

Zapékaný houbový lilek
Suroviny
- 2 lilky
- trochu hladké mouky
- 400-500 g hub nebo žampiónů
- olej
- sůl
- pepř
- petrželka
- 250 ml zakysané smetany
- 200-250 g strouhaného sýru
Postup přípravy receptu
Baklažán ošúpem, pokrájam na 1,5-2 cm kolieska, osolím, nechám odstáť.
Medzitým na drobno nakrájam huby a udusím na troške oleja, snažím sa odpariť vodu, osolím, okorením. Vychladnuté zmiešam s kyslou smotanou a pridám vňať.
Kolieska baklažánu utriem, obalím v múke, opekám na oleji, ukladám na papierovú utierku.
Dávam na dno pekáča, polejem hubovou zmesou.
Trúbu zohrejem na 200°C, pečiem cca 15 minút, vtedy posypem syrom a nechám v rúre zapiecť.
Poznámka od kuchařky
Recept vznikol improvizáciou, na základe obsahu chladničky a spomienkou na obdobné jedlo.
Príloha - varené, opekané zemiaky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékaný houbový lilek
-
babula2:Mám radosť, že chutilo a ďakujem.
-
Tak jsem recept vyzkoušela a moc nám to doma chutnalo.
Akorát jsem tam ještě přidala cibuli, pórek a trochu provens.koření. Takže posílám bodík...
-
blikni, veľmi ma teší tvoja priaznivá odozva.
Ja som toto varila teraz na večeru a podľa teba som nelúpala baklažán, je to naozaj zbytočné. A šampiňóny som dusila na cibuľke. Mám rada čisté jednoduché chute, fakt stačí na ochutenie iba čierne korenie a petržlenová vňať. Tiež prikladám dôkaz, fotku.
Nechválim si svoje recepty, ale... -
Vyzkoušela jsem dnes tento dobroučký recept (přidávám i fotku). Měla jsem čerstvé hříbky a lilek jsem posypala před zapečením nastrouhanou fetou - doporučuji, kombinace chutí je výborná
Jo a lilek jsem neloupala. -
Magdi, tvé improvizace opravdu nemají chybu!!
-
amalia, mne by zas náramne chutilo u teba...
-
magdalenka
+1