Perníčky naší Haničky
Vánoční perníčky můžete péct už s první adventní nedělí. Těsto má být plné medu a perníkového koření. Zpracovat jej můžete i den dopředu a nechat v chladu odležet. Upečené perníčky můžete zdobit dle své fantazie a zapojit i děti, které jistě ocení barevné polevy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 758 kJ / 7 351 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,73 g |
| Tuky | 175,80 g |
| Vláknina | 35,60 g |
| Cholesterol | 944 mg |
| Sodík | 4,68 g |
| Sůl | 1,22 g |
| Sacharidy | 1 269,93 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
Moje poznámka
Perníčky naší Haničky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQJM
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 3 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 6 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 9 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 12 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 20 minutami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 48 minutami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 1 hodinou
Grilování zeleniny
babkalenka před 1 hodinou
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 1 hodinou
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 1 hodinou
Pórková polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Hraběnčiny výborné řezy
Massa před 2 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Limek před 2 hodinami
Koláč z tvarohu s jablky
Cinderka před 3 hodinami
Tématické fráze:
vánoční perníčky,
pernicky,
jak dlouho péct perníčky,
jak zdobit perníčky,
potíraní perníčků,
jak péct perníčky,
bílková poleva na perníčky,
pečení perníčků,
pečení perníčků recept,
doba pečení perníčků,
perníčky recepty,
jak dlouho se pečou perníčky,
jak zdobit vánoční perníčky,
pernicky na vanoce recept,
vánoční cukroví perníčky,
teplota peceni pernicku,
perníčky recept,
kdy začít péct perníčky,
čím potřít perníčky po upečení,
potírání perníčků po upečení
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
med,
vejce,
žloutek,
soda jedlá,
koření do perníku,
rum,
kakao,
žloutek,
bílek,
cukr moučkový,
solamyl
Komentáře (233)
Chtěla jsem se zeptat, perníčky jsou měkké celou dobu po upečení (nyní, až třeba do Silvestra) nebo to má fáze, že to je měkké, pak dlouho tvrdé a pak měknou?
A jak je ideálně skladovat v paneláku?
A poslední otázka - mohla byste napsat váš recept na tu čokoládovou polevu, kterou děláte a používáte Vy? Je to super nápad. Akorát by mě zajímal váš grif na to namáčení do čokolády. Já bych si v té polevě určitě spálila prsty, když bych držela perníček a snažila se ho namočit. Nešlo by to treba štětcem?
Omlouvám se za všechny mé začátečnické otázky a moc děkuji za zodpovězení!