Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 20:03

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bystrouska

25. 1. 2012 20:51

Výborné :yes:, jen se po nich zaprášilo:-O.Bodík letí:-K. Také jsem přidal fotky:-8

Petra

3. 1. 2012 11:58

Dávám za 1 rohlíky jsem pekla už asi 5x a výborné a díky postupu s fotečkami vypadají i jako rohlíky :)pokusím se přidat foto :):yes:

Zdeněk

30. 12. 2011 13:04

marcelkas:Máte pravdu,na co vodu,ale já jsem to vylepšil:pokoušu zrní a taky to jde.:-K

marcelkas

27. 11. 2011 16:49

Takže peču pravidelně, jen soli dám trošku méně. A hrnek s vodou také není třeba. Ted jsem na něj asi 2x zapomněla a nic se vůbec nestalo.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

11. 11. 2011 18:40

ariena:Arlenko, tohle by mi neprošlo,změknou a vzápětí ztvrdnou !Prověřeno !

marcelkas

31. 10. 2011 11:56

A ještě otázka, jak udělám to, aby rohlíčky byly takové křupavé? Naposledy jsem je pekla o něco déle. Byly chvíli křupavé a cca za 30 min. změkly. V krámu jsou déle křupavé? Co třeba tam nedat tu vodu při pečení?

marcelkas

29. 10. 2011 23:51

BILKOVAI:
Mockrát díky za zprávičku! Ten chleba bez hnětení už mám z dřívějška v záložkách na odzkoušení. Tak to zkusím co nejdříve.:-K

BILKOVAI BILKOVAI

27. 10. 2011 16:03

Marcelkas děkuji:-8:-K Ohledně toho chleba: vyzkoušej tento receptík od Leoska, fantazie,;-):-*/bacha, těsto nesmí být příliš řídké a jenom se zlehka promíchá. Nesmí se hníst/ a kdo ochutnal, tak každý chtěl recept.http://www.toprecepty.cz/recept/19373-domaci-chleb... a mezi oblíbený chleba patří i tento. Těsto je od Merylas a je úžasné. Popis přípravy chleba mám v komentářích. Vyzkoušej;-):yes: www.toprecepty.cz/recept/21299-farmarske-bagety-nebo-bulky/

Jejda, nerozklikl se mi odkaz na těsto od Merylas. Zadej si ve vyhledávači prostě Farmářské bagety nebo bulky:-8

marcelkas

27. 10. 2011 15:11

Dělala jsem přesně dle receptu. Máme rádi kupované rohlíky, a tyto jsou ještě lepší. Ještě najít recept na kupovaný chlebík a budu spokojená.

BILKOVAI BILKOVAI

25. 10. 2011 18:57

Marcelie, to mám radost. Děkuji:-8:-K

Marcelie

25. 10. 2011 10:58

Jsou skvělé:-p.Strašně moc děkuji:-K za tento výborný recept.Vyzkoušela jsem spoustu receptů ,ale nikdy to nebylo to co jsem si představovala.Jsou výborný a už jiné nikdy dělat nebudu.Doporučuji všem vyzkoušet.:yes::-p:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

14. 10. 2011 23:27

Lentilko, rohlíčky jsou jak malované:-)) Doufám, že tak dobře chutnají, jak vypadají:yes:

BILKOVAI BILKOVAI

10. 10. 2011 21:35

Jé, to mám fakt radost, že Ti Bibinko chutnaly a máš je výstavní:yes::-))

Bibinka Bibinka

10. 10. 2011 20:30

Iveto, už jednou jsem dělala tyhle rohlíky a dneska jsem vyzkoušela housky a jsou úúúúžasný a "chrumkavý"jak říkají naši slovenští přátelé. Prostě bezchybné, tak ti dávám 62.boda:yes: a 2 fotky;-)

Bohumin

3. 10. 2011 12:37

Tak dnes zkouším poprvé tento receptík. Zatím míchá pekárna a snad z toho něco smotám. Těším se na výsledek. Snad se povedou :-)

1 9 10 11 12 13 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV