Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní buchta s jahodami

Nadýchaný piškot, máslový krém a čerstvé ovoce zalité pudinkem, to je to pravé letní osvěžení. Recept je jednoduchý a zvládnou ho připravit i začínající hospodyňky. Výběr ovoce můžete přizpůsobit své chuti.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Navrmi Navrmi

Středně náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby chlazení a tuhnutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby chlazení a tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 35 × 25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 395 kJ /
5 831 kcal
Bílkoviny65,19 g
Tuky399,48 g
Vláknina8,30 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 532 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy489,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Krok 2: Vejce s oběma cukry ušleháme do pěny. Krok 3: Přidáme olej, vodu a prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 4: Těsto nalijeme na připravený plech. Krok 5: Pečeme dorůžova 15–20 minut a necháme vychladnout. Krok 6: Podle návodu na obalu uvaříme z mléka (či vody), pudinkového prášku a cukru pudink. Krok 7: Na krém vyšleháme změklé máslo s cukrem do nadýchané pěny a rozetřeme ho na piškot. Krok 8: Jahody umyjeme, nakrájíme na půlky a naskládáme na krém. Vše zalijeme pudinkem a stěrkou hezky uhladíme. Krok 9: Moučník uložíme do lednice a necháme ho dobře vychladit. Nakrájíme na řezy a podáváme.

TIP: Jak zpracovat úrodu jahod

Zveřejněno 17. 11. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Letní buchta s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5rR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Letní buchta s jahodami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R5rR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vypadá skvěle <3 jen místo másla bych dala zakysanku ... jahody se už pomalu klubou, tak snad bude buchta brzy i u nás na stole :-K

:-)<3:yes: dobře vypadá a určitě je dobrá :-K

zkusim ho take vypada dobre a zkusim ho take s tvarohem

Shakira26: To je skvělý tip. Děkuji za něj. Příště zkusím upéct podle vás :)

Buchtu jsem si pozměnila..místo másla jsem použila tvaroh a zakysanou smetanu s cukrem, a puding jsem smíchala s mlékem, místo vody. Kolikrát buchta právě s vodou popraská. A navíc to je s mlékem chutnější. Nedala jsem 0,5 litru mléka, ale 0,75 litru. Po buchtě se jen zaprášilo. :-) :yes:

Máslo to celý zabilo, buchta šla celá do koše....:-//

Martina Fidlerová 30. 4. 2017 13:09
Buchta super, akorát jsem do pudinku místo vody dala klasické mléko pro lepší chuť ;-)

Je opravdu víborná jenom místo máslového krému jsem použila tvaroh.:yes::-K:-*

zabitá ovocná svěží buchta máslovým krémem, to chce žaludek, kdo použil tvaroh, použil i mozek!

Buchta výborná, jen teda pudink smíchaný s litrem vody, půl litr bylo opravdu málo.

Nahradila jsem máslový krém tvarohem a zakysanou a taky parádička :)):-p

Sem ráda, že chutnalo.. :-)

:-D opravdu mnamka fajne sem si pohrala diky:-K

Zitra vyzkousim,vypada velmi dobre :-)

Tématické fráze:
piskotova buchta s jahodami, buchta s pudinkem a jahodami, recepty s jahodami, buchta z hladké mouky s jahodami, buchta z jahod, buchta s tvarohem a jahodami, zelatinova buchta, jahodové buchty, jahodový buchta, jahodová buchta, s jahodami, letní jahodová buchta, pečeme s jahodami, buchty z jahod, tvarohova buchta s jahodami, buchta jahody, buchta s jahody, piškotova buchta s jahodama, recepty piškotová buchta s jahodami, lehká letní buchta

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, olej, voda, máslo, cukr moučkový, jahody, pudinkový prášek, mléko, cukr krupice, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu