Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 999 kJ / 1 434 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,60 g |
| Tuky | 55,85 g |
| Vláknina | 36,03 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 213 mg |
| Sůl | 0,80 g |
| Sacharidy | 181,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.
Krok 2: V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor. Zakápneme citrónovou šťávou a dvěma lžícemi vody.
Krok 3: Uvařené brambory scedíme, trošku protřepeme, aby se narušil jejich povrch a necháme okapat.
Krok 4: Na hluboké pánvi rozpálíme olej a máslo a opékáme na něm brambory ze všech stran dozlatova a dokřupava.
Krok 5: Brambory dáme stranou a do pánve vlijeme směs koření a citronu, vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Hezky to voní.
Krok 6: Pak zvýšíme plamen, přidáme omytý a okapaný špenát a vaříme prudce asi 2-3 minuty, dokud listy neovadnou.
Krok 7: V tomto okamžiku do pánve vrátíme brambory, společně promícháme a je hotovo.
Tuto nezvyklou, ale překvapivě chutnou kombinaci podáváme s bílým jogurtem.
Tuto nezvyklou, ale překvapivě chutnou kombinaci podáváme s bílým jogurtem.
Zveřejněno 2. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenát a brambory netradičně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvn5
Moje poznámka
Špenát a brambory netradičně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvn5
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 1 hodinou
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 4 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 6 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 7 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 8 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 9 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak upravit baby špenát,
úprava baby špenátu,
úprava špenátu,
úprava listového špenátu,
jak upravit listový špenát,
baby špenát úprava,
listový špenát recept,
listový špenát úprava,
úprava čerstvého špenátu,
jak upravit spenat,
úprava mraženého špenátu,
jak upravit čerstvý špenát,
mražený listový špenát,
čerstvý špenát recept,
čerstvý listový špenát recept,
špenát úprava,
spenat s bramborem,
příprava listového špenátu,
recept - listový baby špenát,
baby špenát recept apetit
Suroviny:
brambory,
špenát čerstvý,
semínka hořčičná,
římský kmín mletý,
paprika sušená pálivá,
česnek,
zázvor,
šťáva citronová,
olej olivový,
ghee,
jogurt bílý
Komentáře (19)
a žížule, tak mě napadá.. co tak použít místo brambor gnocchi.. to by snad šlo, ne