Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 9. 2013 20:29
Katka: taky jsem dělala na 220°C...a stejná zkušenost
21. 9. 2013 19:28
Při letošní velké úrodě švestek jsem tento recept použila poprvé a také určitě ne naposled. Moc za něj děkuji. Vinikající, rychlý, lehce zapamatovatelný...super. Jen,takové dva poznatky - jednu várku jsem zkoušela na pečícím papíře, to se mi moc neosvědčilo - papír se na několika místech vydul a pak mi ty švestky prskaly po troubě, a taky jsem přišla na to, že když je dělám nejvýš na 220 stupňů, tak tak nebublají a pěkně si na plechu "šumí" a nic se nepřipeče....
21. 9. 2013 18:46
Dnes jsem je dělala..poprvé a určitě ne naposledy, jsou výtečná!!! Pekla jsem je ještě 45 minut po přidání druhé dávky cukru a jsou krásně hustá a tmavá, paráda!!!
17. 9. 2013 13:47
juuuuva to vypadá moooc dobře,, v kyblíku se na nás tak smutně koukají švestičky a já přemýšlím jak je nejlépe využít a tenhle recept je jasná volba, už jdu na Vás holky moje modréé =) =) moc moc děkuji za receptík vypadá úúžasně =)
15. 9. 2013 18:28
tak toto je parádní.Rychlé a dobré, to mám ráda !!!Díky !!!
12. 9. 2013 12:42
dobrý den dnes jsem dělala vaše povidla fakt to je mnamka moc děkuju a všem doporučuju
8. 9. 2013 11:05
neregistrovana : Dělám schválně řídká pro jiné použití. Když potřebuju husté dám do širokého rendlíku uvařím ,až se přebytečná voda odpaří.
Uvařím vždy takové, jak husté potřebuju ! Opačný postup nedoporučuju,uvařit husté a pak přidat vodu ,ztratí se chuť!
Uvařím vždy takové, jak husté potřebuju ! Opačný postup nedoporučuju,uvařit husté a pak přidat vodu ,ztratí se chuť!
8. 9. 2013 09:38
Včera jsem zkusila z kila švestek a je to tak dobré, že sháním další švestky. Děkuju!!!
3. 9. 2013 17:26
tyhle povidla taky dělám jsou výborné,stačí je péct o něco déle a jsou krásně hustá,mám vyzkoušeno že je lepší jeden den rozpéct nechat přes noc stát aby se vsákla šťáva a druhý den dopéct a horké plnit do skleniček,jsou krásně tmavá a hustá,navrch trošku rumu
2. 9. 2013 23:07
trovana :Ja bych to urcite skusila.Druhe reseni by bylo delat z nich v zime caj 4lzicky do hrnku a zalit varici vodou.Pokud mate jeste svestky udelejte povidla nove a nechte je tam podstatne dyl
2. 9. 2013 11:22
yanull: Dekuju.No zkusim a uvidim.Ridka povidla uz mam, delala jsem totiz ze dvou davek .Tu jednu zkusim soupout znova upect a snad se to trosku sravi.Jinak jsou opravdu vynikajici!
2. 9. 2013 10:53
neregistrovana : Záleží na tom, jak moc je řídká máte a kolik jste jich "upekla". Někdy se ta řidší také v domácnosti hodí, např. je lze dobře rozetřít na mřížkový koláč. Myslím, že znovu dopéci by se povidla dala, ale jestli to nebude zbytečná práce navíc.
2. 9. 2013 10:47
Dobry den, vcera jsem delala povidla, moje chyba, ze jsem nenechala vic vypect vodu , povidla mam tim padem ridka.Vsechno jsem zamichala, naplnila do sklenic.Presto mi to neda a myslite ze by se neco pokazilo, kdybych to vylila znovu na plech a nechala jeste propect?Nebo to uz nema smysl? dkuji za odpoved
1. 9. 2013 20:20
danielle72:Danielko, děkuji, povidla si tu našla své příznivce a doufám, že ani Tobě nezůstane volné místo ve spížce
1. 9. 2013 19:50
Přidávám 60. bod - a těším se na švestkovou úrodu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 11 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 12 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 12 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 12 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 5 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 6 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 7 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 7 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 7 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů