

Vepřový fing z Bhútánu
Suroviny 4 porce
- 1 balení fazolových nebo rýžových nudlí
- 1 střední cibule nakrájená na čtvrtiny
- 1 střední rajče nakrájené na čtvrtiny
- máslo
- 680 g vepřové plece nakrájené na kostky
- 1/2 šálku vody
- 3 střední čerstvé zelené chilli papričky nakrájené na proužky
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy receptu
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme cibuli, rajče, vepřové a vodu. Na mírném plameni dusíme asi 1 hodinu a půl. Namočíme fazolové (rýžové) nudle v misce dle návodu na obalu.
Scedíme a nakrájíme na cca 15 cm délku, nudle přidáme k masu, přidáme též chilli papričky, sůl a pepř podle chuti a dusíme asi 10 minut.
Poznámka od kuchařky
Chilli papričky můžete vynechat, ale v bhútánské kuchyni jsou oblíbenou a důležitou složkou.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřový fing z Bhútánu
-
Fazolové nudle občas bývají i součástí některých instantních čínských polévek
-
Já našla tyto nudle, zhotovené z fazol. a hrach.mouky http://www.japan-eshop.com/index.php?show=detail&p..., zřejmě je to podobný druh jako skleněné rýžové nudle, ale taky je neznám jinak.
-
Samé dobré ingredience, tak to může být dobrotka, ale bohužel neznám fazolové nudle (rýžové ano), to asi v Česku neexistuje??? Evosheek Jak to vypadá?