Pařížské rohlíčky

Danculka Kuchařka: Danculka

Doba přípravy: 120 60 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Drobné pečivo 30 názorů

Suroviny

Těsto:
5 bílků
350 g cukr moučka
180 g mleté ořechy
1 lžíce polohrubé mouky
na hrot nože prášek do pečiva
Náplň:
5 žloutků
300 g cukr moučka
50 g máslo
1 lžíce rumu
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
Poleva:
200 g čokoláda na vaření
70 g ztužený tuk
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z bielkov a cukru nad parou šlaháme sníh, keď je dostatočne hustý, zľahka primiešame orechy do ktorých sme primiešali múku a prášok do pečiva.

  2. Dáme do cukrárkého vrecka a na papier na plechu robíme rožky a pri teplote cca 90-100 sušíme. Pred koncom pridáme na 120 st.

  3. Plnka: žltky šlaháme s cukrom nad parou tiež do husta, kým hmota chladne,, vyšlaháme maslo s vanilkovým cukrom, rumom a potom zošlaháme spolu.

  4. Vreckom krúživými pohybmi plníme rožky a máčame v čokoláde rozpustenej z cery a várovej čokolády.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 430 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pařížské rohlíčky

  • Hovatka Hovatka

    Danculka: Fakt se mi zdálo :) Parádní těstíčko a dokonce se mi ani nerozteklo. Děkuji za receptík :-K

    Odpovědět

  • Danculka Danculka(autorka receptu)

    Je,to sa vám jen zdá:-)):-p:-))

    Odpovědět

  • Hovatka Hovatka

    Dobrý den, chystám se večer na tyhle rohlíčky a připadá mi, že je tam málo mouky :-O Asi se mi to jen zdá, že?:-8

    Odpovědět

  • Danculka Danculka(neregistrovaná)

    Každá trouba je iná,chytia ružovu patinu a daju sa odlepiť od papiera,to je znak,že su usušené....
    :-)):-))

    Odpovědět

  • Mishhkka Mishhkka(neregistrovaná)

    Chtěla bych tyhle rohlíčky zkusit na Vánoce, vždycky nám je vozila teta ze Slovenska a mohla jsem se po nich užrat:-DDD jen nevím jak dlouho je asi přibližně v troubě péct - sušit?

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Danculka:aj ja mám taký istý názor ako ty. Ten krém nad parou robím najradšej, na 1 vajce dávam 50 g cukru. Ale ma nenapadlo, že sa to dá zamraziť. Ďakujem za dobrý tip, určite to využijem...
    Rohlíčky máš krásne. :yes:

    Odpovědět

  • Danculka Danculka(autorka receptu)

    Som nad mieru spokojná s plnkou šlahanou nad parou,je to základ akých koľvek plniek,nepokazí sa tak rýchlo, ako plnka mlieková,ten základ nad parou si urobím aj z 20 vajec a dám do mrazáka a nám hotový základ a potom sa rozhodnem,akú plnku chcem...ďakujem robím aj také,ako ty...:-S

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Často peču i dorty a nejlepší čokoládový krém je z pudinku.
    0,5l mléka se 2 lžícemi kakaa (nesquik),-4lžíce cukru, nechám vařit a poté přidám 2 pudinky rozšlehané v malém množství mléka.
    Počítá se to podle množství. A až vychladne smíchám s máslem a rozdrcenou mléčnou čokoládou /buď s kousky, takže se krásně rozpouští v ústech a nebo strouhanou, což zvýrazní čokoládovou chuť/ asi 50g. Všichni co měli dort v jakékoliv kombinaci s čokoládovým krémem se vždy rádi vracejí. Jelikož je to recept na rohlíčky, doporučuji čokoládu nastrouhata a zamíchat s máslem a pudinkem.;-)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    tohle musim zkusit:yes:+1

    Odpovědět

  • Tynna Tynna

    Tyhle rohlíčky miluji mňam :yes::-D

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • janusa janusa(neregistrovaná)

    mnamoznííííí:-p:yes:

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    :yes::-*mňam:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-pKrásná sladkost:-*+5:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

1 2

Tématické fráze: parizske rohlicky pařížské rohlíčky recept rohličky pařížske recept na pařížské rohlíčky paříšské rohlíčky nejlepší pařížské rohličky pařížské rohlíčky z bílků pařížský rohlíček pariske rohlicky parizsky rohlicky pařízke rohlíčky parizske rozky recept pařížské rohlíčky recepty pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky nejlepší recept pražské rohlíčky pařížské rohlíčky recepty poleva na pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky top recepty pařížské rohlíčky cukroví

Zapomněl/a jsem heslo