Květák smažený v troubě

ivulinka Kuchařka: ivulinka

3-4 porce Zeleninová jídla 148 názorů

Suroviny

1 větší květák
sůl
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
olej na smažení na plech
Recept si zatím oblíbilo 125 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky, důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Růžičky osolíme.

  2. V jedné misce uděláme těstíčko ze dvou vajec, hladké mouky a vody, důkladně vymícháme vidličkou dohladka.

  3. Do druhé mísy nasypeme strouhanku. Osolené růžičky obalíme v těstíčku a ve strouhance a klademe na plech, kam jsme předem nalili olej ke smažení.

  4. Růžičky pak ještě mírně polijeme olejem i po povrchu. Plech dáme do trouby a smažíme při 200°C, asi po 30 až 45 min. růžičky obrátíme a dosmažíme dozlatova.

Poznámka

Recepty na obalovaný smažený květák tu sice jsou, ale já květák připravuji zásadně takto, už kvůli tomu, že plech strčím do trouby a téměř se o smažení nestarám a stihnu při tom i jinou práci.

Nic se nebojte, předvaření v tomto případě není nutné!

Kuchařská škola mojí babičky je opět v tomto případě pro mě k nezaplacení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 581 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květák smažený v troubě

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    maja f: pridavam sa k rihane....nedala si tam vela oleja? totiz....ja takto robim karfiol roky a na posledy sa mi stalo presne to co pises aj ty. bolo to prilis mastne a uplne sa mi rozpadal. No a pozitivne viem, ze som dala vela oleja, lebo som chcela minut ten co som mala po opekani falafelu. Pod karfiol uplne staci lyzicou pofrkat spodok a lyzicou pofrkat povrch.
    No a hlavne karfiol nevarit a robit ho surovy.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    maja.f Jestli jsi nedala na plech moc oleje. Autorka nepíše, kolik oleje dává na plech. Já myslím, že ho má být málo a navrchu květák trochu omašlovat. Aby nebyl moc nasátý. Alespoň tak tomu rozumím.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    DajaH:mluvis mi z duse, lepe uz ani chutnat nemuze:-K

    Odpovědět

  • DajaH DajaH

    Takhle květák dělávala moje prababička, bez předvaření a v troubě a fakt je, že měl mnohem lepší a výraznější chuť.
    Už se těším, až budou nové malinké brambůrky, okurkový salát k tomu..:-p :yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Dneska zase byl kvetacek v troubicce a zase mi plesa srdecko nad tim, jak bohovsky je to napad:-p:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivulinko,bodík šel už dříve,tak dnes už jen foto včerejšího obědu:-)Manžel s barambory moc nekamarádí,tak jsem dělala květák podle Tebe jako přílohu.Já jsem už dlouhé roky zvyklá rozebraný syrový obalený květák 5minutek osmažit v hlubším kastrůlku s větším množstvím oleje a pak 10minut dopéct na pečícím papíru v plynové troubě(po5ti minutách otočím a dopeču zbývajících 5minut)Byla jsem zvědavá na tuto verzi úpravy.Byl trochu měkčí,než jsme zvyklí,ale i tak jsme si pochutnali:-p:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    maja f:Já smažím pouze na pečícím papíru a jen pomažu květák olejem a vše bez problému. A obaluji ho zasyrova a vždy byl perfektní;-)

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Poradí mi někdo prosím, co jsem udělala špatně? květák byl strašně nasáklý tukem - použila jsem papírové utěrky ale i tak to moc nepomohlo. Dávala jsem ho do pekáčku, až jak jsem obalila poslední kousek a troubu jsem už měla předehřátou. Taky mi z toho opadávalo to těstíčko či jak to mám nazvat. Navíc byl rozměklý. Děkuju

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    Dnes jsem zkusila a opravdu skvělé, žádné vaření, čekání až květák vychladne...za ten čas, co se v troubě peklo jsem udělala polévku a uklidila:-). SUPER!!!!

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Tak já květák, řízky, kapra...cuketu a vše co se dá smažit..dělám taky v troubě, ale na pečícím papíru ,bez oleje. Smažím na 200 st. a asi po 15 minutách otočím , když vidím,že zahnědne strouhanka...pak dopeču zase tak nějak 15 minut.
    Po vyndání z toruby ihned horké potřu buď olejem nebo rozpuštěným máslem. Naprosto úžasné a hlavně bez práce a zdravé :-);-)

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Ivulinko, díky za tak úžasnou vychytávku.:yes::-K Přiznám se, že jsem nedoufala v takový výsledek. Ale dostavil se:yes: Použila jsem olivový olej (určený na smažení - ze Španělska), jen lehce jsem růžičky pokapala a bylo to výborné:-8:-K:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak Ivulinko, stavím se do zástupu gratulantů, recept je fakt super, jen jsem dala květák na pečící papír, pouze pomašlovala olejem a úplně to stačilo. Posílám velkého boďana a skromné foto;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Alahatl:děkuji:-K a příště fakt celý plech vyskládej květákem;-)

    Odpovědět

  • Alahatl Alahatl

    Luxusní záležitost na úsporu času :-* .... Místo vody jsem přidala pivo. Jen příště budu dávat květák do pekáčku všechen najednou, zbytečně se olejem nasákl.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    1974andrea:Andri, moc ne, asi jak na řízky, ty dělám taky tak v troubě, vyliju jím plech, žádná vysoká vrstva oleje:-)

    Odpovědět

1 3 4 5 6 7 8 10

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě pečený květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě smažený květák bez oleje recepty květák v troubě květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku recepty kvetak květák do trouby kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít