Vepřový fing z Bhútánu

Vepřové maso Doba přípravy: 100 minut 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 100 minut 3 názory

Suroviny 4 porce

1 balení fazolových nebo rýžových nudlí
1 střední cibule nakrájená na čtvrtiny
1 střední rajče nakrájené na čtvrtiny
máslo
680 g vepřové plece nakrájené na kostky
1/2 šálku vody
3 střední čerstvé zelené chilli papričky nakrájené na proužky
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme cibuli, rajče, vepřové a vodu. Na mírném plameni dusíme asi 1 hodinu a půl. Namočíme fazolové (rýžové) nudle v misce dle návodu na obalu.

  2. Scedíme a nakrájíme na cca 15 cm délku, nudle přidáme k masu, přidáme též chilli papričky, sůl a pepř podle chuti a dusíme asi 10 minut.

Poznámka od kuchařky

Chilli papričky můžete vynechat, ale v bhútánské kuchyni jsou oblíbenou a důležitou složkou.

Komentáře k receptu Vepřový fing z Bhútánu

  • Evosheek Evosheek(neregistrovaný)

    Fazolové nudle občas bývají i součástí některých instantních čínských polévek

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já našla tyto nudle, zhotovené z fazol. a hrach.mouky http://www.japan-eshop.com/index.php?show=detail&p..., zřejmě je to podobný druh jako skleněné rýžové nudle, ale taky je neznám jinak.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Samé dobré ingredience, tak to může být dobrotka, ale bohužel neznám fazolové nudle (rýžové ano), to asi v Česku neexistuje??? Evosheek Jak to vypadá?:-p;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: bhutánská kuchyně přírodní řízek s okurkovou omáčkou bhútán chilli skleněné rýžové nudle vepřovým vaření bhútán zapečené skleněné nudle fazolové nudle