Pečená švestková povidla
Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 115 kJ / 3 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,08 g |
Tuky | 4,25 g |
Vláknina | 50,63 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 84 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 753,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 8. 2011 17:27
Tak děkují zkusím to p. Rebeko mám jich moc. Lepší povidla pro pochutnání,ale ají tekuté. Já radějí povidla. Tak snad bude chut na všechný sraný. Výzkouším další co tam píšete. Marie
3. 8. 2011 11:34
Výborný výborný výborný, žádný 4 hodiny stání u plotny .... moc děkuji za super recept, povidla nemají chybu
2. 8. 2011 15:46
fantastická chuť
švestky jsem sehnala za rozumnou cenu,ale budu dělat ještě jednou,až budou vlastní..na zahrádce
letos jsem přidala půl lžičky kardamonu a "rozšmelcovala" v mixéru
s kupovanými se vážně nedají srovnat...zkrátka:nebe v hubě
P.S a už jsem vychytala čas a teplotu při pečení:takže s octem (v horkovzdušné troubě)při 240st.C 30 minut, pak teplotu snížím na 200 st a peču 20 minut i po druhém přidání cukru
švestky jsem sehnala za rozumnou cenu,ale budu dělat ještě jednou,až budou vlastní..na zahrádce
letos jsem přidala půl lžičky kardamonu a "rozšmelcovala" v mixéru
s kupovanými se vážně nedají srovnat...zkrátka:nebe v hubě
P.S a už jsem vychytala čas a teplotu při pečení:takže s octem (v horkovzdušné troubě)při 240st.C 30 minut, pak teplotu snížím na 200 st a peču 20 minut i po druhém přidání cukru
1. 8. 2011 14:39
Povidla jsem dělala poprvé. Chutnají naprosto úžasně A bez práce Díky
1. 8. 2011 10:18
Zdravím,
nechala jsem se ovlivnit vašemi kladnými ohlasy a švesty už se pečou . No, je to můj úplně první švestkový počin tak doufám, že se podaří!
nechala jsem se ovlivnit vašemi kladnými ohlasy a švesty už se pečou . No, je to můj úplně první švestkový počin tak doufám, že se podaří!
24. 7. 2011 15:05
Tak jsem vyzkoušela tyto pečená povidla a jsou vynikajíci dělala jsem ze zmražených švestek a v pohodě
2. 4. 2011 21:51
Ahoj,chtěla bych se zaregistrovat,ale nějak mi to nejde. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\co to znamená že emailová adresa musí být jedinečná? Zadán ji tam tak jak je zprávně. Děkuji
20. 3. 2011 16:52
Milé kuchařinky, zkuste švestky před pečením rozemlít na masovém strojku.
20. 9. 2010 16:50
takže dnes do třetice všeho dobréhonaposledy upečená,vyfocená a nakřečkovaná ve špajzu Yanull,nekonečné díky za tento skvost povidlový
18. 9. 2010 08:45
Taky jsem vyzkoušela udělat tyto povidla a opravdu jsou vynikající.Dnes budu pokačovat a udělám švestkovou nutelu.Jinak dávám bodík
16. 9. 2010 15:19
Tento recept je úžasný. udělala jsem podle návodu, perfektní záležitost.Jen jsem je nemixovala, na samém konci jsem to umíchala vařečkou. Povidla jsou výborná, a hlavně,se nemusím starat. Udělají se sama. Uděluji bodíků co by to šlo.
14. 9. 2010 21:01
tento recept je naprosto úžasnýdnes jsem dělala podruhé a jsou ještě lepší než v nedělizdržela mě kámoška telefonátem,čímž pádem bydlely v troubě o pět minut déle,což se projevilo úžasnou hustotoutoto povidlí povyšuju na "de luxe" a jiné už nechcikdybych mohla,přidám dalších sto bodůtak aspoň dnešní fotečky,kde je vidět,jak jsou krásně hustáviz poslední foto
14. 9. 2010 17:28
Dnes som vyskúšala robiť lekvár podľa tohto receptu a je výborný Chuť aj farba aj konzistencia Recept si ukladám, nech ho nemusím druhý raz hľadať a dávam 13. bod
13. 9. 2010 17:02
Take jsem upekla povidla ajsou moc dobre a souhlasim z Rebekou je jich žalostně malo a hnedle nebudou.
12. 9. 2010 18:51
takže se mi konečně podařilo ukořistit švestičky z vlastní zahrádky a udělat toto skvostné povidlímá jednu vaduje toho žalostně málobudu muset ještě jednou na lup,bodík a foto jsem přidala..jooo..a díkyje to téměř bezpracné
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 15 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Banana split
Přidáno před 16 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Krémová žampionová polévka
Edibara uvařil před 13 minutami
Kuře na rýži
uhor13 uvařila před 36 minutami
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 3 hodinami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 3 hodinami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 6 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 6 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 7 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 8 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 9 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte Havelské posvícení? Sestavte si s námi v říjnu sváteční posvícenské menu od snídaně až po večeři
Desatero rad na téma švestky: Připravíte z nich výtečná povidla, skvělý kynutý koláč nebo chutný kompot
Pečená švestková povidla bez zavařování: Zkaramelizovaný cukr se postará o božskou chuť, octová lázeň ochrání před zkažením
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept
Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček
Pečená švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YyAA
372 názorů