Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák smažený v troubě

Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Obalovat a smažit na pánvi se nám ale moc nechce. Tuto dobrotu jde ale připravit celkem pohodlně, bez nutnosti mít pánev plnou oleje. Upečme ho v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 7. 2010 20:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Květák připravuji zásadně takto už kvůli tomu, že plech dám do trouby a téměř se o smažení nestarám, Stihnu při tom i jinou práci. Předvaření při pečení v troubě není nutné.

Kuchařské rady mojí babičky jsou pro mě i v tomto případě k nezaplacení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Suvicka Suvicka

14. 7. 2010 08:37

12. bodik je tvuj, zda se mi to jako dobry napad, urcite vyzkousim. :yes:;-):-K

misalla misalla

14. 7. 2010 07:43

Jojo to uznávám-je to věc chuti;-)...každopádně tak či onak-smažený květák je bašta a s novýma brambůrkama a salátem to je paráda:yes:

Bibinka Bibinka

13. 7. 2010 23:10

Ivulinko, ani já květák nepředvařuji, je pak takovej mňangavej, málo chřupe a částečně ztratí tu květákovou chuť. Peču na pánvi, tak ho příště vyzkouším v té troubě, zdá se mi to fajn. Dávám ti 9.boda:yes:

pipre pipre

13. 7. 2010 22:38

Tak to je dobrý nápad. Kolikrát se mi růžičky květáku nevejdou všechny na pánev. Mám menší plech, tam by určitě vešly všechny najednou. Já květák také nepředvařuji, ale smažím syrový, pomalu a pod pokličkou. Pod ní se hezky usmaží a žároveň podusí, takže i změkne akorát na skus. A chuť má opravdu trochu jinou, pravou květákovou. :yes:+8

isindy isindy

13. 7. 2010 22:10

i moje zkušenost je květák nevařit - jednak rozeberu na menší růžičky, jednak smažím pomaleji - není to pak uvařené bláto, ale chuť je výraznější....tento způsob v troubě zdá se mi být poměrně šťastným řešením - nepotím se u sporáku, není poprskané celé okolí a ještě využiji čas jinak....za mě bod, určitě využiju ;-):yes:

Drobek Drobek

13. 7. 2010 22:03

Podle mně předvařený květák má jinou chuť než když se dělá ze syrového. Ne špatnou, prostě trochu jinou a my to neradi. Jde o zvyk, samozřejmě.

misza misza

13. 7. 2010 21:50

Ivčo to je super:yes: Určitě někdy vyzkouším:yes:

ivulinka ivulinka

13. 7. 2010 21:39

Misallo, tak ho nepředvařuj, zkus to bez toho, to je pro mě zbytečná práce:-! V troubě se ti zaručeně udělá doměkka:-)

misalla misalla

13. 7. 2010 21:35

Já osobně zase nikdy nesmažila květák na pánvi,odjakživa v troubě a na slunečnicovém oleji. Nepřipaluje se...květák totiž nejdříve trošku předvařím do poloměka v osolené vodě a pak už nemusím tak dlouho dodělávat-vlastně už jen tu strouhanku;-)

ivulinka ivulinka

13. 7. 2010 21:09

Jani na sádle asi smažívala hodně, to víš na vesnici se hodně zabíjívalo a čím větší čuník se zabíjel tím byl mastnější.
Nesmažím na slunečnicovém oleji, ale na oleji určeném na vyšší teploty, hlavně co se hodí do frit. hrnce.
Díky za poznámku a tvůj postřeh, ale já květák hořký nemívám, bude to asi tím,že pár metrů od domu máme zahradnictví a celou sezonu kupuji zeleninu zásadně od majitelů tohoto zahradnictví, takže žádný supermarket.;-)

yanull yanull

13. 7. 2010 20:56

Ivi, já friťák také nemám, Přiznám se Ti bez mučení, jednou jsem to takhle zkusila a mně se ten květák zdál nahořklý. Olej jsem měla slunečnicový. Proto to dělám tak, že ho krátce osmažím na pánvi a pak ho dám jen dodělat na pečící papír do trouby, ale už bez oleje. Nesmažila Tvoje babička ten květák na sádle? To se tolik nepřepaluje. :-p;-)

ivulinka ivulinka

13. 7. 2010 20:42

yanulko, já zase nepoužívám fritovací hrnec, takže přepálené jídla zas tak často nejíme a olej na smažení používám jen jednou a pak už nee, a přepálený se mi nezdá, už jsem viděla daleko horší.

yanull yanull

13. 7. 2010 20:39

Ivi, nechci být za šťouru,ani kritizovat, protože květák vypadá báječně,:yes: ale přece jen se mi zdá doba smažení dlouhá i nastavená teplota dost vysoká na kvalitu oleje, který tu běžně používáme, asi z hlediska výživy by to nebylo nejzdravější. Když pominu tuto okolost, tak je to dobrůtka za bodík. :-p

Simona Skolakova Simona Skolakova

13. 7. 2010 20:36

Tak to je taky dobrý receptík,květák smažený mám ráda,ale to smažení v pánvičce bohužel ne.Toto vyzkouším.+1:yes:;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

13. 7. 2010 20:34

:-DTy naše bybičky měly asi stejnou školičku vaření jak to tak tady sleduji:-))Můžu jen potvrdit-je to opravdu vynikající:-pa +:yes:je oprávněný:-K

1 9 10 11 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě pečený květák v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku květák do trouby recepty kvetak kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept

Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Květák smažený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krNK