Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená švestková povidla

Jsou skvělá na smažené bramborové placky, přidaná k pečenému kachnímu prsu, dají se jimi plnit rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó. O čem je řeč? Jsou to poctivá švestková povidla, která můžeme jednoduše připravit v troubě.

Hodnocení receptu je 5,0 (199×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 60 min

150 min (90 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 11:16

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie14 115 kJ / 3 374 kcal
Bílkoviny13,08 g
Tuky4,25 g
Vláknina50,63 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 84 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy753,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají. Mohou se tímto způsobem připravovat i povidla z jablek a hrušek, jsou také výborná. Nemá-li ovoce silnou slupku, ani se nemusí okrajovat, stačí jen vykrájet jádřince a nakrájet na čtvrtky nebo osminky. Místo koření z původního receptu dávám při mixování 2 lžičky koření na jablečný závin a pochopitelně rum.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hanka

11. 9. 2010 12:11

Tak jsem upeklaly povidla a jsou výborná, nemají chut těch kupovaných (vinu dávám konzervatntů, éčkám a chemi). Dneska z nich pečem buchty tak se těším:-8

Andula

6. 9. 2010 15:15

Tak uz to mam v suchu, teda ve spizi :-) Jen nevim kde soudruzi z NDR udelali chybu ;-( Sice je to vyborne, ale ma chut svestkove marmelady, nikoli chut pravych povidel. Nevim jestli je to tim, ze jsem nemela dost zrale svestky. Priprava byla rychla i jednoducha, urcite to radi snime, ale svestkova povidla budu delat znovu a varit a michat...;-)

Simona

4. 9. 2010 17:57

Tak jsem to dnes vyzkoušela a mohu potvrdit,že jsou povidla moc dobrá.Recept je jednoduchý a když jsem to zvládla já,bez nijakých předchozích zkušeností ze zavařováním tak asi každý.Doporučuji všem.Nevíte někdo zda ten samý postup můžu aplikovat i na jablečná povidla ?

Tobiaš

4. 9. 2010 14:35

:-)):-D:-K

yanull yanull

31. 8. 2010 17:39

lk, bez octu jsem nezkoušela, určitě tam svůj význam mají, ale můžeš být první, vyzkoušet a pak napiš, jak to dopadlo :-p;-)

lk

31. 8. 2010 14:35

musí se tam dávat ten ocet ?? já ho nemám rád a nepoužívám ho na nic, leda na mytí oken :-)

Zdenka1

29. 8. 2010 19:56

Yanullko, už jsem dělala podruhé:-p:yes:. Ty z obchodu už nechci:-((

yanull yanull

17. 8. 2010 15:01

Boženičko, nic se neděje, já jsem jen měla obavu, zda jsem Ti neporadila špatně, protože jsem ho ze zamražených švestek nikdy nedělala, jen jsem si říkala, že by to nemělo vadit. Nyní díky Tobě vím, že to jde a jsem za to ráda. Ať povidla chutnají a voda vás netrápí. ;-):-):-K

Boženička

17. 8. 2010 14:02

Dobrý den, omlouvám se, že se ozývám dlouho, ale voda nás zaměstnává. Povidla se povedla a jsou moc dobrá. Fotku nepřidám,protože foťák si vzala dcera, když se stěhovala a jiný jsme nekupovali. Moc děkuji a ještě jednou se omlouvám. B.Č.

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 8. 2010 10:45

yanull, třeba se ještě ozve;-)

yanull yanull

17. 8. 2010 10:42

Jani, škoda, že je Boženička neregistrovaná, tak se jí ani nemohu zeptat, jak povidla dopadla. O svoji zkušenost se s námi bohužel nepodělila. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 8. 2010 10:59

yanull díky za odpověď Boženičce:-D, protože já bych to stejně nevěděla, nebo bych si tím nebyla jistá a koneckonců, je to tvůj recept:-));-)

Boženička

2. 8. 2010 11:59

Děkuji, zítra je vyzkouším a dám vědět. B.Č.

yanull yanull

2. 8. 2010 11:21

Boženičko, dovolím si odpovědět i já. Povidla by z mražených švestek určitě udělat šla, jen bych je tam nechala o trochu déle "péci",aby se odpařila, protože budou mít v sobě více vody, ale vůbec bych se toho nebála. :-p;-)

Boženička

2. 8. 2010 11:08

Paní Remková,
v loňském roce jsem si do mrazáku uložila více švestek než jsem stačila upotřebit. Chtěla jsem se Vás zeptat zda by pečená povidla šla udělat z těchto zmrzlých loňských švestek. Pomalu budou dozrávat nové a mě je líto je vzít a vyhodit. Prosím poradíte? Děkuji Božena Č. :-)

1 21 22 23 24 25

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v troubě povidla z trouby jak uvařit povidla švestková povidla bez cukru pečené povidla povidla v troubě výroba domácích povidel povidla recept

Suroviny: švestky, cukr krupice, ocet, skořice mletá, rum, koření hřebíček

TopRecepty.cz

Pečená švestková povidla

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyAA