Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnaté jablečné řezy

Jablkové řezy v této podobě neodmítne nikdo! Pudink lze použít i s jinou příchutí - ananasový, banánový, kokosový. Taky můžete do jablek přidat rozinky, ořechy, či skořici. Moučník bude oblíbený stejně, jako v rodině autorky receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (83×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

25. 10. 2011 23:09

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Krájím na 16 dílů

Nutriční hodnoty

Energie19 314 kJ / 4 616 kcal
Bílkoviny64,61 g
Tuky171,72 g
Vláknina53,10 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 581 mg
Sůl1,92 g
Sacharidy676,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tuk jsem nechala po nastrouhaní trochu změknout při pokojové teplotě. Podle tohoto receptu peču už dlouho, většinou když mám hodně jablek. S těstem se dobře pracuje a v naší rodině jsou tyto řezy oblíbené

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas

27. 10. 2011 22:39

Jana Remkova: Aha, tak jsem to špatně pochopila:-8 Ten cukr je myšlený jako že se dá 1 vanilkový a pak normální např. krupicový, asi tak 100 g, záleží ale na sladkosti jablek, takže podle potřeby. A jsem opravdu moc ráda, že chutná:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 10. 2011 22:35

Merylas: Ne, Maruško. Máš napsáno 1 vanilkový cukr-zhruba 100 g cukru. Tak nevím, jak to bylo myšleno, já dala 1 a půl vanilkového cukru a už žádný jiný. Pudinky jsem dala dva;-) Můžu tě ujistit, že už nic nezbylo. To těsto i bez vody je nádherně křehké, no, vynikající;-) Poslala jsem dceři od přítele tašku jablek a k tomu rovnou vytisknutý tento recept;-):-)

Merylas Merylas

27. 10. 2011 22:30

Jana Remkova: Děkuji moc za přidané fotečky:-K:yes: A jak píšeš, že jsi dala 1 a půl vanilkového cukru, že jsi asi spíš myslela pudinku;-)

Ann: Doufám, že bude chutnat:-8

Ann

27. 10. 2011 10:08

Jdu na to ;) Líbí se mi recept i fotky :-)):-K:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 10. 2011 23:13

Merylas: i pro mne;-) A přidávám foto! I přes malý nezdar je buchtička skvělá!! Dělala jsem na menší plech, takže jsem dala méně jablek a jen 1 a půl vanilkového cukru do jablek:-p. Maruško, je vynikajííící a příště si dám na tu vodu bacha! :-D

Merylas Merylas

26. 10. 2011 23:01

Jana Remkova: V životě bych neřekla, že od někoho fotka něco zohyzdí. Každý fotí jinak, někdo třeba fotí jen mobilem, ale jsem opravdu za každou fotku moc ráda. Mě focení baví a taky se pořád učím. Každý se snaží mít pěknou fotku, ale důležitější jsou recepty a když tady nějaký vložím, tak mám opravdu radost z toho, že si někdo dá s tím práci a přidá mi k receptu svou fotečku, pokud podle něho vařil. Je to pro mě největší odměna;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 10. 2011 22:46

Merylas: foto, no, pokud to bude trochu vypadat, jinak bych ti to tady nerada zohyzďovala:-D

Merylas Merylas

26. 10. 2011 22:02

Jana Remkova: Jsem si říkala, že co se týká těsta, jsi zkušená;-)Tak jen jsem se v tom ubezpečila:-)) A těším se na foto;-):-) My právě máme taky nadúrodu a divím se, že v rodině ještě nikdo neprotestuje. Protože co moučník, to jablka:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 10. 2011 21:58

Merylas: Maruško, ikdyž je těsto nastavované těmi pásy, vypadá koláč skvěle;-). Ne, jako ten tvůj, ale nemyslím, že by zůstal kousek!:-D Já jsem tu vodu přehlídla, no:-S. Pokud to jen trošku bude nějak vypadat, tak zítra přidám foto;-). Ten tuk jsem měla akorád a není to poprvé, co jsem podobné těsto dělala;-). Jsem trochu tele na to přenášení na plech, to jo, ale vždycky si nějak poradím. Mám tolik jablek a musím s tím něco dělat. Sklep mám teplý a vyhazovat je mi to líto, když v obchodě jsou jablka tak drahá;-)

Merylas Merylas

26. 10. 2011 21:35

Jana Remkova::-O Tak to je mi líto, taky se mi občas něco podobného přihodí, že na něco zapomenu ;-) Jinak s tímto těstem opravdu problém nemám, je to vidět i na fotkách. Musí se jen dobře propracovat, možná se v míse - jak se spojí, začne trochu lepit, ale pak se dál zpracovává na podsypaném vále a je OK. Neměla jsi hodně moc povolený ten tuk? Já ho nechávám jen malinko povolit - zvláčnět, ono se to špatně popisuje. Tuk nesmí být změklý moc. Těsto nenechávám ani odležet a hned ho vyválím na placky, to jde taky dobře a bez lepení a trhání. Trochu podsypávám moukou. Pokud je někdy problém těsto přenášet na plech, tak ho můžeš dát přímo na papír na pečení a vyvalovat na něm - mimo plech, na stole a pak papír i s těstem přendáš. Já si tak někdy pomáhám, když chci jen třeba doválet ke kraji formy, tak těsto vytáhnu i s papírem a na stole válečkem upravím a zase vrátím zpět. Jde to lépe, než v tom plechu. Tak jsem teda zvědavá, co řekneš zítra.

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 10. 2011 19:50

Tak ho mám v troubě a snad nějak dopadne. Strašně špatně se mi s těstem pracovalo.:-(. Trhalo se, lepilo, děs běs. Musela jsem je dát do pekáče po pásech, abych to vůbec nějak udělala. A pak jsem na to přišla!! Přece píšeš, že s testem se dobře pracuje.;-) Já jsem tam zapoměla dát 11 lžic vody!:-O Tak doufám, že konečný výsledek to nijak neovlivní, krájet, pokud to půjde budu až zítra a dám vědět;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

26. 10. 2011 18:49

Krásný rcp.:-K:yes:

Bahula Bahula

26. 10. 2011 15:33

Merylas: pěkný receptík jako po babičce :yes:+21 Maruško, máš krásné fotky a velmi vydařené recepty:-K

Merylas Merylas

26. 10. 2011 14:53

Ještě jednou děkuji všem za pochvalu:-K

Blažena: Je to opravdu nutné;-)Pudink jablka zahustí a jak pak koláč po upečení pořádně ztuhne, tak se dají nakrájet řezy jako jsou na fotu. Nejsem si jistá úspěchem bez použití pudinku, těch jablek je v náplni dost hodně, měla jsem je taky dost šťavnatá. Jedině je možné pak nahradit pudink buď Solamylem nebo Maizenou.:-K

Blažena

26. 10. 2011 14:08

Dotaz pro Merylas: Je nutné přidat do jablek ten puding?
Díky za odpověď.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablečné řezy jablečné řezy na plech řezy na plech nejnovější recepty řezy s jablky jablečný řezy na plechu jablecne řezy z listového těsta recept na jablečné řezy křehké jablečné řezy jablecne rezy recept křehky jablečný koláč na plech štavnatá jablečná buchta recepty na jablečné řezy šťavnaté jablečné těsto jablečné recepty štavnatý jablečný koláč jablečná buchta bez tuku jablečny řez jablečné řezy s pudinkem jablecne rezy z listoveho tests jablečny řezy na plech

Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, tuk 100%, vejce, ocet, voda, mouka, jablko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, cukr, cukr

TopRecepty.cz

Šťavnaté jablečné řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7WYy