

Krokety z hub a ovesných vloček
Suroviny
- 2 šálky ovesných vloček
- 1 lžíce másla
- 1 malá cibule
- 3 šálky drobně nakrájených čerstvých hub
- 2 vejce
- 1 lžíce usekané petrželové natě
- sůl
- strouhaná houska dle potřeby
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Vločky povaříme v osolené vodě asi 8 minut dohusta.
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme petrželovou nať, houby, osolíme a dusíme doměkka.
Pak houby přidáme k vločkám, přimícháme žloutky a podle potřeby zahustíme strouhankou.
Na prkénku posypaném strohanou houskou tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílích. Podáváme se saláty.
Je to z kuchařky z roku 1967 a moc dobré. A manžel tvrdí, že vločky nemusí, a v tom je ani nepoznal.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krokety z hub a ovesných vloček
-
-
Vyzkouším,včera jsem dostala houby a ještě je nestihla zpracovat.
-
-
kedlubno díky moc za odpověď a už bodík letí předem.+1
-
Díky za recept, húb je nekonečne veľa...robievam fašírky, ale s vločkami kroketky nie, určite vyskúšam
+ 2
-
jj, je to výborné i studené
-
To bych mohla zkusit,jen malý dotaz, když to vychladne je to jedlé jako třeba karbanátky, ptám se asi hloupě, ale přesto díky za odpověď.
-
může to být dobré
-
Veľmi pekné! +