Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MARIE

4. 8. 2011 17:27

Tak děkují zkusím to p. Rebeko mám jich moc. Lepší povidla pro pochutnání,ale ají tekuté. Já radějí povidla. Tak snad bude chut na všechný sraný. Výzkouším další co tam píšete. Marie:yes:

Vlaďka

3. 8. 2011 11:34

Výborný výborný výborný, žádný 4 hodiny stání u plotny .... moc děkuji za super recept, povidla nemají chybu :-K

rebeka rebeka

2. 8. 2011 15:46

fantastická chuť:yes::yes::yes:
švestky jsem sehnala za rozumnou cenu,ale budu dělat ještě jednou,až budou vlastní..na zahrádce:yes::-)
letos jsem přidala půl lžičky kardamonu a "rozšmelcovala":-D v mixéru
s kupovanými se vážně nedají srovnat...zkrátka:nebe v hubě:-8:-D:-p:yes:
P.S a už jsem vychytala čas a teplotu při pečení:takže s octem (v horkovzdušné troubě)při 240st.C 30 minut, pak teplotu snížím na 200 st a peču 20 minut i po druhém přidání cukru

Sarovka

1. 8. 2011 14:39

Povidla jsem dělala poprvé. Chutnají naprosto úžasně:yes: A bez práce;-):-K Díky

SSeennee

1. 8. 2011 10:18

Zdravím,
nechala jsem se ovlivnit vašemi kladnými ohlasy a švesty už se pečou :-)). No, je to můj úplně první švestkový počin tak doufám, že se podaří!

ZuzanaD

24. 7. 2011 15:05

Tak jsem vyzkoušela tyto pečená povidla a jsou vynikajíci dělala jsem ze zmražených švestek a v pohodě :yes:

Marie

2. 4. 2011 21:51

Ahoj,chtěla bych se zaregistrovat,ale nějak mi to nejde. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\co to znamená že emailová adresa musí být jedinečná? Zadán ji tam tak jak je zprávně. Děkuji

Jarda

20. 3. 2011 16:52

Milé kuchařinky, zkuste švestky před pečením rozemlít na masovém strojku.

rebeka rebeka

20. 9. 2010 16:50

takže dnes do třetice všeho dobrého:-pnaposledy upečená,vyfocená a nakřečkovaná ve špajzu:-D:-D:-D Yanull,nekonečné díky za tento skvost povidlový:-8:-K:-*:yes:

kvetinka 51 kvetinka 51

18. 9. 2010 08:45

Taky jsem vyzkoušela udělat tyto povidla a opravdu jsou vynikající.Dnes budu pokačovat a udělám švestkovou nutelu.Jinak dávám bodík:yes:

madlina

16. 9. 2010 15:19

Tento recept je úžasný. udělala jsem podle návodu, perfektní záležitost.Jen jsem je nemixovala, na samém konci jsem to umíchala vařečkou. Povidla jsou výborná, a hlavně,se nemusím starat. Udělají se sama. Uděluji bodíků co by to šlo.:-p:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

rebeka rebeka

14. 9. 2010 21:01

tento recept je naprosto úžasný:-!dnes jsem dělala podruhé a jsou ještě lepší než v neděli:-8zdržela mě kámoška telefonátem,čímž pádem bydlely v troubě o pět minut déle,což se projevilo úžasnou hustotou:-O:yes:toto povidlí povyšuju na "de luxe" a jiné už nechci:-*:-!kdybych mohla,přidám dalších sto bodů:-!:-!tak aspoň dnešní fotečky,kde je vidět,jak jsou krásně hustá:yes:viz poslední foto:yes:

tejaja tejaja

14. 9. 2010 17:28

Dnes som vyskúšala robiť lekvár podľa tohto receptu a je výborný :yes::yes::yes: Chuť aj farba aj konzistencia :-D Recept si ukladám, nech ho nemusím druhý raz hľadať a dávam 13. bod ;-):-D

Betina

13. 9. 2010 17:02

Take jsem upekla povidla ajsou moc dobre:yes::yes::yes: a souhlasim z Rebekou je jich žalostně malo a hnedle nebudou.

rebeka rebeka

12. 9. 2010 18:51

takže se mi konečně podařilo ukořistit švestičky z vlastní zahrádky a udělat toto skvostné povidlí;-)má jednu vadu:-((je toho žalostně málo:-(budu muset ještě jednou na lup;-):-D,bodík a foto jsem přidala..jooo..a díky:-Kje to téměř bezpracné:yes:

1 20 21 22 23 24 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA