Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky jako dech - úžasné

Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné.

Hodnocení receptu je 5,0 (191×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 140 min Doba tepelné úpravy: 10 min

150 min (140 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 1. 2011 20:03

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie10 144 kJ / 2 425 kcal
Bílkoviny60,83 g
Tuky79,28 g
Vláknina16,94 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy358,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Inspirovala jsem se receptem od Cathleen přidáním sladěnky a receptem z mimibazaru pod názvem "Rohlíky jak od pekaře". Tím chci oběma děvčatům poděkovat za nejlepší recepty na bílé pečivo. Je to fantazie.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

5. 1. 2016 12:26

:yes:

spagetka spagetka

5. 1. 2016 12:24

Irena Králová: na vypracování těsta přece netřeba pekárny. Použije se nejstarší vynález - vlastní ruce. Klasicky kvásek a vymíchat těsto, nechat kynout, jo dá to víc práce, ale i bez pekárny se dá péci.

Irena Králová

5. 1. 2016 11:49

Nemám pekárnu.....:-S

janicka

18. 10. 2015 16:33

tak, já dodržela gramáž i postup, vypadaly úžasně, ale s rohlíkama jako dech to nemá nic společného, sorry:-(

Marcela

14. 10. 2015 13:35

Můj muž je pekař a já tam svého času taky dělala...a proto Vám můžu říct, že ani pekař z pekáren recept neví, protože se to míchá ze směsí

greenbubla

9. 10. 2015 13:24

Úžasné rohlíky, moc nám chutnaly a už nebudu péct jiné. :yes::yes::yes::-p

cathleen cathleen (moderátorka)

3. 7. 2015 15:35

pavel: pokud se dodrží gramáž i postup, tyhle (Klasické) by měly být jako od pekaře;-)

pavel

3. 7. 2015 15:05

cathleen:Kdyby tady byl nejaky pekar primo z pekaren to by bylo fajn ale asi nesmi prozradit recept :-)) Ale diky zkusim a dam vedet:yes:

pavel

2. 7. 2015 19:35

Nejsou spatny ale porad mam pocit ze jim trochu slanejsi buchty :(Hledam recept na obycejne rohliky jako v obchode takovy ty osizeny :)

Radka Arvensisová

21. 6. 2015 16:03

Simona Kucerova:Moc moc díky :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 6. 2015 07:07

Simona Kucerova: šikovná a rychlá :-D:yes:

Radka Arvensisová, Fabio: obsahuje jednoduché cukry - první potrava pro kvasinky a zbytky enzymů, které napomáhají (podporují) enzymatickou činnost kvasinek ;-) - prostě to s ní lépe a víc kyne:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

20. 6. 2015 06:58

Radka Arvensisová:Fabio:Sladěnka je sladový výtažek a prodává se v prodejnách zdravé výživy.Je to trošku podobné medu.Uchovává se v lednici a pokud dodržujete čistotu a nabíráte čistou a suchou lžičkou vydrží vám více než rok;-)Vlastním knihu Pekárnománie od Cathleen a tam je vše krásně popsané,tak jsem vám to z ní ve zkratce opsala;-)Jinak níže v komentářích se už o Sladěnce píše;-)

Radka Arvensisová

19. 6. 2015 21:44

Fabio:Dobrý den ptal jste se na to co je to sladěnka chtěla bych ty rohlíčky také zkusit, ale nikde jsem se to nedočetla. Děkuji za odpověď Arvensisová

Fabio:

Selmaja

31. 5. 2015 16:07

Marcela : Po umotání musí housky, nebo jakékoliv kynuté pečivo opět nakynout ještě před vložením do vyhřáté trouby. Pokud si na plechu před vložením do trouby alespoň 15 minut neodpočinou, tak potom rychle vyjedou v troubě a prasknou. Jinak toto pečivo místo s vodou zadělávám mlékem - je to stoletý recept z "kuchařky naší vesnice".

1 3 4 5 6 7 20

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rohlíky recept jako od pekaře domaci rohliky jako od pekare rohlíky rohlíky recept nejlepší rohlíky z pekárny domácí rohlíky z domácí pekárny recept na rohlíky pletení rohlíků nejlepší rohlíky domácí rohlíky rohlíky jako od pekaře úžasné domácí rohlíky rohlíky jako z obchodu rohlík nejlepší domácí rohlíky nejlepší domácí rohlíky rohliky jak od pekare rohlíky 80 jak se motají rohlíky jak zabalit rohlík

Suroviny: voda, sádlo, mouka hladká, sůl, sladěnka, kvasnice, mléko, kmín celý, sůl

TopRecepty.cz

Rohlíky jako dech - úžasné

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pzKV