Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čtyřrohý multikoláč

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Náročný

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 140 min

140 min (140 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 854 kJ /
4 984 kcal
Bílkoviny103,35 g
Tuky172,72 g
Vláknina43,78 g
Cholesterol 824 mg
Sodík 318 mg
Sůl0,68 g
Sacharidy721,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kynuté těsto: Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, 1 PL mouky a necháme kvásek vzejít. Krok 2: Mezi tím si připravíme zbytek těsta: všechny přísady si připravíme do mísy a ve zbytku mléka rozpustíme sádlo a rozmícháme žloutky. Krok 3: Jakmile nám vzejde kvásek, přidáme ho a vypracujeme těsto. Můžeme použít hnětač, ale dostatečně dlouho, až se opravdu těsto odlepuje od stěn. Pak ho posypeme trochou mouky a necháme hodinu kynout. Krok 4: Pokud máme domácí pekárnu, lze těsto zadělat bezpracně v ní. Krok 5: Než nám těsto vykyne, připravím si všechny náplně. Tvarohovou náplň uděláme smícháním všech surovin dohromady a na závěr přidáme rozinky. Švestková povidla rozmícháme se lžící rumu a skořicí. Makovou náplň připravíme, tak, že namletý mák podlijeme mlékem a chvíli povaříme. Pak přidáme cukr a tuk. Krok 6: Na pomoučněném vále (nebo přímo ve vyšším pekáči) si rozválíme asi 2/3 těsta. Krok 7: Třetinu těsta si dáme stranou na mřížku. Krok 8: Rozválené těsto přendáme na pekáč a ze zbylého kousku si vyválíme dlouhé válečky a tvoříme mřížku. Necháme znovu kynout asi 20 minut. Krok 9: Poté naplníme jednotlivé čtverečky střídavě náplněmi. Krok 10: Okraje těsta a mřížku potřeme vajíčkem a dáme péci na 180°C asi tak na 40 minut.

Zveřejněno 21. 4. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čtyřrohý multikoláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvn6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čtyřrohý multikoláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lvn6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Krásný a vtipně vyzdobený koláč.
:-S Jen bych změnila kategorii - moučníky. Postup je pro ruční zpracování těsta, nikoliv pro DP.
:yes:+12.:yes:

Vypadá to nádherně:-p:-*:yes::yes:

Šikula!

Opravdu moc vydařený koláč:-p+:yes:

v jednoduchosti, dobrém nápadu, skrývá se krása úžasná...:yes:

:-p +1:yes::yes:, celkom dobrý nápad 4v1

mňam :-p

:-Kpěkný koláč všechno pěkně spolu na jednom koláči dobrý nápad.:yes::yes:+3

bodík za jednoduchost...občas to chce zjednodušit klasiku:-K:yes:

Dobrý nápad,všechny druhy náplni na jednom plechu a není to tak náročné na práci a ještě to hezký vypadá:yes:!+2

Květo, ten je nádherný!:yes:

Tématické fráze:
pruhovaný koláč, kynutý kecaný koláč domácí pekárna, hnetac na 20 kg, kecaný koláč, zbytek makove naplne co s ni, kecaný koláč s tvarohem a ovocem, mřížka do pekáče na koláč, jak rozválet těsto na pekáči, recept na kecanou buchtu, recepty z 20 dkg droždí, kynuté kecané koláče z domácí pekarny, povidla svestkova nápln, hnětač na těsto, domácí pekárna recepty

Suroviny:
droždí, mouka polohrubá, mouka hladká, žloutek, mléko, cukr moučkový, sůl, sádlo, rum, tvaroh, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, rozinky, povidla švestková, rum, skořice, mák, mléko, cukr, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu