Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Danca Danca

21. 9. 2013 20:29

Katka: taky jsem dělala na 220°C...a stejná zkušenost;-):yes:

Katka

21. 9. 2013 19:28

Při letošní velké úrodě švestek jsem tento recept použila poprvé a také určitě ne naposled. Moc za něj děkuji. Vinikající, rychlý, lehce zapamatovatelný...super. Jen,takové dva poznatky - jednu várku jsem zkoušela na pečícím papíře, to se mi moc neosvědčilo - papír se na několika místech vydul a pak mi ty švestky prskaly po troubě, a taky jsem přišla na to, že když je dělám nejvýš na 220 stupňů, tak tak nebublají a pěkně si na plechu "šumí" a nic se nepřipeče....:-):yes:

Danca Danca

21. 9. 2013 18:46

Dnes jsem je dělala..poprvé a určitě ne naposledy, jsou výtečná!!! Pekla jsem je ještě 45 minut po přidání druhé dávky cukru a jsou krásně hustá a tmavá, paráda!!!:yes:

katchulik

17. 9. 2013 13:47

juuuuva to vypadá moooc dobře,, v kyblíku se na nás tak smutně koukají švestičky a já přemýšlím jak je nejlépe využít a tenhle recept je jasná volba, už jdu na Vás holky moje modréé =) =) moc moc děkuji za receptík vypadá úúžasně =):-):yes::yes::-))

R.O.N.Y1

15. 9. 2013 18:28

tak toto je parádní.Rychlé a dobré, to mám ráda !!!Díky !!!

wendy888 wendy888

12. 9. 2013 12:42

:-K dobrý den dnes jsem dělala vaše povidla fakt to je mnamka moc děkuju a všem doporučuju:-K

Veronika Hrozna

8. 9. 2013 11:05

neregistrovana : Dělám schválně řídká pro jiné použití. Když potřebuju husté dám do širokého rendlíku uvařím ,až se přebytečná voda odpaří.
Uvařím vždy takové, jak husté potřebuju ! Opačný postup nedoporučuju,uvařit husté a pak přidat vodu ,ztratí se chuť!:-!

pavlinka353

8. 9. 2013 09:38

Včera jsem zkusila z kila švestek a je to tak dobré, že sháním další švestky. Děkuju!!!:-):-8:-)):yes::yes::yes:

Mirča

3. 9. 2013 17:26

tyhle povidla taky dělám jsou výborné,stačí je péct o něco déle a jsou krásně hustá,mám vyzkoušeno že je lepší jeden den rozpéct nechat přes noc stát aby se vsákla šťáva a druhý den dopéct a horké plnit do skleniček,jsou krásně tmavá a hustá,navrch trošku rumu

cermakova olga

2. 9. 2013 23:07

trovana :Ja bych to urcite skusila.Druhe reseni by bylo delat z nich v zime caj 4lzicky do hrnku a zalit varici vodou.Pokud mate jeste svestky udelejte povidla nove a nechte je tam podstatne dyl:-)

neregistrovana

2. 9. 2013 11:22

yanull: Dekuju.No zkusim a uvidim.Ridka povidla uz mam, delala jsem totiz ze dvou davek :-)).Tu jednu zkusim soupout znova upect a snad se to trosku sravi.Jinak jsou opravdu vynikajici!

yanull yanull

2. 9. 2013 10:53

neregistrovana : Záleží na tom, jak moc je řídká máte a kolik jste jich "upekla". Někdy se ta řidší také v domácnosti hodí, např. je lze dobře rozetřít na mřížkový koláč. Myslím, že znovu dopéci by se povidla dala, ale jestli to nebude zbytečná práce navíc:-K.

neregistrovana

2. 9. 2013 10:47

Dobry den, vcera jsem delala povidla, moje chyba, ze jsem nenechala vic vypect vodu :-(, povidla mam tim padem ridka.Vsechno jsem zamichala, naplnila do sklenic.Presto mi to neda a myslite ze by se neco pokazilo, kdybych to vylila znovu na plech a nechala jeste propect?Nebo to uz nema smysl? dkuji za odpoved

yanull yanull

1. 9. 2013 20:20

danielle72:Danielko, děkuji:-K, povidla si tu našla své příznivce a doufám, že ani Tobě nezůstane volné místo ve spížce :-p:-K:yes:

danielle72 danielle72

1. 9. 2013 19:50

Přidávám 60. bod - a těším se na švestkovou úrodu ;-)

1 9 10 11 12 13 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA