Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 20:03

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

BILKOVAI BILKOVAI

27. 1. 2011 19:04

Šárinko, a kde jsou fotečky???;-)

sarka 38

27. 1. 2011 17:31

Jsou moc dobrý ! Jdu dělat druhou várku:-p

sarka 38

27. 1. 2011 13:50

Tak právě mi těsto kyne v pekárně...;-)
Trochu jsem ho kvůli celozrnné mouce poupravila: 300ml vody,70ml oliv.oleje, 80g pšeničné celozrnné mouky, 400g hladké mouky.Tak pak napíšu, jak to dopadlo, zatím to vypadá slibně:-))

Drahomíra

27. 1. 2011 11:30

Tyhle rohlíky peču taky,jsou úžasné:yes::yes::yes:

BILKOVAI BILKOVAI

26. 1. 2011 17:11

Šárko, tak ať se podaří a dej potom vědět, jak to dopadlo;-)Příště bych zkusila Tvou verzi:-)

sarka 38

26. 1. 2011 16:49

Děkuji moc za odpověď, zkusím to s olivovým olejem, to mě ani nenapadlo :yes::-p

BILKOVAI BILKOVAI

26. 1. 2011 15:56

Já nevím, ale heru bych asi nedávala.Nikdy jsem to nezkoušela. Spíše olivový olej. A s tou celozrnnou moukou budou určitě taky dobré.

sarka 38

26. 1. 2011 10:01

chtěla jsem se zeptat,jestli se dá sádlo nahradit třeba herou, nezkoušel jste to někdo?:-)) A použít trochu celozrnné mouky ...aby byly trošku zdravější:-p
děkuji za odpověď

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 1. 2011 09:05

:-8 přidala bych svůj názor (pečka nebo robot), jestli můžu....Äsi 5 let mám robot Bosch MUM a nedám na něj dopustit. Často s ním dělám první, zkušební těsta....a můžu říct že nevidím rozdíl mezi těstem umíchaným robotem nebo tím z pečky. Pekárna je výhodná tím, že suroviny a pak těsto zahřeje, ale jinak těsto umíchá stejně, jako robot.
Takže - stejné těsto, při troše pozornosti navíc, umíchá i kdokoliv robotem, bez pekárny;-)

jitule jitule

25. 1. 2011 07:42

+1 :yes: URČO ZKUSÍM! Sladěnku používám do chleba. :yes:

jitule jitule

25. 1. 2011 07:18

Johanka41: Ahojky, rozhodně je lepší těsto z pekárny! Já na ní nedám dopustit! :yes:

BILKOVAI BILKOVAI

24. 1. 2011 15:12

No, já si myslím, že v pekárně zadělané těsto je lepší, protože se pekárna při kynutí nahřívá a udržuje tak příznivou teplotu pro kynutí těsta.

janatka janatka

24. 1. 2011 13:28

Johanko41:tedy jestli mohu,já si myslím,že v tom není žádný rozdíl v zadělání těsta.Robot má taky hnětací háky,tak to musí jít jako po másle tak i tak.Hodně úpěchů!! :-))

Johanka41

24. 1. 2011 13:15

dobrý den,:- pekárnu mám, ale myslím že těsto mohu zadělat na robotu, prosím poraďte jaký je v tom rozdíl, zadělat v pekárně, nebo na robotu ,? Stejně o těsto pak musím vyndat a dělat rohlíky na vále, děkuji za odpověď Hana:-Ohanaamila

BILKOVAI BILKOVAI

23. 1. 2011 13:27

Ahoj, samozřejmě rohlíky můžeš udělat i bez domácí pekárny. Ta pouze za nás umýchá těsto.Ty ho budeš muset umýchat ručně.Tak ať se povedou:-)

1 14 15 16 17 18 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV