Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 739 kJ / 2 567 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 94,75 g | 
| Tuky | 215,74 g | 
| Vláknina | 11,12 g | 
| Cholesterol | 2,79 g | 
| Sodík | 2,81 g | 
| Sůl | 6,98 g | 
| Sacharidy | 48,85 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly.
	Krok 2: Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka orestujeme (asi 6-8 minut). Minutu před koncem restování přisypeme koření a podrcený česnek.
	Krok 3: Směs necháme vychladnout, přidáme změklé máslo, slaninu nakrájenou na kousky a smetanu a ponorným mixérem rozmixujeme.
	Krok 4: Přidáme brusinky s griotkou, trochu smetany (podle hustoty) a dobře osolíme. 
Směs rovnoměrně navrstvíme na máslem potřený alobal, urovnáme a zavineme do tvaru válečku. Pevně zabalíme a necháme v chladu ztuhnout.
Směs rovnoměrně navrstvíme na máslem potřený alobal, urovnáme a zavineme do tvaru válečku. Pevně zabalíme a necháme v chladu ztuhnout.
Zveřejněno 29. 12. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Domácí paštika s griotkou a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nNp5
Moje poznámka
					
				
Domácí paštika s griotkou a brusinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nNp5
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 48 sekundami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 7 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 46 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 46 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 51 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							domácí játrová paštika s brusinkami, 
						
						
							paštika s brusinkami, 
						
						
							domácí brusinková paštika, 
						
						
							brusinková paštika, 
						
						
							zaječí paštika, 
						
						
							zaječí paštika recept, 
						
						
							játrová paštika s brusinkami, 
						
						
							domaci pastika, 
						
						
							vepřová paštika s brusinkami, 
						
						
							pastika s brusinkami recept, 
						
						
							domácí pastika recept, 
						
						
							játrová domácí paštika s brusinkami, 
						
						
							recept na domácí paštiku, 
						
						
							játrová paštika s griotkou, 
						
						
							paštika z vepřových jater s brusinkami, 
						
						
							kuřecí paštika s brusinkami, 
						
						
							pastika s brusinkama, 
						
						
							paštika z vepřových jater, 
						
						
							brusinkova pastika recept, 
						
						
							paštika portské
						
					
						Suroviny:
						
							játra kuřecí, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							brusinky, 
						
						
							griotka, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							tymián, 
						
						
							pepř černý, 
						
						
							skořice mletá, 
						
						
							koření hřebíček, 
						
						
							badyán, 
						
						
							zázvor, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (37)
Ještě k barvičce - udělala ji griotka, ale musím se přiznat, že jsem ještě přicmrdla šťávu z brusinkové zavařeniny...
Protože u nás se kuřecí játra nejí, použila jsem játra vepřová, snad to nevadí
Bod posílám hned, o výsledku nepochybuji
Ještě jsem vyráběla druhou variantu, s červeným vínem a zeleným pepřem. Kdyžtak přidám...