Medové řezy
Blíží se víkend a přemýšlíte, co upečete dobrého? Vyzkoušejte například tyto řezy s medem a skořicí. Pláty těsta jsou po upečení tvrdé, ale nebojte, jakmile je promažete krémem a necháte uležet, krásně zvláční a ohromí každého, kdo ochutná.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 288 kJ / 3 654 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,75 g |
Tuky | 163,26 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 1,44 g |
Sodík | 4,32 g |
Sůl | 2,34 g |
Sacharidy | 453,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Velký plech vymažeme tukem.
Krok 2: Mouku prosejeme, smícháme se solí, skořicí, sodou bicarbonou, přidáme tekutý med, žloutky smíchané s cukrem a rozpuštěné máslo. Nakonec vmícháme sníh z bílků a vypracujeme těsto. Necháme odpočinout v lednici cca 30 minut.
Krok 3: Těsto vyválíme na připravený plech a pečeme při teplotě 160 °C cca 20 minut. Teplý plát rozkrojíme na 2 díly (kolmo, ne prořezávat jako dort) a necháme vychladnout.
Krok 4: Krém: Z mléka, pudinku a žloutků uvaříme hustou kaši. Do vlažné kaše vmícháme tuhý sníh z bílků. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme studenou pudinkovou směs.
Krok 5: Vychladlý díl těsta potřeme krémem, přikryjeme druhým dílem a mírně zatížené uložíme do druhého dne do lednice ztuhnout. Pláty jsou zpočátku tvrdé, musí se odležet a zvlhnutím změknout.
Krok 6: Podáváme pocukrované moučkovým cukrem a nakrájené na řezy.
Zveřejněno 31. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY97
Moje poznámka
Medové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nY97
Nejnovější recepty
Tvarohové knedlíky s jahodami
Přidáno před 1 hodinou
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Přidáno před 2 hodinami
Žampiony na smetaně s kuřecím masem - rychlovka
Přidáno před 11 hodinami
Nakládané ředkvičky v octě
Přidáno před 19 hodinami
Veganský pudink s rebarborou
Přidáno před 20 hodinami
Bramborová polévka s fazolovými lusky a koprem
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudličky na kmínu
MamkaTerka před 1 hodinou
Bezová šťáva
Moanka před 2 hodinami
Krkovice pečená na bramborech
jtrecepty před 2 hodinami
Mrkvové řezy
Moanka před 2 hodinami
Zapečená brokolice s těstovinami
Anna.Milkova před 3 hodinami
Vepřové na houbách
MarinetteQueen3 před 3 hodinami
Tvarohová bublanina
Evculina84 před 14 hodinami
Bezový cheesecake
Jana2017 před 16 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Sahula před 20 hodinami
Laskonky jednoduché a křupavé
Hankali před 20 hodinami
Tématické fráze:
medove rezy,
nejlepší medové řezy,
medové řezy recept,
medový řez,
recept na medove rezy,
krem do medovych rezu,
medové recepty,
medové řezy recepty,
krém na medové řezy,
řezy medové nejlepší recepty,
recepty medové řezy,
recept medové řezy,
medový rezy,
medove rezy top recept,
medové řezy krém,
řezy medové,
recept na medový řez,
medovy řez recept,
medovéřezy,
recepty na medove rezy
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
med,
cukr moučkový,
vejce,
skořice mletá,
máslo,
mléko,
pudink vanilkový,
vejce,
cukr moučkový,
máslo,
tuk
Komentáře (43)
a máslo,cukr po upečení placky namažu krémem a nechám na plechu, přikryji mokrou vyždímanou utěrkou a druhého dne nechám v chladné místnosti. Druhý den potřu povrch trochu krémem a posypu nastr.ořechy a jde mi krásně krásně krájet.
Mám podobný recept po mamince, jen krém : v 1/2 l mléke 1 pudink, 3 lžíce hr.mouky - uvařit hustou kaši.Potom 20 dkg másla+20 dkg cukru utřít a po částech vmícat uvař.kaši. Žádné vejce.
Pláty plním až za 2-3 dny- po upečení nikdy - jsou jako desky
to jsem fakt blázen
Vypadá to nádherně
1. myslím, že když nedáš ten sníh, nic se v zásadě nestane, možná to jen trochu odlehčil, ale zas tak výrazný rozdíl v tom nebude.
2. dělala jsem to večer, dala na noc do lednice a ráno to už šlo ukrojit - ale nebylo to ono, večer už to bylo lepší a ráno dalšího dne úplně nejlepší - jenže to už zbyl jen 1 kousek
Napiš, prosím Tvůj postřeh.
Dále, je lepší je nechat uležet do druhého dne? Zkoušela jsi je hned první den - nebyly tvrdé?
Asi "blbé" otázky
Díky