Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Troubovatá dršťkovka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

26. 2. 2011 14:41

Suroviny

Porce: 10 porcí

Nutriční hodnoty

Energie3 840 kJ / 918 kcal
Bílkoviny82,73 g
Tuky33,91 g
Vláknina14,90 g
Cholesterol 333 mg
Sodík 300 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy64,99 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Dodatek: Uvařte si tuto polévku v kterýkoli čas. Jde jen o to aby v troubě spočinula na těch 8 hod. A i to je zcela individuelní. Konzumovatelná je jistě už dřív. Zvlášť v případě předvařených dršťek. Ale uvedený čas jí rozhodně neublíží, spíš naopak. Dodatek dodatku: Při kontrolním vaření jsem neměl vývar ani masox. Použil jsem čistou vodu. Pro vůni jsem dal 140 g uzeného které mi přečuhovalo z hrnce na úplně jiné vaření. Ráno kvůli referencím povinně ochutnali další dva přítomní. Létaly jen superlativy a došlo ke změně ranního menu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lenka30 Lenka30

26. 2. 2011 16:29

:-D:-D:-D:-D :-p5 :yes::yes::yes:

marcik marcik

26. 2. 2011 16:05

souhlasím s magdalénkou, je to mistrovské dílo, jak recept, tak polívka:-K+:yes:

magdalenka magdalenka

26. 2. 2011 16:03

Kto to neprečíta, značne sa ochudobní...je to poéma. Autorovi ďakujem.
K receptu - do držkovky pridávam relatívne veľa cesnaku a trochu feferónky. Zároveň sa mi zdá 350 g držiek v surovom stave pre 10 ľudí veľmi málo.

Oskeruska

26. 2. 2011 15:33

Krasne literarni dilo,urcite vyborna polevka,ale z praktickeho pohledu bych se primlouvala pro priste o strucnejsi popis..a to z jedineho duvodu:Kdyz chci recept pouzit,tak si ho vytisknu a podle nej varim..Udelam jeden krok,pak dalsi..tady bych ale stale musela cist a cist a hledat,kde jsem skoncila,abych nasla pokracovani..takze by se asi rodinka jidla dost dlouho nedockala ;-)Takze praktictejsi fakt bude nepsat recept jako roman...kazdopadne ja osbne se tesim na dalsi dobre recepty :yes:

luckymoon

26. 2. 2011 15:29

Taky miluju dršťkovku, často a ráda ji vařím, ale autore receptu, promiň, tenhle recept jsem dočíst nedokázala. Pokud recept zkrátíš a zjednodušíš, přečtu si ho a vyzkouším, ale na tohle fakt nemám...;-)

rebeka rebeka

26. 2. 2011 15:26

to mě baví:-D:yes::yes:
a kalhotky P.Hilton,brutální kvedlání a vytúrovaná plotýnka,tak to vážně nemá chybu:-D:-D:-D:yes::yes:
no a polívčička:-?:-?ta MUSÍ býti super,když je takto s láskou a péčí napsaná...:-8 vyšperkovaný postup..ba přímo tak říkajíc vymazlený:-8:-K:yes:

Kadlik Kadlik

26. 2. 2011 15:01

hrombytěpopatěpytlíkemtlouk!!! Sliním jak Pavlovovův pes.... Miluju držťkovou polívku, a tohle vypadá suprově!!!!:yes::yes:

spagetka spagetka

26. 2. 2011 15:00

Colombo - ne každý má zrak jako rys ;-), jinak ano je to super

Colombo65 Colombo65

26. 2. 2011 14:57

Nádhera - psáno z láskou k vaření a zcela jistě od srdce (..a fanouška P.Hilton:-D)
Jistě ukrutná dobrota, jen já tam dávám ještě česnek ;-);-);-) Jo a oči nebolí ani náhodou.:yes:

spagetka spagetka

26. 2. 2011 14:48

Pročetla jsem tvůj recept - můžu mít něco? Jsou to dobré vychytávky - ale - rozděl to prosím do odstavců. Takhle dlouhé a vlastně jedním dechem jakoby napsané to málo kdo přečte do konce, protože ho rozbolí oči. Víš co myslím? Jen to graficky uprav,rozděl. Jinak je to určitě super!
A jinak, vítej na topinkách :-K:-K

Jenny

26. 2. 2011 14:46

polívka vypadá suprově,mám ráda polívky všeho druhu a taky chuti...:yes:;-)ale teda,než jsem to dočetla,tak jsem mohla mít upečený dort...:-D:-))(nic ve zlým)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí dršťky čištění čištění drštěk dršťky čištění dršťkovka z čeho jsou dršťky z čeho je drstka čištění hovězích drštěk jaká mouka na zahuštění omáčky staré kuchařky cistění drštěk drštková polévka v pomalém hrnci čištění syrových drštěk jak upravit dršťky čištění hovězích drsek hovězí dršťky - čištění pomer ingreienci pro drstkovou polevku žinýrovat se vyškvařené sádlo příliš řídké proc je vyskvarene sadlo ridke vyroba drstkove polivky jak se perou drštky

Suroviny: dršťky, tuk, mouka hladká, vývar, cibule, celer, petržel, mrkev, sůl, paprika sušená sladká, kmín celý, koření nové koření, rajče, libeček

TopRecepty.cz

Troubovatá dršťkovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVQ2