Pečené brambory s chutí česneku
Nakrájet brambory a upéct je v troubě, na tom přece nic není, že? Ačkoliv to není žádná věda, ne vždy se povedou tak, jak bychom si přáli. Stačí pár triků a máte ty nejlepší pečené brambory. Dochutit je můžete například česnekem nebo bylinkami.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 268 kJ / 781 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 1,00 g |
| Vláknina | 22,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 60 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 162,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 220 °C.
Krok 2: Česnek oloupeme a utřeme v hladkou pastu.
Krok 3: Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou, abychom odstranili hlínu a jiné nečistoty.
Krok 4: Brambory nakrájíme na plátky silné přibližně 0,5–1 cm, ideálně stejně velké, aby se rovnoměrně propekly.
Krok 5: Plech vymažeme 2 lžícemi oleje nebo vyložíme pečicím papírem. Brambory rozložíme v jedné vrstvě tak, aby se nepřekrývaly.
Krok 6: V misce smícháme zbylý olej, utřený česnek, majoránku, bylinky a sůl. Směsí brambory rovnoměrně potřeme.
Krok 7: Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 30 minut dozlatova. V polovině pečení brambory promícháme nebo otočíme.
Krok 8: Podávejte jako přílohu k masu, grilovaným pokrmům nebo jako samostatné jídlo s jogurtovým dipem.
Zveřejněno 20. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené brambory s chutí česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPGo
Moje poznámka
Pečené brambory s chutí česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPGo
Nejnovější recepty
Salát Emerald
Přidáno před 2 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 2 hodinami
Florentýnky z ořechové směsi
Přidáno před 3 hodinami
Kakaové pusinky
Přidáno před 3 hodinami
Linecké cukroví s mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Vánoční nepečená roláda podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí prsa po francouzsku
Javor před 11 minutami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Dasa65 před 29 minutami
Pohanka se smaženou cibulí a slaninou
Michal_amater před 43 minutami
Vařená majonéza
SenBri před 47 minutami
Masové kuličky na způsob guláše
BinaSa před 53 minutami
Hamburská vepřová kýta
Misa12345 před 1 hodinou
Nepečená kokosová roláda
HanaBerankova před 1 hodinou
Vánoční linecká kolečka
PrinceznaXena před 1 hodinou
Snadné rumové kuličky
PrinceznaXena před 1 hodinou
Ovesné banánové sušenky
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
pecene brambory na plechu,
pečené česnekové brambory,
brambory na cesneku,
brambory na česneku z trouby,
pečené brambory na česneku,
pečené brambory s česnekem,
cesnekove brambory,
recepty brambory pečené na plechu,
brambory pečené na plechu,
pečené bramborové plátky,
brambory s česnekem,
pečené brambory na plátky,
brambory na plechu,
pečené plátky brambor,
brambory na plech,
nejlepší pečené brambory,
recepty česnekové brambory,
pečené brambory,
zapecene brambory s cesnekem,
recepty pečené brambory na česneku
Suroviny:
brambory,
česnek,
majoránka,
koření italské bylinky,
olej olivový,
sůl
Komentáře (17)
Bravčová masť bola kedysi super, to je fakt,ale dnes kúpim a smrdí,pripaľuje sa raz dva