Suroviny pro 24
24
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 499 kJ / 5 856 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,68 g |
Tuky | 340,91 g |
Vláknina | 22,38 g |
Cholesterol | 1,97 g |
Sodík | 887 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 572,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ušleháme žloutky s moučkovým cukrem a olejem. Zbylé bílky necháme na sníh. Do směsi přidáme polohrubou mouku se smíchaným kakaem a kypřícím práškem.
Krok 2: Zatím ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do těsta.
Krok 3: Těsto nalijeme na vysoký plech a dáme do předehřáté trouby. Pomalu upečeme.
Krok 4: Uvaříme si krém z mléka, cukru a hladké mouky. Směs musí být velmi tuhá. Necháme vychladnout.
Krok 5: Ve šlehači rozšleháme máslo s rumem a postupně přidáváme vychladlý mléčný krém. Šleháme a podle chuti ještě můžeme přidat trochu cukru a rumu. Hotový krém důkladně rozetřeme na upečený a zchladlý piškot.
Krok 6: Ušleháme šlehačky a potřeme jimi krém. hotový dezert ozdobíme kakaem nebo strouhanou čokoládou.
Zveřejněno 7. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Petardův dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qlv0
Moje poznámka
Petardův dezert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qlv0
Nejnovější recepty
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 3 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 6 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 6 hodinami
Rajčatový salát se šunkovým salámem a Camembertem
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 5 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 6 hodinami
Sněhový rybízový koláč
Gablik před 6 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
ilonkakulisek před 6 hodinami
Fofr broskvový koláč
GumovaKachnicka před 7 hodinami
Brokolice s Nivou
Dede. před 7 hodinami
Švestkový koláč kynutý-nekynutý
slunecnice666 před 8 hodinami
Buřtguláš
Rosiwannabe před 8 hodinami
Mirabelková marmeláda
vojfrancezska před 9 hodinami
Mirabelkový sirup
vojfrancezska před 10 hodinami
Tématické fráze:
petardův dort,
dezert z bílků,
dezerty na plech,
dezert na plech,
nejlepší dezert,
dezert ze šlehačky,
šlehačkový dezert,
petardovy rezy,
šlehačkové dezerty,
dezert na plechu,
dezert ze žloutků,
dezerty z bilku,
dezerty ze slehacky,
petardova buchta,
petardovi rezy,
nejlepší dezerty,
dezert šlehačka,
dezerty na plechu,
nejlepší deserty,
petardův desert
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
bílek,
mléko,
cukr krystal,
mouka hladká,
máslo,
rum,
šlehačka v prášku,
kakao,
čokoláda
Komentáře (7)
No, ale spojuje se to blbě, že
Běžně se máslo šlehá s cukrem (ubraným z moučné kaše), rum se smísí s moučnou kaší (zde nazvané mléčný krém) a toto se spojí s vyšlehaným máslem