Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák smažený v troubě

Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika, kterou milují i děti. Obalovat a smažit na pánvi se nám ale moc nechce. Tuto dobrotu jde ale připravit celkem pohodlně, bez nutnosti mít pánev plnou oleje. Upečme ho v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (139×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 7. 2010 20:23

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Květák připravuji zásadně takto už kvůli tomu, že plech dám do trouby a téměř se o smažení nestarám, Stihnu při tom i jinou práci. Předvaření při pečení v troubě není nutné.

Kuchařské rady mojí babičky jsou pro mě i v tomto případě k nezaplacení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MartaU

19. 3. 2012 21:23

Omlouvám se.Chtěla jsem hlavně napsat,že květák,filé,kapra dávám jen na suchý--bez namazání oleje--pečící papír.

MartaU

19. 3. 2012 21:18

Dobrý večer.Já už několik let obalím květák a dám na pečící papír.Obalené růžičky květáku potřu olejem,mašlovačkou na buchty.Peču na buchtovém plechu do zlatova.Není to tak mastné a je to výýýborné.Tak samo dělávám obalované filety,nebo jen filé na kmíně.Filé položím na trochu hlad.mouky,pokmínuji a dám na plech,také na pečící papír.To nemá chybu.Manžel je diabetik,tak skoro vše dělám tímto způsobem.A filé nebo kapr na Vánoce je najednou hotové.Všechny kousky.

maja f maja f

19. 3. 2012 19:31

Děkuju, nejspíš to bylo tím olejem - dala jsem ho tam fakt hodně. Možná by nebylo od věci to dopsat do receptu, ať nikdo neudělá stejnou chybu jako já :-/

vybusna vybusna

19. 3. 2012 13:14

maja f: pridavam sa k rihane....nedala si tam vela oleja? totiz....ja takto robim karfiol roky a na posledy sa mi stalo presne to co pises aj ty. bolo to prilis mastne a uplne sa mi rozpadal. No a pozitivne viem, ze som dala vela oleja, lebo som chcela minut ten co som mala po opekani falafelu. Pod karfiol uplne staci lyzicou pofrkat spodok a lyzicou pofrkat povrch.
No a hlavne karfiol nevarit a robit ho surovy.

rihana

19. 3. 2012 13:08

maja.f Jestli jsi nedala na plech moc oleje. Autorka nepíše, kolik oleje dává na plech. Já myslím, že ho má být málo a navrchu květák trochu omašlovat. Aby nebyl moc nasátý. Alespoň tak tomu rozumím.

ivulinka ivulinka

18. 3. 2012 20:27

DajaH:mluvis mi z duse, lepe uz ani chutnat nemuze:-K

DajaH

18. 3. 2012 20:23

Takhle květák dělávala moje prababička, bez předvaření a v troubě a fakt je, že měl mnohem lepší a výraznější chuť.
Už se těším, až budou nové malinké brambůrky, okurkový salát k tomu..:-p :yes:

srettka

18. 3. 2012 17:56

Dneska zase byl kvetacek v troubicce a zase mi plesa srdecko nad tim, jak bohovsky je to napad:-p:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 3. 2012 16:53

Ivulinko,bodík šel už dříve,tak dnes už jen foto včerejšího obědu:-)Manžel s barambory moc nekamarádí,tak jsem dělala květák podle Tebe jako přílohu.Já jsem už dlouhé roky zvyklá rozebraný syrový obalený květák 5minutek osmažit v hlubším kastrůlku s větším množstvím oleje a pak 10minut dopéct na pečícím papíru v plynové troubě(po5ti minutách otočím a dopeču zbývajících 5minut)Byla jsem zvědavá na tuto verzi úpravy.Byl trochu měkčí,než jsme zvyklí,ale i tak jsme si pochutnali:-p:yes:

1974andrea 1974andrea

16. 3. 2012 14:48

maja f:Já smažím pouze na pečícím papíru a jen pomažu květák olejem a vše bez problému. A obaluji ho zasyrova a vždy byl perfektní;-)

maja f maja f

16. 3. 2012 14:24

Poradí mi někdo prosím, co jsem udělala špatně? květák byl strašně nasáklý tukem - použila jsem papírové utěrky ale i tak to moc nepomohlo. Dávala jsem ho do pekáčku, až jak jsem obalila poslední kousek a troubu jsem už měla předehřátou. Taky mi z toho opadávalo to těstíčko či jak to mám nazvat. Navíc byl rozměklý. Děkuju

Blanka

1. 3. 2012 13:44

Dnes jsem zkusila a opravdu skvělé, žádné vaření, čekání až květák vychladne...za ten čas, co se v troubě peklo jsem udělala polévku a uklidila:-). SUPER!!!!

Jana

1. 12. 2011 11:02

Tak já květák, řízky, kapra...cuketu a vše co se dá smažit..dělám taky v troubě, ale na pečícím papíru ,bez oleje. Smažím na 200 st. a asi po 15 minutách otočím , když vidím,že zahnědne strouhanka...pak dopeču zase tak nějak 15 minut.
Po vyndání z toruby ihned horké potřu buď olejem nebo rozpuštěným máslem. Naprosto úžasné a hlavně bez práce a zdravé :-);-)

Sarovka

22. 11. 2011 11:44

Ivulinko, díky za tak úžasnou vychytávku.:yes::-K Přiznám se, že jsem nedoufala v takový výsledek. Ale dostavil se:yes: Použila jsem olivový olej (určený na smažení - ze Španělska), jen lehce jsem růžičky pokapala a bylo to výborné:-8:-K:yes:

1974andrea 1974andrea

16. 11. 2011 12:51

Tak Ivulinko, stavím se do zástupu gratulantů, recept je fakt super, jen jsem dala květák na pečící papír, pouze pomašlovala olejem a úplně to stačilo. Posílám velkého boďana a skromné foto;-):yes::yes::yes:

1 5 6 7 8 9 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: květák v troubě květák smažený květák květák recepty květák pečený v troubě obalovaný květák v troubě obalovaný květák pečený v troubě pečený květák v troubě recepty květák v troubě smažený květák bez oleje květák v těstíčku pečený v troubě smažený květák bez smažení květák z trouby obalovaný květák bez smažení recepty z květáku květák do trouby recepty kvetak kvetak bez smaženi obalovaný květák z trouby smaženy kvetak recept

Suroviny: květák, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Květák smažený v troubě

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krNK