Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nezasmažená fazolovice

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

yossi

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie523 kJ /
125 kcal
Bílkoviny5,42 g
Tuky1,00 g
Vláknina13,13 g
Cholesterol 1 mg
Sodík 265 mg
Sůl0,66 g
Sacharidy17,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na masle osmažíme nadrobno pokrájanú zeleninu do sklovita. Krok 2: Prilejeme vodu, nálev z oboch konzerv a necháme zovrieť. Pridáme bujóny a 2-3 bobkové listy. Keď je zelenina uvarená, pridáme fazuľu z konzerv a necháme prevrieť. Krok 3: Dochutíme octom a podávame.

Zveřejněno 20. 5. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nezasmažená fazolovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/02vN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nezasmažená fazolovice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/02vN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ti čo majú na varenie menej času ako napríklad ja, konzervy nezatracujú. Kedysi som si tiež nevedel prestaviť, že mám z nich variť. Ale zistil som, že sa z nich variť nielen dá, ale že výsledné jedlo je rovnako chutné ako z čersvých surovín. Samozrejme, že tým nehovorím že sa má variť iba z konzerv. Ale koľko ľudí má dnes záhradku a čas si na nej dopestovať výbornú čerstvú zeleninu. ;-)

yossi (Jan), nejaký ten rok už stojím pri sporáku, ovládam viac fazuľových polievok...konzervy celkovo neuznávam, nielen fazuľové, ale viem, že veľa ľudí to kupuje, nikomu názor neberiem. Ja si radšej uvarím väčšie množstvo strukoviny (aj cícer alebo krúpy)a zamrazím v krabičke (ja viem, ochudobňujem sa o vývar) a tie v prípade nedostatku času použijem.
Zdravím!

Pre zizalu: Svoju kuchárku mám v hlave takže ju nemusim opisovať. K fotkám sa dostanem možno neskôr. Väčšinou to hneď zjeme, ale posnažím sa. :-)

pre špagetku: Každá z týchto fazuľových polievok má iný postup varenia, trocha iné suroviny a výsledne aj inú chuť. Asi by sa to v prípade že chceš nejakú z nich uvariť mýlilo. ;-)

pre magdalenku: Samozrejme každá z týchto mojich obľúbených fazuľovíc sa dá spraviť z normálnej fazule. Čas prípravy sa ale asi o 1-1,5 hodiny predlžuje, pretože dobre uvariť fazuľu chvíľu trvá. Fazuľu na kyslo, na sladko a vianočnú mám rád z fazule švábka, a túto nezasmaženú zasa z nejakej tej drobnejšej fazule. A verím tomu, že keď ochutnáš niektorú neoľutuješ. :-p Doporučujem ti tú na sladko a keď ti nechutí klobáska stači tam vyvariť udené rebrá, alebo udené mäso.

Mne tieto recepty pripadajú ako reklama na fazuľové konzervy, okrem prvého receptu (perkelt). Možno však niekoho zaujmú.

Já mám pocit, že nám sem někdo opisuje svoji kuchařku...:-8
Janko, lepší by bylo postupně uvařit, vyfotit ;-)

yossi (Jan) - nic proti fazolové polévce, ale máš vlastně varianty jedné - nebylo by lepší je dát jako varuanty do 1 základního receptu? Určitě by se to i lépe hledalo ;-)

Tématické fráze:
fazolová polevka nezasmažená, zasmazena fazule, zeleninova nezasmazena polévka, zeleninova polevka nezasmazena, nezasmazena polevka, nezasmazena fazolova polevka, švábka na kyslo

Suroviny:
fazole ve slaném nálevu, mrkev, petržel, kedlubna, celer, bobkový list, máslo, voda, bujón zeleninový, sůl, vegeta, ocet

Přidat fotografie receptu