Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 143 kJ / 512 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,94 g |
| Tuky | 35,93 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 822 mg |
| Sodík | 398 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 13,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si připravte misky. Vymažte je rozpuštěným máslem a dejte je na minutku zatuhnout do ledničky. Vyndejte a natřete ještě jednou vrstvou rozpuštěného másla. Vysypte je cukrem nebo strouhanou čokoládou a budete mít ideální misky pro zdařile vzdouvající se soufflé.
Krok 2: Připravíme si bázi – jednu z milionů mutací cukrářského krému crème patisserie. Smícháme mléko se smetanou a dáme ohřát na mírném plameni. Mezitím si žloutky vyšleháme se třemi lžícemi cukru, postupně přidáme lžíci hladké mouky a půl lžíce škrobu.
Krok 3: Do této směsi přidáme čtvrtku našeho horkého mléka se smetanou, znovu vyšleháme dokud není směs hladká a poté přidáme zbytek mléka se smetanou.
Krok 4: Takto vzniklou směs opět vrátíme na plotnu s rozmícháváme tak dlouho, dokud nevznikne sametově jemný a hustý krém.
Krok 5: Rozkrojíme asi 4 marakujy, vydlabeme vnitřky a přes jemné síto propasírujeme. Do tohoto "džusu" přídáme dva banány, několik kapek citronu a vše rozmixujeme.
Krok 6: Tuto směs přidáme do naší báze.
Krok 7: Z bílků vyšleháme sníh(opět přidáme pár kapek citronu, sníh de lépe vyšlehat a má krásnou barvu).
Krok 8: Následuje vzrušující fáze, ve které spojujeme bázi a sníh z bílků. Není to nic složitého, stačí pracovat jemně a pomalu. Čím horlivěji byste do toho bušili, tím víc bublinek ve sněhu si pozabíjíte. Nejprve do báze přidejte pár lžic sněhu a pomalu a dobře promíchejte. Teď už stačí jen směs nadávkovat do misek. Misku je možno zaplnit až po okraj, který je ale potřeba otřít do čista, aby mělo suflátko při růstu hladkou cestu.
Krok 9: V troubě předehřáté na 200°C pečeme 8-10 minut, nebo dokud soufflé nevystoupá.
Zveřejněno 24. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bánanovo-marakujové soufflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvDW
Moje poznámka
Bánanovo-marakujové soufflé
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvDW
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 5 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 14 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 17 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 19 minutami
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 23 minutami
Bramboračka
oldlhot před 54 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 1 hodinou
Pomazánka z vepřovky s vejcem
Vladex před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
jaroslavsotak1 před 1 hodinou
Vaječný likér 8x jinak
KristaO před 2 hodinami
Domácí utopenci
mmmMichal před 14 hodinami
Rychlá rajská omáčka
vladhn před 14 hodinami
Tématické fráze:
soufflé,
maracuja recepty,
maracuja recept,
ořechové souflé,
souffle co to jo,
ořechové soufflé,
souffle dort,
misky na soufflé,
soufflé recepty,
souffle recept,
šlehačka creme patisserie,
lososové souffle,
smetanové soufflé,
dort souffle,
soufflé ovocné,
piškotové soufflé,
recept maracuja,
maracuja dort,
patisserie-creme -šlehačka .cz,
misky na sufle
Suroviny:
mléko,
smetana,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
škrob,
maracuja,
banán,
máslo,
citron
Komentáře (6)