Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Ryby 7 názorů

Suroviny

800 g chlazeného lososa
50 ml olivového oleje
mořská sůl
1 plechovka Pizza rajčátek s bylinkami
1 PL sušených rajčátek - Tapenade
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1,5 dcl červeného vína /nebo vývaru
mletý pepř
100 g másla
1 citrón
sůl
Suroviny na placky:
1 kg brambor
2 vejce
50 g hrubé mouky
150 ml oleje na smažení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso kuchyňsky upravíme, osušíme, poté prosolíme mořskou solí, vetřeme olivový olej, pokapeme citrónem a necháme v chladu asi 30 minut odpočívat.

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Na másle orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme nasekaný česnek, rajčátka naložená i s tomatovou omáčkou, červené víno, sušená rajčátka, sůl, pepř a vše přivedeme k varu. Omáčku necháme zredukovat asi na 2/3 původního objemu.

  3. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, smícháme s vejci a moukou, pak si vytvarujeme placičky a zprudka je opékáme na oleji /asi 2 až 3 minutky / z každé strany do zlatavé barvičky.

  4. Lososa pak zprudka opečeme na teflonové pánvi. Doba přípravy záleží na tlouštce rybího masa. Ale hlavně záleží na tom, jak chceme mít rybu propečenou.

Poznámka

P.S. Místo vína můžeme zalít omáčku i vývarem. Do placiček můžeme přidat i česnek, záleží na chuti každého z nás. Placičky se nazývaji "rosti", ale pojmenovala jsem je radši klasicky česky. Nápad pochází z kalendáře 2012, ale něco jsem si pozměnila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Pečený losos s tomatovou omáčkou a bramborovými placičkami

  • 1974andrea: Andrejko,ani ne, ono to cele to "tomato balsamico" s bylinkami" je jakoby ochucené celkově dobře, možná někdo by si dal cukr,ale nam to sedlo, moc a moc, zbyl nám pak už jen ten sosik a ten jsme pak vytirali chlebičkem, byl mooc dobrý, ale můžu zkusit někdy, měla jsem vínko i trošinku vývaru, ale je to dobrý nápad,jak píšeš:-K díky:-K;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ivčo, já bych asi do té omáčky dala trošku cukru nebo malinko smetany. Nebylo to moc kyselé, rajčata a víno? Ale jinak pěkné:yes:

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Ivo,body nejsou důležité.;-)Hlavní je ,že uděláš radost byť 1 člověku a pokrm chutná.;-):yes::yes:
    Lososa máme rádi a recept vypadá moc chutně.Už jenom ty placičky bych slupla samotné třeba s dipem.:yes:

    Odpovědět

  • Dekuji, hodná, ale asi recept se moc nepovedl, ze je tak malo bodován,ale presto je to moc dobré a díky za vše kocinko,:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • rebeka rebeka

    moc krásné:-K:-K:yes::yes:rosti je úžasné:yes::yes:
    moc se ti to povedlo:yes::yes:;-):-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmmm, losos a hodně zvláštní úprava:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak naložit lososa ryba s tomatovou omáčkou cuketový salát s tomatovou omáčkou jak naložit rybu do tomato recept recepty zapeceny losos peceny losos v rajcatove omacce lososové placičky recepty lososí placky losos pečený recept pečený losos s omáčkou

Zapomněl/a jsem heslo