Suroviny
Porce: cca 7
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 720 kJ / 1 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,16 g |
Tuky | 54,11 g |
Vláknina | 33,61 g |
Cholesterol | 293 mg |
Sodík | 4,38 g |
Sůl | 10,67 g |
Sacharidy | 54,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na sádle opečeme cibulku do sklovata. Přidáme maso a dále opékáme. Když je maso opečené přidáme papriku, kmín, chilli a zarestujeme. Poté přidáme zelí promícháme a zalijeme vodou.
Krok 2: Přivedeme k varu. Vaříme dokud maso není měkké. Nakonec přilijeme smetanu a krátce povaříme. Když bude guláš moc řídký, zahustíme moukou nebo jíškou.
Zveřejněno 14. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedínský guláš s výpočtem kJ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Po
Moje poznámka
Segedínský guláš s výpočtem kJ
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Po
Nejnovější recepty
Švestkové chutney
Přidáno před 5 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 13 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 14 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lilek s rajčaty a sýrem
pekarnik před 2 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
bioubi před 2 hodinami
Borůvkové řezy
Luciksch před 3 hodinami
Vepřové pikantní nudličky na smetaně s pórkem
Formanova před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
Jurasekjurasek před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Viky90 před 4 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 4 hodinami
Niva v bramboráku
kimlo před 7 hodinami
Plovdivské maso
poirotka před 7 hodinami
Nejlepší bublanina
skapaju před 8 hodinami
Tématické fráze:
segedínský guláš kj,
recepty s kj,
segedinsky gulas kalorie,
pikantní segedínský guláš,
recepty kj,
guláš kj,
recepty v kj,
segedinsky gulas,
recepty podle kj,
segedínský guláš z vepřové kýty,
segedinsky gulas z kýty,
segedinský guláš energetická hodnota,
recepty s výpočtem kalorií,
recepty a kj,
segedin kj,
recept s kj,
energetická hodnota guláše,
kalorie segedínský guláš,
segedinsky gulas v kj,
kaloricka hodnota segedinsky gulas
Suroviny:
kýta vepřová,
zelí kysané,
cibule,
česnek,
sádlo vepřové,
smetana,
paprika sušená sladká,
chilli,
voda,
pepř,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (23)
KJ bych snížila tím, že bych místo 30% smetany dala trochu 10 nebo 12%.
Česnek? Máte recht..., a tady je ho požehnaně, že. A proč tam valit zbytečně jakési kJ, že?
Pokud ale se do segedína přidá česneku jen tak maličko aby ho cítil jen kuchař, pak je to OK. Zkuste a uvidíte. Uvidíte jak budou hosté každé sousto vychutnávat tam co mají chuťové receptory, a uslyšíte jak budou mlaskat a hádat: "Proboha, co to tam máš, to neznám, to je fantazie!"
A stejně jako dobrý kuchař podá jídla o fous méně než stačí k nasycení, tak bude zatloukat a zatloukat, a pokud by někdo náááhodou uhodl, že česnek, tak řekne: Neeééé
Já taky tak počítám.
Jinak oceňuji snahu autorky
To ale také vysvětluje výběr masa, kýta??? kdo to kdy viděl, ženský takhle nevařte. Lepčí výběr plecko, nebo 1/2 plecko 1/2 búček od kosti apod.
Zahušťovat ano - jiška ( na rozdíl od normálního guláše ), někdo dává i na závěr lisovaný česnek.
Zdravím.