Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 078 kJ / 2 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 386,96 g |
| Tuky | 66,92 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 2,58 g |
| Sodík | 1,47 g |
| Sůl | 3,43 g |
| Sacharidy | 4,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, popaprikujeme. Dále si připravíme těstíčko z uvedených surovin - těstíčko by mělo být hustší.
Krok 2: Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, řízky v těstíčku "vykoupeme" a pomalu na mírném ohni smažíme, já pánvičku vždycky ještě přiklopím pokličkou, abych měla jistotu, že se maso dobře propeče.
Krok 3: Až je hotovo, řízky vyndáme, klobásky rozpůlíme, půlky nařízneme na "ježka", přidáme na pánvičku, opečeme, dále vyklepneme vejce a uděláme si volská oka a můžeme chystat na podávání.
Krok 4: Řízek posypeme strouhaným eidamem, pocákáme kečupem, položíme oko a klobásku. Jako přílohu mám nejradši krokety, hodí se i hranolky, nebo brambor, ale i zeleninový salát není špatný.
Zveřejněno 5. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Plumlovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14MR
Moje poznámka
Plumlovský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/14MR
Nejnovější recepty
Jemné marokánky
Přidáno před 28 minutami
Mandlové laskonky
Přidáno před 1 hodinou
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 6 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 7 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Denade před 46 minutami
Kuřecí supreme se žampionovou omáčkou podle Mirka Kaliny
frimlik před 1 hodinou
Polévka s červenou čočkou a mrkví
Pavel-Buco-Harwy před 1 hodinou
Kuřecí pikantní směs
Ajkad před 1 hodinou
Rychlé a chutné hrnkové sušenky
Irena1984 před 1 hodinou
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 1 hodinou
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 1 hodinou
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 1 hodinou
Vánočka II
boomgo před 2 hodinami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 2 hodinami
Tématické fráze:
restaurace u pácla,
restaurace u pácla plumlov menu,
plumlovák,
u pácla,
kureci speciality recepty,
plumovský řízek,
restaurace pácl plumlov,
plumlovský vepřový řízek,
plumlovák recept,
těstíčko na plumlovský řízek,
kuřecí plumlovský řízek,
veprovy plumlovsky rizek,
plumlovské řízky,
pacl plumlov,
pumlovský řízek,
rizek,
plumlovský kuřecí řízek,
prumlovsky rizek,
plumbovsky rizek,
plumlovký řízek
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
klobása,
sýr eidam,
kečup sladký,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
olej,
vejce,
mouka polohrubá,
mléko,
sůl,
pepř
Komentáře (34)
Dnes se u Páclů vaří dost špatně. Ani tento klasický řízek už není ono. A to už na něj do Plumlova
jezdíme cca patnáct let.
prostejovsky.denik.cz/zpravy_region/mnam-plumlovsky-rizek-aneb-pochoutka-ktera-slavi-ctyricatiny-20120824.html
A jednou za čas se dá i gastronomicky hřešit. Nemůžeme pořád žít podle "zdravé bible"
A je to dobrota
"Plumlovák" je tady klasika. Je výborný, většinou fakt obrovský a sytý. Nabízejí se většinou obě verze, dříve byl jen vepřový. A u Pácla se už zase výborně vaří.
Plumlovák byl klasika, za starého pána Pácla. Dnes když tuto restauraci navštívíte tak si připadáte jak ve Fast Food nebo v pizzerii, kde pro kuchaře opíkačky znamenají dělové koule vytažené z pole. To jestli vidí starý pán Pácl, tak se určitě obrací v hrobě. Mohla bych zde napsat další a další, ale to nechám na každém, ať zkusí, co nikdy nezkusil…
Mark: No radši to nejez, aby ses nepo*erinkal
Posílám bod, protože to nemůže být jiné, než dobré...
Bibinka: Moc děkuju za uvítání, já zatím jen vařila podle receptů ostatních a bodíkovala
Plumlovský řízek se mi líbí a tak ti dávám 4.bod