Smažení a dopékání v troubě
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 3. 2012 09:34
Dobrý den,
tak jsem vyzkušela, pamatuji, že takhle to dělala i babička a její řízky prostě byly nejlepší ze všech. Poraďte někde jsem udělala chybu.. dělala jsem řízek z kýty (tenké), obalila klasika trojobal a na prudko osmahla, dala do skleněné zapíkačky na stojáka, 30 minut na 150st a pak na 15 min. odkryla na na 170.. dopadlo to tak, že byly ,,rozblenclé,, strouhanka mokrá a opadávala a maso bylo u nekterých kousků tuhé.. Tak babo raqď :o) díky všem
tak jsem vyzkušela, pamatuji, že takhle to dělala i babička a její řízky prostě byly nejlepší ze všech. Poraďte někde jsem udělala chybu.. dělala jsem řízek z kýty (tenké), obalila klasika trojobal a na prudko osmahla, dala do skleněné zapíkačky na stojáka, 30 minut na 150st a pak na 15 min. odkryla na na 170.. dopadlo to tak, že byly ,,rozblenclé,, strouhanka mokrá a opadávala a maso bylo u nekterých kousků tuhé.. Tak babo raqď :o) díky všem
18. 1. 2012 18:36
Hned zítra vyskouším.
26. 10. 2011 11:04
Mňamka to je! Uvařil jsem to s přítelkyní a velmi chutné ... receptyzveprovehomasa.eu
9. 10. 2011 22:59
Jani, květák byl výbornýfoto a58
9. 4. 2011 20:04
při počtu osob 2 a mimino, které smažené stejně nejí, asi nemá cenu ani zapínat troubu, ale jak nás bude víc, určitě vyzkouším! líbí se mi už jen to, že nemusím stát tak dlouho u té pánve
9. 4. 2011 10:04
Daduse:vyzkoušej určitě budeš spokojená,já už to jinak nedělám
9. 4. 2011 09:44
Perfektní nápad,hned dnes vyzkouším.
6. 4. 2011 15:59
Díky, zapomenutý recept spíše rada, takto jsme dělávali řízky před 40 lety při stavbě, když bylo hodně lidí. Výborné, moc díky.
6. 1. 2011 17:16
Skúsila som túto úpravu rezňov a boli mäkučké a rýchlo hotovéale asi som urobila chybu,že som papier na pečenie potrela olejom,lebo boli rovnako mastné ako smažené Predtým som papier nepotierala a mäso sa mi tam prilepilo,ale malo ma napadnúť,že toto už bolo vysmažené a má v sebe dosť tukuNabudúce budem vedieť
21. 9. 2010 21:54
Zkoušela jsem dopékat v troubě řízky a bylo to super.+50
24. 7. 2010 19:44
Jani,přidla jsem foto....
16. 7. 2010 06:42
Vyzkoušeno - supr!!!!!
13. 7. 2010 22:36
super!! 45.
13. 7. 2010 21:14
isahuuž mě to s...teď jsem to napsala i k tvému receptu..fakt to nechápu
13. 7. 2010 21:10
rebeko, asi protože jsou také pečené v troubě ...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 14 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 14 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 15 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 2 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 6 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 7 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 7 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 7 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 7 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 8 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak vyfiletovat rybu jednoduchým způsobem? Stačí se podívat na náš videonávod
Smažený květák je výborný, ale balení je zdlouhavé. Poradíme jednoduchý trik, jak to zvládnout během chvilky
7 skvělých receptů na řízky: Kromě trojobalu u nás vyhrávají řízky plněné, jogurtové nebo smažené v sýrovém těstíčku
Další recepty
Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík
Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
98 názorů