Kuře na paprice
Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 969 kJ / 471 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,30 g |
Tuky | 43,07 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 68 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,19 g |
Sacharidy | 13,52 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 8. 2012 07:49
Co to tu placate ste akorat rozmazleny dobou moje babicka a jeji babicka a tak dale fakt nemeli zapotrebi vykostovat kure co je to za blbost s kosti s kuzi proste kure
28. 8. 2012 09:51
Frantiska:zdieľam tvoj názor. A udivuje ma trochu tvrdé presadzovanie svojho názoru niektorých užívateľov. Vrátane "pasenia husí".
28. 8. 2012 09:34
no a ja zase ve vsech receptech na dusenou drubez a i kucharkach cetla, ze delat jedine s kosti ... a nejen v ceskych, tady je priklad https://www.google.cz/search?q=Coq+au+vin&hl=cs&pr...
a poznamka ja teda kure umim jist priborem, byla jsem presvedcena, ze to patri k zakladnim navykum, takze dekuji za informaci ze uz se to v rodinach a skolkach neuci
a poznamka ja teda kure umim jist priborem, byla jsem presvedcena, ze to patri k zakladnim navykum, takze dekuji za informaci ze uz se to v rodinach a skolkach neuci
27. 8. 2012 10:30
Tak s kostmi je to opravdu hnus jak zde píše Forleni. Správně se to dělá bez kostí, v žádné kvalitnější restauraci Vám tohle jídlo takhle nepřipraví. Můj švagr vaří v jedné vyhlášené restauraci a tohle by svým hostům na stůl nikdy nedal. Vždyť to kuře se nedá ani obrat - příborem to neoberete dostatečně a chcete se máchat rukama v omáčce, to opravdu nedává smysl. Takže Forleni má pravdu a je vidět že je opravdu vyučená kuchařka. Sice použila trochu ostřejší výrazy ale v tom hlavním má pravdu. A mě osobně se také nelíbí když mi zde někdo tyká. Já jsem s vámi tzv. husy nepásla a tak také nikomu netykám.
27. 8. 2012 10:21
Asi bych neměla, ale vsunu se sem. Já také kuře na paprice vařím s kostmi, tak jak je uvedeno v receptu. Drůbeží vždy s kostmi, jiné, např. telecí na kostičky bez kostí . A tady se tyká obecně, takže Špagetka netyká z neslušnosti. Už jsem také byla poučena a tak tykám dle libosti .
27. 8. 2012 10:01
Forleni:taky ti přeju hezký den
27. 8. 2012 09:56
Forleni: a jak víš, že nejsem vyučená kuchařka?
Navíc nikdo tu nikoho neuráží, jo kritizovat může, ale jako vyučená,vol slušnou slovní zásobu
Navíc nikdo tu nikoho neuráží, jo kritizovat může, ale jako vyučená,vol slušnou slovní zásobu
27. 8. 2012 09:55
Veronika:Určitě se dají použít kuřecí prsa, kuřecí vykoštěné stehenní řízky - jsou šťavnatější než prsa,kuřecí filátka popř. krůtí maso.Je to určitě lepší než s kostmi a chytne to tu správnou chuť. Zkuste to.
27. 8. 2012 09:54
lolittka:To je snad jasný, ze zakysanou to bude nakyslé a nebude to dobré, patří tam jenom sladká smetana!
27. 8. 2012 09:50
spagetka:Na rozdíl od tebe jsem vyučená kuchařka a vím že v žádné dobré restauraci by nepodali zákazníkovi tento humus - maso opatlané od omáčky.To je specialita restaurací 4 cenové a některých rodin. Ale správně to má být bez kostí a ze syrového masa.
27. 8. 2012 09:47
Jitka:Pokud smetena zhrudkovatí je to tím že byla zřejmě trvanlivá a nebo nějaká s prodlouženou trvanlivostí. Já používám jedině klasickou, ne trvanlivou a jedině Kunín ve žlutém kelímku. Ta nehrudkovatí a je dobrá. A co se chutí týče, nejlepší je omáčku dělat z čistého syrového maso, na oleji zpěnit cibulku, přidat nakrájené a omyté maso a pak když se orestuje zaprášit ho hned červenou paprikou a hned podlít vodou a by paprika nezhořkla a pak dusit dokud maso nezměkne. Potom přidat polovinu smetany, sůl, trochu pepře, a pak zahustit zbytkem smetany ve kterém jsme rozšlehali hladkou mouku. Nechat ještě povaři aby se vytratila chuť mouky a můžeme servírovat. Pokud se totiž maso dusí v paprice hned od počátku, chytne právě tu správnou chuť. Právě pokud to děláte na humusácký způsob i s kostmi tak to nechytne tu správnou paprikovou chuť - je to prostě jen maso opatlané od paprikové omáčky.
27. 8. 2012 09:40
Forleni: ještě jsem neslyšela, kolik že kuře má kostí, že se nedá jíst... Když to neumíš, jdi za jinými recepty, pááááááááá
19. 8. 2012 06:59
Jitka: Asi jsi tu smetanu měla studenou z lednice.Já tam dávám smetana na vaření, nechám si jí na lince ,aby měla pokojovou teplotu.Jo, a přidávám tam drceny kmin, mě to s ním chutná, holt kolik papul, tolik chuti.jarda.jarda.49@gmail.com
18. 8. 2012 14:01
Dnes jsem dělala tento recept a vůbec se mi to nepovedlo,zakysaná smetana zhrudkovatěla a navíc to nemělo moc chuť.
15. 8. 2012 17:05
Právě dělám recept na králíka, tak jsme zvědavá
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 46 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 47 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 47 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 51 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 57 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šéfkuchař Jan Punčochář: Aby byly řízky křehké a šťavnaté, stačí použít jednoduchý fígl s chlebem a správně zacházet se solí
Oběd na neděli: Kuře na paprice se zakysanou smetanou a maďarskými nočky vás nadchne!
Jak uvařit slepici nebo kuře na paprice. Postup zvládne i nezkušený začátečník
Další recepty
Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty
Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý
Kuře na paprice
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m40
219 názorů