Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jedničkové rybí filé

Jednoduché, rychlé a výborné. Takové je přírodní rybí filé, okořeněné mletou sladkou paprikou a upečené se slaninou a cibulí. Stačí jemné rybí maso doplnit vařeným bramborem či čerstvým chlebem a oběd je na stole.

Hodnocení receptu je 4,8 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

miroslavrozsival

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 967 kJ /
1 187 kcal
Bílkoviny94,48 g
Tuky86,67 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 370 mg
Sodík 5,94 g
Sůl14,80 g
Sacharidy6,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček vymažeme máslem a na dno vyskládáme tenké plátky anglické slaniny. Na plátky slaniny položíme polovinu oloupané a na kolečka nakrájené cibule. Krok 2: Plátky rybího filé osolíme a obalíme ve sladké paprice. Položíme na cibuli a navrstvíme druhou polovinu cibule a nakonec slaninu. Krok 3: Zalijeme 100-200 ml studené vody a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na cca 30 minut. Krok 4: Podáváme s bramborami či chlebem.

TIP: Jak můžete připravit rybí filé

Zveřejněno 31. 8. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jedničkové rybí filé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WqOX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jedničkové rybí filé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WqOX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná chuť, opět budu vařit.

Zkombinovala jsem trochu více receptů tady, ale tento se tomu nejvíc podobá. Na spodní část jsem použila lahůdkovou cibulku, na vrchní část klasickou. Ještě jsem kromě papriky posypala i kořením na ryby. Dělala jsem ještě zmrzlé filé. Nepodlévala jsem. Pekla jsem 50 minut při 180 stupních - odkryté. Příloha vařené brambory (po uvaření jsem přidala sušenou smaženou cibulku). Doma chtějí, abych toto připravovala častěji :yes:;-). Díky za nápad.

Výborné a ryhlé.

Za mne dobré a rychlé jídlo. Díky za inspiraci, někdy nápady dochází :yes:

Denny: těch 15°C

Dobrý den, jaký druh file jste použil a nebude spálené na takovou teplotu? Středně vyhřátá trouba je 160°C a vy jste napsal 175:-? tomu nerozumim:-? to je asi jen odhad že?

Chocolate, ale to vínko, mohlo ještě přilepšit chuť:-p

chocolate 8. 11. 2010 18:54
miroslavrozsival-;-), tak to pozdravujte ženu, bohužel jsme se zatím "nepotkaly", ale co není, může být (a pak, že vařím jen podle isahu:-D).

Chocolate jsem rád, že chutnalo, ale já jsem autor akorát tím psaním vše vymyslela moje žena. Je tu taky registrovaná, ale ženám takové detaily neunikají, mám pravdu;-)

chocolate 8. 11. 2010 18:46
Velmi jednoduchá a chutná úprava filé, místo anglické slaniny jsem použila angl.krkovici a lehce jsem podlila bílým vínem.Děkuji za výborný recept:-K, celá rodina si moc pochutnala.

Davka - středně vyhřátá trouba je zhruba 175°C.

recept vypadá chutně, ale mohl by mi někdo poradit co znamená středně vyhřátá trouba??? děkuji za odpověď

Miroslave - děkuju já za výborný recept:-)
Ivulinko, Magdalenko -:-8:-K

Asi sa budem opakovať, všetky fotky od maris ma fascinujú. Ňou nafotené jedlo vždy vyzerá exkluzívne.

Tématické fráze:
rybí filé recepty, rybi file, recepty na rybí filé v troubě, rybí filé v troubě, file v troubě, rybí filé recept, recept na rybí filé v troubě, recepty z rybího filé, recept na rybí filé, file recepty, recepty rybí filé, filé recept, recept rybí filé, úprava filé, recepty na rybí filé, filé, jak upravit file, úprava rybího filé, recept na file, top recepty rybí filé

Suroviny:
filet rybí, cibule, slanina anglická, paprika sušená sladká, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu