Pstruh na kopřivách
Máte rádi pečeného pstruha na másle? Přidejte k němu kopřivy a trochu pórku a vychutnejte si jeho skvělou chuť. Zároveň s pstruhem upečete i brambory, které budete podávat jako přílohu.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 900 kJ / 454 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,26 g |
| Tuky | 1,22 g |
| Vláknina | 15,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 37 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 91,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, posolíme, pokmínujeme a promícháme.
Krok 2: Vykuchané pstruhy posolíme, pokmínujeme a dovnitř vložíme několik plátků másla, list pórku a několik snítek mladých kopřiv.
Krok 3: Alobal přeložíme dvojmo, 2x přeložíme okraje a utvoříme kapsu potřebné velikosti.
Krok 4: Dovnitř vložíme připravené pstruhy, kolem nasypeme připravené brambory a kapsu s minimem vzduchu uzavřeme dvojím přeložením okraje.
Krok 5: Vložíme do rozpálené trouby nebo na rošt nad ohněm a necháme péci od nafouknutí kapsy cca 30-40 minut (dle velikosti ryb a kostek brambor).
Krok 6: Během pečení kapsu několikrát opatrně obrátíme, abychom neporušili alobal.
Krok 7: Po 20-30 minutách pečení alobal rozřízneme, otevřeme (pozor na unikající páru!) a pstruhy necháme volně dopéci. Hotové zakápneme citronovou šťávou a servírujeme.
Zveřejněno 11. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pstruh na kopřivách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g2P9
Moje poznámka
Pstruh na kopřivách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g2P9
Nejnovější recepty
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 7 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 8 hodinami
Buchta na plech
Přidáno před 9 hodinami
Polévka z červené čočky
Přidáno před 10 hodinami
Zapečené špagety à la lasagne
Přidáno před 10 hodinami
Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 1 hodinou
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 3 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 4 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 5 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 5 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 5 hodinami
Krůtí srdíčka na smetanovém halali v PH
DunkaStehlikova1975 před 6 hodinami
Vaječná tlačenka
[email protected] před 9 hodinami
Koprová polévka
Jikaprg před 10 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jjulie před 10 hodinami
Tématické fráze:
pstruh recepty,
pstruh recept,
recept na pstruha,
recepty pstruh,
pstruh obrazky,
recepty ze pstruha,
pstruh s koprivami,
pstruh nad ohnem,
ryby na kopřivách,
pstruh - recepty,
vařený pstruh,
recepty na pstruha,
kopřiva plněná v rybě,
velikost pstruhů,
pstruh mládě,
pstruh s koprivama,
pstruh s koprivou,
kopriva recept ryba,
pstruh velikosti,
velikost pstruh
Suroviny:
pstruh,
sůl,
kmín celý,
máslo,
kopřivy,
pórek,
brambory,
citron
Komentáře (8)
Příště možná pstruhy budu dělat - jak jsme zvyklí - na pánvi, ale takhle to bylo taky super