Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (151×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

24. 3. 2008 11:14

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 969 kJ / 471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jarda Kadic jarda Kadic

5. 3. 2014 20:22

hosta: Já osobně ho dělám v papiňáku,ale od doby,kdy začne “syčet “maximálně 30 minut,pak nechám dojít,ať spadne pojistka.Maso po této době jde samo od kostí,proto procedim a zahustim.Přebrané maso pak vrátím do omáčky;-)

hosta hosta

5. 3. 2014 19:52

casino: nerada:-)) ti dávám za pravdu a to hned dvakrát. Kuře na paprice dělat v tlakovém hrnci je opravdu zbytečné. Za stejnou dobu je DUŠENÉ i bez papiňáku:-)). Doporučila bych dochutit špetičkou muškátového oříšku:-)

casino casino

5. 3. 2014 17:43

"Zalijeme horkou vodou, aby bylo maso ponořené. Vaříme 45 minut,..."
************
No, nevím. Už leta v tom ďáblově vynálezu nevařím, ale vařit v TLAKÁČI kuře 45 minut? No nevím...:-// ...možná pro bezzubé jedince:-))
*****
Níže se tu kde kdo naváží do autor: Forleni (neregistrovaný/á)
ale ona jediná maso DUSÍ a ne že VAŘÍ (vloženo: 27.08.2012 10:47:26) A že je mezi dušením a vařením rozdíl, o tom snad netřeba diskutovat, že?:-D

Annabel Annabel

5. 3. 2014 15:06

Já se teda nestačím divit, kvůli čemu všemu jsou lidi schopný se hádat :-O Moje maminka třeba dělá kuře na paprice bez kostí a ze sladký smetany, u nás se zase dělá s kostma ze zakysaný smetany, protože přítel je tak z domova zvyklej. Nemám dojem, že by jedno nebo druhý bylo nějakej hnus, jak se tady od některých dovídám. Každej ať si to dělá jak má rád a že nějaká Jarmila z Horní Dolní má pocit, že její recept je jedinej správnej a všecko ostatní je špatně, tak ať si to dělá podle sebe dál a nechá si svoje omezený názory pro sebe :-))(Nic proti nikomu, ale pokud mi nějakej recept nesedí, tak si prostě najdu jinej a nebudu tu vyvolávat konflikty, jsou důležitější věci v životě... a navíc, jak by to vaření vypadalo kdyby se pořád každej striktně držel starých receptů a nehledal nové varianty :-K:-) )

Ester71

22. 2. 2014 14:00

Dělala jsem dnes po dlouhé době.. Se zakysanou smetanou a je to vynikající:-))

T.R.

19. 2. 2014 10:03

Forleni: Já musím říct, že u nás se kuře na paprice dělá úplně stejně. Ačkoliv z celého kuřete - prostě vybereme to maso bez kostí a zbytek upečeme apod.

daja87 daja87

27. 1. 2014 16:52

:-D Bobina je nějaká chytrá a nic o vaření podle mého neví kdyby ano nemohla by vypustit z pusy takový h...o jako vypustila . Pochybuju že někdo z jejích známých nebo z rodiny dělá v nějaké vyhlášené restauraci . To spíš sázím na to že se snažila být jen chytrá a nějak se jí to nepovedlo :-D
Jinak podle tohoto receptu vařím pokaždé a bomba :-K

WiccaMaggie

26. 1. 2014 13:17

Krásnou neděli ... tak jí alepspoň prožiju s dobrou náladou ... strašně jsem se totiž pobavila nad komentáři "forleni" a "bobina77" :-D Klást na srdce zdejším, ať už profi, nebo kuchařům z lásky k vaření, že se vaří přece pouze ze "SYROVÉHO" masa a že pouze Kunínská smetana v KELÍMKU není trvanlivá a je tudíž dobrá ... no prostě no comment :-D no a vykládat, že špičkové restaurace nikdy nedají na talíř hostům maso s kostí ... tohle mi v restauraci udělat, tak já vykostím toho kuchaře :-D Samozřejmě spousta lidí to tak doma dělá třeba kvůli malým dětem, nebo prostě proto, že to tak milují, ale tu VYHLÁŠENOU ŠPIČKOVOU RESTAURACI příbuzného bobiny77 bych vzala velkým obloukem ... nerada bych měla na talíři totiž nakrájeného něco jiného než kuře ;-) :-D

tyna.stejskalova

6. 1. 2014 10:55

Dobrej recept, kuře na paprice jsem dělala v sobotu poprvé a moc se povedlo a chutnalo :-) jen jsem místo zakysané smetany dala normální, ale výborný :-):-):-):-) bála jsem se toho,ale jednoduchý a dobrý :-) :yes:

Azaria

12. 12. 2013 00:39

mé první kuře na paprice - dle tohoto receptu :) i když se u nás doma dělá chuťově úplně jiné, bylo to moc dobré :-p a udělám znovu :-D

Petra Ku. Petra Ku.

6. 12. 2013 13:23

Dneska jsem uvařila kuře na paprice dle svého receptu, ale ze zdejších se nejvíc podobá Vašemu, tak jsem si dovolila přidat fotky :-)

Bosana

5. 12. 2013 20:00

Já dávám do omáčky místo zakysanky podmáslí a má to tu správnou kyselost,nepřislazuji,nepřikyseluji,dávám na dochucení trošku vegety ,přiměřeně a to nám chutná nejvíc.A samozřejmně všechny ostatní ingredience.

Strigina

5. 12. 2013 18:48

Zkusila jsem dát zakysanou smetanu místo sladké a v omáčce mi to udělalo takové bílé cucky :-( Čím to?

zdena29

1. 10. 2013 13:21

Tak mám pocit,že někdo asi neumí číst.V závěru postupu se píše:Rozkvedláme s ní smetanu se lžící mouky, opatrně vmícháme zpět a
chvíli povaříme. -----------

:-!

Jitkas

13. 8. 2013 10:43

Katka: Pouziti mouky mate vysvetlene v posledni vete postupu.

1 2 3 4 5 6 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty

Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40