Postup přípravy
Krok 1: Králíka naporcujeme, posolíme a posypeme mletým novým kořením.
Krok 2: Dno pekáče poklademe nahrubo nakrájenou cibulí, na ni narovnáme porce králíka, přidáme celý pepř, jalovec, bobkový list, na každý kousek položíme tenký plátek másla a podlijeme trochu vodou.
Krok 3: Pečeme na 180 stupních asi hodinku, pak obrátíme a dopečeme doměkka.
Krok 4: Mrkev očistíme, nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do hrnce, přidáme olej, sůl, pepř mletý, kmín mletý a zalijem vodou asi do poloviny hrnce. Dusíme asi 30 minut. V troše vody kvedlačkou rozkvedláme polohrubou mouku a zahustíme mrkev. Povaříme 10 minut. Přidáme na sádle dozlatova usmaženou cibulku, dochutíme octem, cukrem, popřípadě dosolíme. Mrkev by měla být sladkokyselá.
Krok 5: Pak už jen stačí uvařit brambory, dát na talíř a dopřát dobrou chuť.
Zveřejněno 5. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený králík s dušenou mrkví vařené jako zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Kp
Moje poznámka
Pečený králík s dušenou mrkví vařené jako zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m7Kp
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 5 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 8 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 16 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 5 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 6 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 9 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 9 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 10 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 11 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 11 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 13 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 14 hodinami
Tématické fráze:
recepty z králíka pečeného na zelí,
vařená mrkev recept,
vařená mrkev,
kralik na mrkvi,
králík s mrkví,
pečený králík,
recept varena mrkev,
králík na mrkvy,
varena mrkev recepty,
pečený králík na zelí,
sádlo z králíka,
králík pečený na zelí,
dušená mrkev s králíkem,
domaci varene zeli,
vaření zelí,
vařené zelí,
králík v mrkvi,
domaci zeli varene,
dušen mrkev,
nejlepší pečený králík
Suroviny:
králík,
sůl,
pepř celý,
bobkový list,
koření nové koření mleté,
cibule,
jalovec,
mrkev,
olej,
sůl,
pepř,
kmín mletý,
voda,
ocet,
cukr,
mouka polohrubá,
cibule,
sádlo
Komentáře (11)