Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotový řez

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

1. 2. 2012 22:05

Suroviny

Porce: 12 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 904 kJ / 2 606 kcal
Bílkoviny76,08 g
Tuky67,76 g
Vláknina7,20 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 601 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy419,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janek53 janek53

2. 2. 2012 18:33

Ještě, že sladké moc nemusím. Už dokonce vím proč. Cituji: tak sjem je dělala.. ve škole na praxy.. D: Srry... ale jsem vyučená cukrářka... :) Prostě řemeslo braň se (a neumí česky):-((

Gita

2. 2. 2012 09:26

Opět nějaká "humoristka". Je tu tolik kvalitních receptů, tento ignorovat.

Pavla

2. 2. 2012 08:21

Takže nejdřív vejce rozdělím na žloutky a bílky, a potom zase žloutky smíchám s bílkem?!! :-D:-D:-D

Strowberry Strowberry

2. 2. 2012 07:56

A co s tím olejem? :-O

Nadja Nadja

2. 2. 2012 00:46

Markéto, přečti si pozorně svůj postup práce a zamysli se, zda i ten, kdo bude péct poprvé v životě, podle Tvého postupu něco upeče. :-( Zatím to vyznívá takto: do jedné nádobky dám bílky a na ně nasypu cukr, do druhé nádobky dám žloutky a na ně také nasypu cukr. Nic s tím nedělám (nešlehám, netřu,...), jen to smíchám dohromady - ale proč je potom dávat zvlášť? Pak přidám mouku - asi vmíchám; a co budu dělat s olejem?
Upečení a vychladnutí je srozumitelné.
:-( Pak uděláme krémem okraje - jakým krémem? A jenom okraje jako lem, aby nevytekla želatina?
:-(( A dalšímu textu nerozumím ani já: "potom rozdělíme na 14 cm a polovinu 7 cm" - co rozdělím a proč - a co s těmi kusy budu dělat? Mají to být dva pruhy, jeden široký 14 cm a druhý 7 cm? A co s nimi? A proč je krájím dřív, než tam naliju želatinu?
;-) Narychlo jsi najednou vložila plno receptů, ale lepší by byl jen jeden, kdyby byl dobře srozumitelný.
;-) Fotopostup nebo alespoň fotka by určitě napověděla to, co není napsáno.
:-( A jak už psala Žížala, nespěchej, přečti si cos napsala a oprav chyby než recept pošleš do éteru. :no:

eva hubova eva hubova

2. 2. 2012 00:41

sefrovka:ale Markétka nemá nikde napsané v receptu, že se to šlehá - jenom promíchá...já dělám taky tak jako Tvoje babička, ale když si bude chtít začínající kuchařinka udělat tenhle řez podle postupu, tak myslím, že pohoří...ale to je můj názor, třeba se pletu.

sefrovka sefrovka

2. 2. 2012 00:24

nevím, proč se divíte, že tam není prášek do pečiva a že se vajíčka šlehají dohromady. Moje babička dělala piškot tak, že zvážila vajíčka a kolik vážila vajíčka, tolik cukru, tolik mouky a kolik vajíček tolik lžic vody. A byl výborný. Tohle mi připadá velmi podobné. A taky prostě hodně našlehala vějce a pak přidala cukr a mouku a nakonec vodu. Občas přidala i kakao. Prostě obyčejný piškot. Takže já s tímhle receptem nemám problém.:-K:-K

Makynhka

1. 2. 2012 23:58

eva hubovann ... když máš všechno vyšleháný (bílky , žloutky .. ) tak je musíš smíchat.. a to se už nešletá ale míchá ... :)

eva hubova eva hubova

1. 2. 2012 23:51

Markétko, nezlob se, ale já myslím, že u dortů se bílky šlehají s tím cukrem, možná se pletu...ale co mám recepty na piškotové těsto, tak se všude šlehají vejce s cukrem, ať už celé nebo žloutky a bílky zvlášť...a taky nechápu, když se to nešlehá, tak proč se to míchá každé zvlášť a ještě bez prášku do pečiva, tak to asi moc nenaskočí...no nevím, ale třeba to vyzkouším.

Makynhka

1. 2. 2012 23:37

zizala:
Tak to je jasné žhe recepty všechny které tady jsou napsané, tak sjem je dělala.. ve škole na praxy.. :D Srry... ale jsem vyučená cukrářka... :)

* Dost se omlouvám.. ale mám dnes už v tom zmatek nestíhám ... a když tam bylo napsané žhe se promíchá .. je to stejnek začátek postupu jako u dostů .. :DDD

zizala zizala (moderátorka)

1. 2. 2012 23:33

Makynhka: Myslela jsem, že ty recepty máš aspoň vyzkoušené a Ty ani nevíš, jestli se těsto šlehá :-O:-O Jen to opisuješ. Proč?

Makynhka

1. 2. 2012 23:25

eva hubova: Tak jsoum koukala do sešitu a promíchává se, kdyby se to šlehalo .. tak celá hnota. spadne a bude na prd..

eva hubova eva hubova

1. 2. 2012 23:23

Makynhka: takže, když budu šlehat celá vejce s cukrem, tak výsledek bude asi stejný, že:-?

Makynhka

1. 2. 2012 23:19

eva hubova: záleží na Vás.. jde obojí ale na rovinu.. šlehá se..

eva hubova eva hubova

1. 2. 2012 23:17

Ty bílky se s tím cukrem šlehají nebo jen promíchají:-?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: piškotové řezy piškotový řez piškótové rezy s želatinou piskotove rezy s ovocem žloutek nebo žloudek piškotové řezy s ovocem a želatinou piškot na řezy piškotový řez s želatinou piškotový řez se želatinou piškotové řezy se se sněhem piškotový ovocný řez piskotove rezy se zelatinou piškotové řezy na plech piškotový řez s ovocem recept na piskotove rezy piškotové řezy s jahodami net recepty řezy na plech piškotový řezy piskot na plech se zelatinou piškot na plech s ovocem

Suroviny: vejce, cukr písek, mouka polohrubá, olej

TopRecepty.cz

Piškotový řez

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Qj3