

27. 4. 2014 13:07

No a nebo to dát do šejkru a rozmíchat třepáním, zcela jistě když není šejkr stačí sklenička od majonézy či něčeho jiného a protřepat. Vždy používám metlu. ;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

26. 4. 2014 22:09

Monika: Moni, já si myslím, že máš tu smetanu s moukou moc hustou a základ hodně vařící a nestačíš to rozmíchat. Jak píše i Jarda,že v ní nesmí stát vařečka, raději ještě naředit vodou nebo mlékem. A možná mícháš tou vařečkou, lepší je metlička a intenzivně míchat a prošlehávat. Pokud máš pocit že máš hrudky ještě před zahuštěním, tak si to přeceď do jiného hrníčku. Já osobně když už zahušťuji tímto způsobem, tak mouku rozšlehám ve vodě nebo v mléce a smetanu přidávám až do zahuštěné omáčky. Dej vědět, jak to dopadne příště;-) Ale věřím že dobře:yes:;-)

Laďka

26. 4. 2014 09:31

Monika: taky se mi to stávalo, než jsem zjistila, že mám špatně rozmíchanou mouku už ve smetaně (vodě). Při lití smetany do omáčky jsem viděla, jak mi tam padají i "hrudky". A pomoc ? Teď mouku kvedlám v tekutině úúúplně do hladka na kašičku a nebo je možnost ji do omáčky lít přes jemný cedníček, aby se případné hrudky zachytily. Ale to je nepraktické, protože na to jsou potřeba 3 ruce (1-držet cedníček, 2-lít z hníčku, 3-míchat omáčku).
Ještě je jedna možnost - masou vyjmout a omáčku přecedit a případně znovu zahustit.

jarda Kadic jarda Kadic

25. 4. 2014 16:57

Monika: Já taky zahušťuji smetanou s moukou,tu smetanu si necháme venku,aby měla pokojovou teplotu a omáčku mám úplně staženou,aby se jen převalovala.A hodně rychle micham metličkou.;-) A tu smetanu nesmím mít hustou,aby v ní kvedlačka stála,to radši naředím troškou vody.

Monika

25. 4. 2014 14:49

Tedy já nevím co dělám blbě ale i když jsem maso vyndala mám žmolky.....nevím zda to rozmixovat nebo pasírovat ???
Já prostě neumim lidička zahuŠtovat !!!!!
Co asi dělám blbě ???????:-!:-?;-(;-(
Asi mám moc vařící omáčku když tam dávám smetanu s moukou ?????

Poraďte děje se mi to furt ???????:-((:-//:no:

jinak chuťově je to ok , ale jsem zdeptaná že na knedlík si netroufám a jdu dát vařit kolínka ......:-8

Iveta

11. 2. 2014 07:58

:-K:-K:-K

Iveta

11. 2. 2014 07:57

:-K:-K:-K

Iveta

11. 2. 2014 07:55

:-K:-K:-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na paprice od babičky kuře na paprice-omáčka kuřecí maso na paprice se smetanou omáčka kuře na paprice kure na paprice kureci kousky na paprice kuře na paprice omáčka omáčka na paprice kuřecí prsa na paprice se smetanou kure na papryce kuře na paprice video kuře na paprice ze stehen kuře na paprice s těstovinami kuře na paprice recept kuře na paprice top recepty kuřecí křídla na paprice kuře se smetanou jednoduché kuře na paprice kuřecí kousky na paprice se smetanou jak dochutit kuře na paprice

Suroviny: stehno kuřecí, cibule, máslo, paprika sušená sladká, sůl, vývar drůbeží, smetana na vaření, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Kuře na paprice se smetanou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x213