Zázvorky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 19 185 kJ / 4 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,93 g |
Tuky | 66,84 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 408 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 883,04 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 11. 2012 22:01
Pekla jsem na 165°C, asi to bylo hodně trošku popraskaly...přidala jsem foto
8. 12. 2010 17:49
Ano zázvorky jsou po upečení tvrdé ale rozleží se a změknou
5. 12. 2010 18:47
Je to normální,že jsou zázvorky po vychladnutí tvrdé? Nebo se rozleží.Pokud ano ,tak je mám dát do uzavřené nádoby? Za informaci díky!
16. 11. 2010 18:28
Děkuji Rebece za plusový bodík a jen připomínka,vím co je spěšná sůl -tento recept je hodně starý a dříve se tento výraz používal,Amira přesně popsala o co se jedná
tyto zázvorky na rozdíl od jiných receptů nejsou tak tvrdé a opravdu výborné
tyto zázvorky na rozdíl od jiných receptů nejsou tak tvrdé a opravdu výborné
14. 11. 2010 13:18
Amiro,přesně vysvětleno.Doplním,že se bez amonia neobejdou krom výborných zázvorek také žížalčiny plněné koule i rakvičky .
14. 11. 2010 13:06
Díky za vysvětlení...myslela jsem si to
14. 11. 2010 11:51
Amiře za vyčerpávající info o amoniu
autorce receptuzázvorky já rád
autorce receptuzázvorky já rád
14. 11. 2010 11:18
Spěšná sůl - našla jsem toto:
AMONIUM, KYSELÝ UHLIČITAN AMONNÝ, ČPAVÁ SŮL, SPĚŠNÁ SŮL - kypřící prostředek jinak zvaný "cukrářské droždí" nebo dříve také "sůl jeleního rohu" nebo "jelení sůl". Preparát prodávaný v obchodě je směs kyselého uhličitanu amonného NH4HCO3 a karbamidu amonného NH2.CO.NH4. Býval připravován suchou destilací zvířecích odpadků, jako jsou kůže, kopyta, rohy a odtud je i jeho starší název. Později se začal připravovat sublimací síranu amonného s uhličitanem vápenatým. Je to jemný bílý prášek, čpící silně po čpavku, poněvadž teplem dissociuje na vodní páru, plynný amoniak a kysličník uhličitý, čímž těsto kypří. Do těsta je přidáván rozmíchaný v tekutině nebo je-li třeba rozválen válečkem mezi dvěma papíry a vpraven přes jemné sítko do mouky. Hrubé amonium zanechává v pečivu nepravidelné póry a povrch pečiva není hladký. Na 1/2 kg mouky stačí 10 g. Používá do pečiva nízkých tvarů (perníčky, nízké linecké aj.), protože ve vyšších těstech zanechává nepříjemný pach po čpavku. Uchováváme ho ve sklenicích se zabroušenou zátkou, neboť působením vlhkostí a kyslíku se rozkládá. Dnes je k dostání v řadě drogerií, kam je dodáván výrobcem - pardubickou firmou Proxima. Ve výrobcích je uveden jako položka "Cukrářské droždí" - hydrogenuhličitan amonný (malobalení po 100 g).
AMONIUM, KYSELÝ UHLIČITAN AMONNÝ, ČPAVÁ SŮL, SPĚŠNÁ SŮL - kypřící prostředek jinak zvaný "cukrářské droždí" nebo dříve také "sůl jeleního rohu" nebo "jelení sůl". Preparát prodávaný v obchodě je směs kyselého uhličitanu amonného NH4HCO3 a karbamidu amonného NH2.CO.NH4. Býval připravován suchou destilací zvířecích odpadků, jako jsou kůže, kopyta, rohy a odtud je i jeho starší název. Později se začal připravovat sublimací síranu amonného s uhličitanem vápenatým. Je to jemný bílý prášek, čpící silně po čpavku, poněvadž teplem dissociuje na vodní páru, plynný amoniak a kysličník uhličitý, čímž těsto kypří. Do těsta je přidáván rozmíchaný v tekutině nebo je-li třeba rozválen válečkem mezi dvěma papíry a vpraven přes jemné sítko do mouky. Hrubé amonium zanechává v pečivu nepravidelné póry a povrch pečiva není hladký. Na 1/2 kg mouky stačí 10 g. Používá do pečiva nízkých tvarů (perníčky, nízké linecké aj.), protože ve vyšších těstech zanechává nepříjemný pach po čpavku. Uchováváme ho ve sklenicích se zabroušenou zátkou, neboť působením vlhkostí a kyslíku se rozkládá. Dnes je k dostání v řadě drogerií, kam je dodáván výrobcem - pardubickou firmou Proxima. Ve výrobcích je uveden jako položka "Cukrářské droždí" - hydrogenuhličitan amonný (malobalení po 100 g).
14. 11. 2010 11:04
Autorka receptu sama neví co je to spěšná sůl, proto sem ten recept dala abyste jí poradili, sama recept ani asi nezkoušela.
14. 11. 2010 10:28
Já si myslím, že to bude amonium, mám na zázvorky recept po babičce a tam amonium je. Teď se prodává taky pod názvem Cukrářské droždí.
14. 11. 2010 10:05
Prosím, co je spěšná sůl Nebude to amonium???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 6 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 13 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 15 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 18 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 5 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 6 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 6 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 6 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 8 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 8 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 11 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 12 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Kdy péct zázvorky, aby do Vánoc změkly? Jak připravit toto tajemné cukroví s vůní zázvoru a čím ho nakypřit
Další recepty
Tématické fráze: zázvorky spěšná sůl vánoční cukroví recepty výborné zázvorky recept na zázvorky zázvorky recept starý recept zázvorky zázvorky cukroví vánoční cukroví výborné zázvorky recept vánoční zázvorky zázvorky výborné recept na vánoční zázvorky vánoční cukroví zázvorky cukroví recepty zázvorníky co je spěšná sůl recept zazvorky tvrdé zázvorky recepty na vánoční cukroví zázvorky
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, vejce, máslo, rychlosůl, moučka bramborová, zázvor
Zázvorky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQ01
11 názorů